"Облеклата на актьорите" - 2 част

Един от най-важните елементи при заснемането на една теленовела е облеклото. То задължително трябва да отива на героя и най-вече - да пасва на сюжета. Понякога се случва облеклата да бъдат шити специално за теленовелата, друг път купувани, трети път наемани. 
В днешната част от мини-рубриката "Облеклата на актьорите" ще разгледаме теленовели, в които дрехите са шити, такива, в които са купувани и трети, в които актьорите носят собствените си дрехи, както и наети. Днешните акценти са: "Огън в кръвта" (Fuego en la Sangre), "Някой те наблюдава" (Alguien te Mira), "Горките родители на богатите деца" (Ninos Ricos, Pobres Padres), "Приятелки и съпернички" (Amigas y Rivales), "Вдовицата в бяло" (La Viuda de Blanco) и "Гибелна красота" (Bella Calamidades). Всички те са избрани изцяло по ваш избор.

Като за начало ще надникнем в гардероба на популярната "Огън в кръвта" (Fuego en la Sangre). Облеклата там са доста модерни сами по себе си. Да не забравяме, че тя е римейк на популярната в цял свят мелодрама "Трима братя, три сестри" (Pasion de Gavilanes), така че дрехите в първата трябва не само да пасват на обстановката, но и да бъдат поне подобни на тези от втората. Може би обаче именно в облеклата е разликата между двата сериала, защото всяка дреха трябва да пасва идеално на героя. В "Трима братя, три сестри" главните герои са съвсем различни от тези в "Огън в кръвта", съответно разлика има и в облеклата, които носят и едните, и другите. Да се отбием първо при сестрите Елисондо. От тук виждаме невероятната визия на първите две - Химена (Елизабет Алварес) и Сара (Нора Салинас). Тук Елизабет Алварес е облечена в наети дрехи, които тя много харесва. Дрехите на Адела Нориега обаче са шити специално за нея. Виждаме ярко бяла риза с украшения, слята с дълга черна пола. В "Трима братя, три сестри" нито една от сестрите Елисондо не е носела дълга пола. От тук виждаме Елизабет Алварес в съвсем различен стил. Горната дреха е специално шита за героинята й, така че тя да пасне на обстановката. Тук Адела Нориега отново е с риза и дългата черна пола, с която я видяхме на предната снимка. Тази риза отново е изработена специално за актрисата. На тази и тази снимка героинята отново е с шити за нея дрехи. Общо взето, дрехите на Адела Нориега в тази теленовела са изцяло шити, отколкото тези на останалите героини. 

Визията на братята Рейес също е на ниво. От тук виждаме невероятните Хорхе Салинас, Едуардо Янес и Пабло Монтеро. На първия и втория дрехите, които носи на снимката, са шити, докато тези на третия - наети. Хорхе Салинас и Едуардо Янес са облечени с ризи, които имат украшения оттстрани. Вторият носи ботуши, докато първия и трети - обикновени обувки. На снимката виждаме, че и тримата са с модерни каубойски шапки - нещо, което много пасва на обстановката на "Огън в кръвта". От тук виждаме, че и тримата са облечени в черни панталони и ризи. При Пабло Монтеро и Хорхе Салинас ризите и тук са шити, а при Едурадо Янес - поръчани и наети. На тази снимка и тримата са напълно различни - облечени в бяло с изцяло шито облекло.

Гардеробът на "Някой те наблюдава" (Alguien te Mira) също е много интересен. Кристиан Мейер, Дана Гарсия и Рафаел Амая носят доста модерни дрехи, пасващи идеално на героите им. Облеклата, които Кристиан Мейер носи през целия снимачен процес на сериала, са лично негови, той не е пожелал да носи чужди. Тези на Дана и Рафаел - предоставени от стилистите. Тези на Рафаел Амая и Анхелика Селая от тази снимка също са подбрани от стилистите на продукцията. Кой би предположил, че Рафаел ще се окаже серийния убиец?! От тази снимка се вижда Хералдин Басан облечена в бяла рокля стигаща почти до колената. Роклята е лично на Хералдин - от нейния личен гардероб. Собствени дрехи носят и Давид Чокаро и Химена Дуке. Определено дрехите от тази криминална теленовела са лични, поне на повечето от актьорите.

Какви дрехи мислите, че се носят в тийнейджърските сериали? Разбира се, че ученически униформи. Точно такива дрехи се носят по време на снимките на "Горките родители на богатите деца" (Ninos Ricos, Pobres Padres). Някои от дрехите в тази теленовела да наети от други училища, които предлагат модерни облекла за своите ученици. Други са наети, но тук определено ничия дреха не е шита, нито е лична на някой от героите. На тази снимка Кармен Виялобос носи дрехи, които е облякла благодарение на стилистите. Късата пола идеално свързва актрисата с обстановката в сериала. Тук актрисата носи наетата униформа, също като Себастиан Кайседо. От тази снимка виждаме, че цялото младо поколение в сериала носи наетата униформа. Облеклата на актьорите в тази теленовела предимно са наети. 

Преминаваме към гардероба на "Приятелки и съпернички" (Amigas y Rivales), за да видим какви облекла носят актьорите. Дрехите, които носи Адамари Лопес на тази снимка са наети от обикновен магазин за дрехи. Виждаме я с къса червена рокля и черна блуза, чиято по-голяма част е прозрачна. Анхелика Вале и Мишел Виет също носят наети дрехи. Мъжете в хитовата теленовела също са представени по скромен начин с наети дрехи. Общо взето облеклата в "Приятелки и съпернички" са наети в зависимост от теленовелата. Наети са най-обикновени дрехи, които съвсем ясно да представят сюжета.

Итати Канторал и Франсиско Гаторно носят бели дрехи от снимката, която можете да видите от тук в теленовелата "Вдовицата в бяло" (La Viuda de Blanco). С тези дрехи блестящо се затвърждава името на продукцията. И Итати, и Франсиско носят облекла, които са били закупени, тъй като не са се давали под наем. Същото важи и за близнаците Фелипе и Дувал, изиграни от Алехандро Фелипе. Те също са били закупени специално за младият актьор. Дрехите, които Флавио Кабайеро носи са лично негова собственост. Всъщност това, с което го виждате на снимката е неговата пижама.

И за финал на днешната част от "Облеклата на актьорите" ще разгледаме гардероба на актьорите от "Гибелна красота" (Bella calamidades). Роклята, с която е облечена Дана Гарсия е закупена за теленовелата. Определено тя идеално пасва на нормалната Лола, но да видим дали е така, когато героинята й започва да живее на гробищата. Тук виждаме разпокъсаната синя рокля, с която е облечена Дана, за да влезе в ролята на Лола "бедствието". Интересен факт е, че роклята изобщо не изглежда като парцал, както я виждате на снимката. Специално за ролята на Дана е направена по този начин, за да може актрисата да пасне на обстановката, все пак се намира на неприветливите и тъмни гробища. На тази снимка Кати Барбери и Адриана Кампос носят изцяло свои собствени дрехи, подбрани в зависимост от героините им. Елекът, който Дана носи на тази снимка е ушит за героинята й. Сегундо Сернадес също носел свои собствени дрехи, както на тази снимка, на която го виждате, така и на тази. Повечето от облеклата на актьорите от "Гибелна красота" са лично техни.

Е, и днешното издание на "Облеклата на актьорите" приключи. Не забравяйте да давате вашите предложения за това на чий сериал бихте искали да разберете за облеклата, които актьорите носят! С вашите предложения, ще бъде представена и третата част от "Облеклата на актьорите" - следващата събота, 14 септември!

12 коментара:

Анонимен каза...

Искам да вида облеклата в сериала Призракът на Елена :))

Анонимен каза...

iskam da vidq ot kaprizi na saadbata i parva dama

Анонимен каза...

Бих искала да видя дрехите на Лицето на другата, Сребърните ангели и Аурора. И моля ви научете се да пишете правилно. Как може да допуснете такива елементарни грешки и да напишете думите униформа, украшения и убиец с буквата О. Та това се учи в първи клас. И не разбирам защо след изречението с което свършва първи абзац има многоточие след като трябва да е точка, все пак изречението свършва. Да не говорим за запетаите и тиретата, които слагате където ви падне. А в това изречение "От тук виждаме, че и тримата са облечени в с черни панталони и ризи със същия цвят." трябва да бъде "облечени в черни панталони", а не както Вие сте го написали. Не ви казвам това с цел да се заяждам или нещо друго, просто бие на очи и е смешно. :)

Unknown каза...

Здравейте,
Желанията ви ще бъдат изпъленени.
Наистина е много смешно именно допускането на такива елементарни грешки. Лично се извинявам на всички читатели за допуснатите елементарни грешки, но се заклевам - били са само и единствено в бързината ми на писани. Лично можете да видите и часа, в който съм пуснал статията. Наистина не ми остава много време за да я напиша, за това гледам да отделя поне 1 час от времето и пиша статията страшно бързо. Директно я публикувам без да я проверя и за това се получават и тези груби грешки. Така беше и с първата част. Но малко се съмнявам, че съм написал думата "убуец" с "О", но както и да е. За следващата статия ще бъда по-свободен, така че предварително ще проверя за такива груби грешки, преди да я публикувам. Приемете моите искрени извинения!

Анонимен каза...

Аз изкам да прочета за дрехите в неислъчваните все още теленовели Corazon indomable и Que bonito amor. Благодаря ви предварително!

Анонимен каза...

Аз изкам да прочета за дрехите в неислъчваните все още теленовели Corazon indomable и Que bonito amor. Благодаря ви предварително!

Анонимен каза...

лицето на другата ,жестока любов ,призракът на Елена на тези филми искам да видя облеклата

Анонимен каза...

Moje li da vidim obleklata i ot Dqvol s angelsko surce? Pozdravi :)

Анонимен каза...

Бих искала да видя дрехите на Първата Дама,Моят Грях,В иМето на любовтра и на Хамелеони

Анонимен каза...

Бих искала да вида дрехите на Желязната Дама и Непокорно сърце :)

Unknown каза...

Здравейте,
Благодаря за предложенията. Ужасно много са - над 10. Но в трета част ще видим само някой от тях, а в четвърта - останалите. Благодаря ви отново, че давате Вашите предложения!

оферти за ранни записвания каза...

Благодаря ви за интересната статия.Ако се замислим от начина на облизване на самите актъори които се превъплъщават във всякакви роли е много важно как точно ще ни предадът самата история така че тя да изглежда напълно реалистична и да се пренесем в самият филм. Може би наистина именно в облеклата е разликата между сериалите, защото всяка дреха трябва да пасва идеално на героя както добре пишете.Тук за тези два сериала нямам какво да добавя страшно много ми харесват и дрехите и обстановката където снимките всичко е перфектно да седиш и да се наслаждаваш на качествен филм.

Предоставено от Blogger.