"Един снимачен ден на..." - "Неукротима душа" (Alma Indomable)

"Истинско предизвикателство е да се снимаш в този сериал" - така описва ролята си в "Неукротима душа" (Alma Indomable) актрисата Скарлет Ортис. А сега е време да видим снимачния процес на сериала, който също не е бил никак лесен.

Започваме с това, че преди снимките на сериала, актьорите почти винаги започват директно, без да преминават през грим и други препоръки. Гримирането се случва по време на снимки, тоест, гримьорите се наместват когато е нужно на актьора да бъде добавен някакъв грим или промяна във външния вид. Понякога обаче, преди снимките се прави нещо като обобщение, казва се какво следва да направят, с какво ще започнат и така нататък. Единственото, което може да се случи преди снимки, е актьорите да сменят дрехите които носят и да облекат други, различни от тези, с които са дошли. Тук понякога се случва в няколко епизода подред, актьорите да носят едно и също облекло. Това е показател, че или за един ден са заснети повече от един епизод, или актьорите не са преминали през гримьорната.

Снимките на "Неукротима душа" не са били толкова трудни, защото и сцените, и сюжета са били по-леки. Tук Скарлет Ортис може да изглежда всякак, но никога няма да е грозна и винаги ще се вписва в обстановката. Няма толкова напрегнати сцени с убийства, катастрофи, скачане от някъде, както е например в "Лицето на другата" (El Rostro De Analia).

Това да работиш в продължение на 12 часа само с две почивки, които са през пет часа, означава да се напрегнеш и да направиш това, за което си дошъл, без да мърмориш, да нервничиш или да искаш непрекъснато да почиваш по време на снимките. "Тук снимаш и толкова. Нямате си напредстава колко бързо минава времето и как виждаш, че заснемаш нещо, което не вярваш, че си го направил", казва Скарлет Ортис. Снимките както са били леки, така и много трудни, изморителни и те изкарват извън нерви. Случвало се е снимките да започнат много рано, най-често в 06.00 часа и да приключат в същия час, но вече вечерта. Зависи от работата. Тук сценаристите и режисьорите решават какво ще се случи - дали ще се снима 12, 10 или 5 часа, или ще се снима 14 часа, всичко зависи от работата.

Случвало се е снимкте да са дълги, сцените да са били и вечер, и денем, за това понякога се снимаш през деня, тръгваш си, а понякога оставаш и вечер. Снимайки се, ставаш свидетел на много нервни хора, които не издържат, защото сцената не им се получава и понякога я правят ужасно много пъти, което отнема много часове и така се губи времето и се задържат снимките.

По време на снимките на "Неукротима душа" се е случвало да се заснемат два епизода за един ден. Това е ставало когато сцените са били по-леки и отнемало по-малко време, за да ги оформиш. Например за една четвърт от работния ден заснемаш един епизод и започваш втория, от който заснемаш половината, а на следващия работен ден довършваш епизода. Снимките вечер са били обикновенно от 20.00 до 23.00 часа.

Нямало е моменти, в които актьорите да не искат да изпълняват една сцена, например такава на кон. За всички дори е било удоволствие да се качат на кон и да яздят. Язденето е отнемало много малко време - за по-малко от час вече за заснети всички сцени с коне, с изключение на падането от кон, ако евентуално е имало такава сцена.

Сега е време да видим какво казва Скарлет Ортис за героинята си Алма в теленовелата:
"Буйна, дива и непреклонна - това е Алма. Героинята ми е с много задълбочен характер, без излишни външни или вътрешни красоти. Тя държи на себе си и на всички около нея. Израснала е сред нивите, но това за нея е идеалния живот. Любовта обаче я променя и я прави по-чувствителна и влюбена от всякога. Това е тя".

Следващият понеделник започваме втората последна част от първия сезон на "Един снимачен ден на..."!

5 коментара:

Анонимен каза...

Здавейте, статията е страхотна! Следя "Един снимачен ден" от старта му може ли следващият понеделник да пишете за сериала "Огън в кръвта"? Поздрави!

Анонимен каза...

"Бурята" е невероятен сенриал. Бих искал да попитам Теленовелчно до кой епизод е гледал сериала и какво ще се случи по-нататък. Също и кой ще е злодея в сериала.

Unknown каза...

Гледал съм "Бурята" до 61 епизод, по-нататък не съм. Предлагам да спедите и ще видите какво ще се случи. Издавам, че предстои да стане много интересно.

Анонимен каза...

Аз също бих искала ,,Един снимачен ден на Бурята, Жестока любов (Perro Amor)или Зоро шпагата и розата)

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Радваме се, че статията Ви харесва. Наистина става все по-интересно. Но, няма да можем да видим снимачния процес на "Огън в кръвта". Както знаете, той е римейк на популярния "Трима братя, три сестри" и можете да видите как се е снимал той, и горе долу ще ви се изясни как е заснет "Огън в кръвта". А и от следващия понеделник, започваме втората част с желанията ви, което означава, че след тях рубриката приключва.
Леки и успешни дни!

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Съгласни сме с това, че "Бурята" е нвероятен сериал. Наистина е страшно много интересен, а и музиката си е направо божествена. Диема Фемили уцелиха в десетката с тази теленовела, заслужава си да се гледа. Но според мен, това което изгледах досега, злодея ще бъде Иван Санчез, но предлагам да гледаме, за да видим.
Леки и успешни дни!

До 3-ти коментар:
Здравей,
Вярвам, че наистина ще става много интересно. Изгледах финала, разбира се рапокъсано на "Бурята" и останах с впечатлението, че тепърва ще става интересно. Предстои да видим.
Леки и успешни дни!

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Благодарим за предложенията! Наистина не спирате да давате желанията си и това означава, че "Един снимачен ден на..." ще трябва бързо да се завърне след кратката си пауза. Имаме в предвид всичките ви желания, така че, скоро можете да ги очаквате!
Леки и успешни днi!

Предоставено от Blogger.