Личен коментар: поредни елиминации в "X Factor" (2 ноември 2013 г.)

ноември 02, 2013
Събота е, а вчера се проведоха шестите подред елиминации в българското издание на музикално шоу номер 1 по света "X Factor". Вчера станахме свидетели на поредна драматична ситуация, в която накрая последната дума отново имаха зрителите.

Изненадващо за всички, и миналата вечер на елиминации се явиха участници, които бяха силно подкрепяни през изминалите концерти. Това бяха казанлъшката красавица от отбора на Заки Нелина Георгиева и сливенските перли от тима на Мария Илиева Яница и Глория Василеви. 

Започвам обзора на събитията с Нелина - красивата певица с изключителен глас и талант. На елиминациите вчера тя изпълни най-големият хит на вече покойната за съжаление извънпланетарна (както описваше Йордан Караджов бургазлийката Красимира Иванова в "Гласът на България") певица Уитни Хюстън - "I Will Always Love You". Казанлъшката роза се представи повече от убедително, вдигайки цялата публика в залата на крака. И макар чувственото й изпълнение, което разплака не малко зрители пред екраните, според нейния ментор Заки, Нелина все пак допусна грешки в изпълнението си. Изненадващ е факта, че именно тя бе събрала най-малко зрителски гласове сред отбора на момичетата. Изненадващо последната спасена бе Теодора, чието изпълнение онзи ден също бе коментирано като несигурно и почти несполучливо. Дори самата Саня (ментор на момчетата) се учуди, когато чу от Алекс и Мария името на салса-танцьорката сред спасените. 

Продължавам с другите участнички, които вчера се изправиха на елиминации срещу Нелина. Това бяха може би най-колоритните попълнения на сезона Яница и Глория, които по нищо не отстъпиха на Нелина в изпълнението си, те изпяха хитът на Кристина Агилера "Fighter". Както каза и менторът им Мария Илиева, това бе най-чувственото им и силно изпълнение от началото на участието им в "X Factor" досега. Техническият проблем в началото може би бе причината за несигурното им в началото представяне на сцената. Накрая обаче двете дами от Сливен разкриха гласовете си и направиха истинско шоу на сцената. Оставането на Яница и Глория на елиминации вчера също бе изненадващо, имайки предвид факта, че през останалите 4 концерта близначките събираха значително голям брой гласове от зрителите, а на последния концерт са били на дъното на тази класация. 

Плюсът на Нелина в случая бе силното й изпълнение, което разчувства публиката. Минусът, който би могъл да й изиграе шега, ако и следващия петък попадне на елиминации е това, че единствено отборът на момичетата все още е пълен и не е изгубил нито един от участниците си. Плюсът на Яница и Глория пък беше, че те бяха единствените останали участници от отбора на групите, начело с Мария Илиева. Минусът им бе несигурното в началото изпълнение. 

И отново стигаме до въпроса дали наистина изборът на публиката е правилен, трябваше ли именно Яница и Глория и Нелина да попаднат на елиминации вчера. Отговорът естествено е НЕ! Не се ли задържа твърде много рапиращия Наско, или по-скоро разтапящия момичешки сърца тинейджър. Нека да видим как ще се представи ако изпълни по-бавна и баладна песен. Естествено, че ще предизвика подигравки и присмех в зрителите, точно както стана в четвъртък с най-възрастната участничка в шоуто Людмила. Колоритната дама от Котел изпълни хитът на Риана "Diamonds", което се оказа изключително неуспешен опит от страна на ментора й Любо. Талантът на Люси е неоспорим, но не трябва ли да се дава път на по-младите и амбициозни бъдещи певци? Какво повече можем да видим от Людмила, тя вече е звезда. Нека не забравяме и участието й в миналия сезон на "България търси талант". 

И заради превръщането на формата от музикален в такъв по красота, отпаднаха много участници, които определено имаха шанса... Сред тях са Алекс и Влади, Lollipop, Яница и Глория, Георги Арсов. Всички знаем кои участници ще бъдат на финал... Сред тях със сигурност ще бъдат такива, които изобщо не го заслужават (най-вече от отбора на Саня), и такива, които са отпаднали на много по-ранен етап, а го заслужават 100 пъти повече от други. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.