"Къщи от сериалите" - "Стъклен дом"

В днешното издание на "Къщи от сериалите" ще разгледаме локациите, на които са се заснели сцените от най-успешния български сериал създаван някога "Стъклен дом".

Жилището, в което живеят екранните Боряна и Камен Касабови, изиграни съответно от Елена Петрова и Калин Врачански, всъщност принадлежи на певицата и съпруга на известният TV водещ Башар Рахал - Карла Рахал. В апартаментът има огромна стая, която е разделена на две отделни помещения. В едната има дивани и голям телевизор, а в другата е пианото. В кухнята на Карла има опушени петна по тавана. Но не са от инцидент заради снимките на сериала. Преди година актрисата готвила риба и станал малък пожар в дома й. Това разказа тя, когато участваше в кулинарното шоу по НоваТВ "Черешката на тортата".

Няколко дни в рамките на 2-3 месеца модерният апартамент на младата певица Рут Колева също се превърна в снимачна площадка на "Стъклен дом". Всъщност в сериала домът й е жилището на Юлиан Вергов, който играе Николай Жеков.

От екипа се свързват с нея, след като виждат дома й във втория сезон на "Черешката на тортата". "Казаха ми, че много са го харесали и искат да снимат някои сцени тук. В същото време аз много харесвам "Стъклен дом" и затова се съгласих", обяснява Рут.

Екипът снима и в болниците "Вита", където лежи Тодор, който е пребит от Дани, героя на Бойко Кръстанов, заради етнически скандал. В болница "Лозенец" са сцените с Чарли, героя на Асен Блатечки, когато е с обездвижени крайници. Едно от условията за всички места е да се спазва точното време, за да не се пречи на работата. Понякога се е случвало да бъдат използвани и последните минути от работния ден.

Най-дълго от "Камера" чакали разрешението за снимки в Съдебната палата в центъра на София. "Тогава подадохме молба първо в Министерството на правосъдието. Едно от условията е да снимаме през уикендите", разказва Ива Петкова, мениджър по локациите на "Стъклен дом". Там са направени сцените, в които осъждат на затвор героинята на Диляна Попова Албена.

Източник на информацията: "24 часа"

1 коментар:

Анонимен каза...

Може ли да видим къщите от Столичани в повече и Някой те наблюдава ?

Предоставено от Blogger.