"Един снимачен ден на..." - "Призракът на Елена" (El Fantasma de Elena)

Време е да разгледаме начина на заснемане на един мистичен сериал. Време е да разкрием тайни от снимачната площадка. Защото сте с "Един снимачен ден на...", а днес разглеждаме снимачната структура на "Призракът на Елена" (El Fantasma de Elena).

Много от Вас биха си казали, че това не е един от най-добрите сериали, но начина, по който е заснет определено го прави като една от най-добре и интересно заснетите новели. Може би историята трябва да изглежда леко фантастична, все пак говорим за призраци! Именно това създаване на фантастични елементи, правят заснемането на телемунделата доста трудно и най-вече - дълго. Имаме и образ на близнаци, който определено не се прави лесно. Съществуват и други сцени, например падане от покрив, бомба и бутане в езеро, които се заснемат по много труден и предпазлив начин. Всъщност се е наблягало на по-трудните сцени, именно заради безопасността на актьорите и най-вече заради внимателното им заснемане или просто внушаване, че това наистина се е заснело, а всъщност е монтаж. Така се е случило със заснемането на избухването на бомбата във финалния етап на сериала. Проследяваме действия, в които злата Елена (Ана Лайевска) залага бомба в къщата на Едуардо (Сегундо Сернадас) и тя избухва, докато той се намира на мястото, където е сложена и се опитва да я обезвреди. Отдалеч си личи, че това е чист монтаж, нали! Просто начина, по който е показано избухването, издава, че тук е "играла" ръката на монтажиста. Слагането на пламъци и избухване, се случва чрез една от най-професионалните и най-трудно разгадаемите програми за изкуствено добавяне на предмети. С нея може да работят само специализираните професионалисти. Тя се слага след заснемането и записването на видеото в камерата, след което се добавят желаните редакции.

В един от епизодите Ана Лайевска бута майка си - Латоня (Елус Пераса) в нещо като блато. Истината е, че всъщност такова няма! То се добавя след обработка на видеото, но в действителност Елена (Ана Лайевска) бута Латоня, като единствената разлика е, че пада на тревата, а не в езеро. При падане от покрива в първи епизод също имаме подобен случай. Там Ана Лайевска наистина скача от покрива на сградата, но не пада върху масата, а в басейн.

Един снимачен ден на "Призракът на Елена" преминава в много работа, грим и умора. Актьорите работят около 12-13 часа дневно за да заснемат няколко сцени. На следващия ден продължават със снимки от същия епизод и така докато не го приключат, след което веднага се започва следващия. Направете си сметка колко е трудно за 4 месеца да заснемеш не 40, а 140 епизода! Трябва да работиш като луд, да не си казваш "Уморих се!", а да продължаваш напред. Истината е, че понякога телевизиите дават по-дълъг срок за заснемането на един сериал, около 5-6 месеца, като до този период трябва да бъдат заснети поне 90 епизода. Когато започнеш да снимаш, за 2 месеца трябва да бъдат заснети поне 30 епизода, за да може теленовелата да започне излъчване в ефир. 

Как Ана Лайевска снима двете роли? Истината е, че двете героини се променят значително. Преминава през много грим и промяна, за да влезе в ролята на някоя от двете. А когато трябва да се изправят една до друга, както е в последния епизод, то тогава просто актрисата изпитва огромно затруднение. Първо казва репликите на едната, после репликите на другата, а при обработката на видеото, се прави така, че уж ги е казала последователно. 

По време на почивките, актьорите могат да правят каквото си искат, в рамките на 10 минути. Някои предпочитат да се чуят с любимите хора, както е при Елизабет Гутиерез, която не е пропуснала свободен момент, в който да не се обади на любимия си Уилям Леви. Други използват това време за да се нахранят, въпреки, че имат много малко време, а обикновено има голяма опашка в някой ресторант и ще му отнеме поне 15 минути, за да си поръча и за да започне да се храни. Случаят на Фабиан Риос е именно този, в който един ден закъснял за снимки, тъй като бил много гладен и му отнело 30 минути, за да се нахрани. Някои обаче не разполагат с почивката, а просто стоят и чакат тя да продължи, какъвто е случая на Беатрис Монрой. Но почивки по време на снимки в някои теленовели няма. Специално в "Призракът на Елена" е имало само две почивки от по 10 минути, като през останалото време само са снимали.

A сега е време да видим какво казват за ролите си Елизабет Гyтиерез и Ана Лайевска в свои интервюта от 2011 година.

Елизабет Гутиерез: "Снимахме дълго, изморително и бавно. Правехме всяка една сцена внимателно, обмисляйки как да я направим. За героинята си бих казала, че не е сред най-трудите образи, в предвид факта, че съм имала и много по-трудни от този. Определено обаче Елена е труден персонаж, въпреки, че аз не отделях голямо внимание на начина, по който ще я изиграя".

Ана Лайевска: "Да играеш близнаци не е толкова трудно, но трябва да се упражняваш, за да се получи добре. Истината е, че героинята ми беше опасна жена, докато сестра й беше добрата, което за мен беше една смесица от изпитания, които преодолях".

Ако и Вие искате да разгледаме снимачния процес на Вашия любим латиномерикански сериал, споделете в коментарите кой е той!

11 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, много харесах вашата рубрика Един снимачен ден, и бих желала да видя как се снима един снимачен ден ако може на някой турски сериал,например на моя любим сериал Огледален свят ще съм ви много благодарна ако покажете как се снима един снимачен ден на този сериал както и на другият ми любим сериал Жената в огледалото. Благодаря ви много предварително и бих искала да попитам знаете ли кой сериал ще започне след приключването на сериала Жената в огледалото. Лек и успешен ден желая на целият екип на този страхотен сайт, желая ви много здраве, много творчески успехи и продължавайте все така да ни радвате и все повече фенове.

Анонимен каза...

amo moje na mi pecado

Анонимен каза...

Zdraveite, koga shte publikuvate statiqta za latinoamerikanskite aktiori i tehnite semeistva? Pozdravi :)

Анонимен каза...

Дявол с ангелско сърце, Моя сладка Валентина, Шеметната Анастасия

Анонимен каза...

Интересно би било как са се снимали първите теленовели?

Unknown каза...

Няма за има "Актьорите и техните семейства", защото вече има такава и ще стане прекалено еднотипна. Можете да ми кажете друго желание, което да изпълня.

Анонимен каза...

Ако може за "НЕПОКОРНИТЕ"

Анонимен каза...

Ако може за Желязната Дама и Аурора ..

Анонимен каза...

Ami naprimer za dvoikite ot latinoamerikanskite seriali, koito sa prenesli lubovta v realniq jivot :)

Unknown каза...

Благодаря за предложенията. Има какво да видим.

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Радваме се, че "Един снимачен ден на..." Ви харесва. Поредицата определено си струва. За съжаление обаче, няма как да видим снимачния процес на "Огледален свят", тъй като тази рубрика няма за цел да разглежда как се е снимал един турски сериал, а латиноамерикански. В слуачая, съвсем скоро можете да очаквате информация за снимачния процес на "Жената в огледалото". А след сериала "Жената в огледалото", от 07 ноември започва повторение на американския "Хелкетс" (Hellcast). Благодарим Ви за хубавите думи, които ни казахте! Ще продължаваме да Ви информираме.
Леки и успешни дни!

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Определено ще бъде интересно да се разбере как е преминал снимачния процес на "Моят гряха" (Mi pecado). Очаквайте много скоро информация за това. Всеки ден давате нови предложения за "Един снимачен ден", имаме ужасно много желания, които разбира се - ще изпълним.
Леки и успешни дни!

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Има ли нужда да задавате един и същи въпрос под всяка статия? Вместо постоянно да го задавате, можете да се върнете назад и дапроверите отговора на въпроса си под другите статии, където сте го задали. За последен път Ви отговаряме, че такава статия няма да има. Причината е, че има статия "Любов извън екрана" и ако направим "Актьорите и техните семейства", ще станат доста еднотипни, разбирате ли?
Леки и успешни дни!

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за предложенията. Но, вече видяхме снимачния процес на "Дявол с ангелско сърце", за това няма как да го видим отново. Но скоро можете да очаквате информация за снимачния процес на "Шеметната Анастасия" и "Моя сладка Валентина".
Леки и успешни дни!

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Определено първите теленовели са се снимали по доста интересен начин. Ще направим и такава статия, която можете да очаквате много скоро. Освен това, готвим и още една статия, която определено ще Ви хареса.
Леки и успешни дни!

До 6-ти коментар:
Здравей,
Няма нужда вече да обясняваш. Казахме доста пъти, а по-горе тук може също да намери отговор на върпоса си. С удоволствие бихме направили такава статия, но понеже има подобна в Теленовелас Новини, ние няма да се заемаме да я правим. Мислим, че вече всички разбраха.
Леки и успешни дни!

До 7-ми коментар:
Здравейте,
Благодарим за предложението! Съвсем скоро можете да очаквате и информация за снимките на "Непокорните", които определено са били интересни и натоварващи.
Леки и успешни дни!

До 8-ми коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за предложението! Много скоро ще впишем и Вашите желания.
Леки и успешни дни!

До 9-ти коментар:
Здравейте,
Именно това е статията, която пожелахте и която вече беше реализирана. Не смятаме за нужно да правим същата статия, или нейно подобие, нали?
Леки и успешни дни!

До 10-ти коментар:
Здравей,
Определено има какво да видим. Предстоят още много интересни издания, които всички очакваме с нетърпение. "Един снимачен ден на..." се очертава да бъде още по-интересен и ще разкрива неща, за които дори не подозираме.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.