"Един снимачен ден на...": "Лицето на другата" (El rostro de Analia)

Продължаваме с третото издание на "Един снимачен ден на...", в което ще разгледаме един снимачен ден на хитовата теленовела "Лицето на другата" (El rostro de Analia), като отново ще видим какво споделят някой от актьорите за ролите си в телемунделата.

Снимките на "Лицето на другата" (El rostro de Analia) никога не започват без едно основно правило - грима. Веднага щом дойдат на работа, актьорите директно влизат в гримьорната, подготвят се за ролята и тогава излизат. Обикновено, когато един злодей трябва да се гримира с изгорено или ужилено лице, се използва много грим, понякога се слагат маски. Истината е, че снимките на "Лицето на другата" са протекли много бавно, трудно и изморително, най-вече заради трудните сцени. Например, Ели Гутиерез играе две роли, което определено е доста трудно за заснемане. Сцените там са под голямо внимание, най-вече такива с пластични операции, катастрофи, убийства, бой и т. н.

Първите сцени в първия снимачен ден на първи епизод, са били много трудни. Гледайки сериала, ставаме свидетели на катастрофа, която променя историята на целия сериал. Заснемането на подобен вид сцена е невероятно трудно, а тук е отнело цели четири часа. Когато трябва колата да падне в пропастта, актьорът не се намира в нея. По всяко друго време той може да шофира, но не и когато се заснемат най-опасните сцени. Може би на всеки от вас му е напълно ясно, че колата не се взривява наистина, нито пък някой актьор наистина изгаря в пламъци. Това е само илюзия, която засилва интереса към сериала. В "Лицето на другата" Елизабет Гутиерез шофира, но когато стане време колата да "падне", тя спира, слиза от колата и оттам нататък се правят доста редакции на видеото, в което колата пада и избухва. 

В предното издание на "Един снимачен ден на...", в което разгледахме снимачния процес на "Дявол с ангелско сърце" (Mas sabe el diablo), разкрихме как стават сцените с убийства и как са се заснемали специално в този сериал. В "Лицето на другата" сцените не са с истински пистолети, а обикновено с играчки. Кръвта е боя, която идеално създава илюзията, че героя наистина е пострадал. 

Всеки един снимачен ден на "Лицето на другата" започва с подготовка. Сценаристите подготвят снимачните принадлежности, подготвят снимачната площадка, а през това време актьорите преминават през гримьорната, където обикновенно се случва припомнянето на репликите. 

Един снимачен ден на теленовелата продължава около шестнадесет часа. Това обаче се случва много рядко. Обикновено времето, в което актьорите прекарват в снимки е тринадесет-четиринадесет часа. Имат право на една почивка, която продължава около 20-30 минути, в които актьорите могат да се нахранят или да си преговорят репликите и да си изрепетират сцените. 

Някои от сцените са продължавали доста дълго време, като дори е бил нужен специален екип, който да помага. Сцените, които Елизабет Гутиерез е трябвало да играе и като двете жени една срещу друга, също са много трудно. Играят се по следния начин: Когато казва репликата на Марияна, тя си играе тази жена, после се обръща от другата страна и казва репликите на Аналия. Тоест, ако двете жени са една срещу друга, тогава Ели заема мястото и на двете, което също е било много трудно. Камерата заснема само реплките и лицата на героите, но не и размяната, която правят. 

За финал ще видим какво казват актьорите за ролите си в теленовелата:
Елизабет Гутиерез: "Двата образа, които снимах бяха много трудни. Определено всичко беше ограничено, трябваше само да се съсредоточа върху образа, който снимам. Правех всичко сама, справях се. Ролята ми беше невероятна, аз много я харесвам, въпреки, че беше много трудна и изморителна".

Мартин Карпан: "За мен не беше много трудно да вляза в образа на Даниел. Той беше личност, която криеше много неща и късно разбра, че неговата любима има клонинг. Справих се с образа, въпреки прекараното време на снимачната площадка, което продължаваше близо двайдесет часа, което за мен беше страшно уморително".

Габриел Порас: "Бях личност, която всички мразеха. Бях злодей, за който винаги съм мечтал. Най-хубавото в Рики Монтана беше това, че имаше добра душа, но много лош характер, всеки го издирваше, всеки беше патил от него".

Марица Родригез: "Сара беше личност, която беше изпълнена с класа. Най-важното за нея бяха парите, свободата и развлеченията. Беше манипулаторка и завистлива, като с всеки изминал ден се превръщаше във все по-опасна жена. Търсеше и любовта. Образът ми беше изключително труден, защото трябваше да приема един нов характер, който тепърва опознавах".

1 коментар:

Анонимен каза...

Molq vi da pusnete po btv lady Liceto na drugata

Предоставено от Blogger.