"Облеклата на актьорите" - 3 част


Днес предстои да разгледаме третата част от облеклата на актьорите от латино-американските сериали.
Акцентите за днешната част са: "Росалинда" (Rosalinda), "Касандра" (Kassandra), "Призракът на Елена" (El fantasma de Elena), "Капризи на съдбата" (Sortilegio), "Първата дама" (Primera dama), "Лицето на другата" (El rostro de Analia) и "Сребърните ангели" (Los plateados). Нека ги разгледаме!


Облеклата в успешния хит на Телевиса - "Росалинда" (Rosalinda) са били избирани по особено интересен начин. Преди да започнат снимките на теленовелата, сценаристите решили първо да изпробват върху актьорите всяка една дреха, която стилистите са приготвили за сериала. Разбира се, дрехите в тази теленовела не са нито шити, нито са собственост на някой от актьорите. Специално са избрани от екипа на теленовелата, изпробвани и одобрени. Дрехите, с които виждате Талия на тази графика са избрани именно от екипа. Дрехите на Фернандо Карийо и Лупита Ферер от тази снимка са купени. Костюмът на Фернандо е закупен на съвсем нормална цена за един костюм, но облеклото на Лупита Ферер не е било никак евтино. На тази снимка дрехите на Лупита също са купени, а цената отново е доста солидна, дори е била по-висока от дрехите, с които я видяхме на предната снимка. Дрехите, които носят Фернандо Карийо и Лупита Ферер тук са били наети. Най-много Лупита е харесвала дрехите си, защото определено са били в неин стил.

От "Росалинда" преминаваме към още една невероятна теленовела. Не по-малко хитовата и интересна продукция на Caral - "Касандра" (Kassandra), а дрехите в нея също са били избирани по интересен начин. Обстановката в теленовелата е старомодна, все пак самата тя е заснета преди много години. Съответно на това, дрехите също са били избирани по начин, по който идеално се вписват в обстановката в теленовелата. Нека разгледаме дрехите на Освалдо Риос и Корайма Торес от тази снимка. На пръв поглед дрехите изглеждат съвсем нормални, но нищо не е така, както изглежда. Облеклото на Корайма е наето, но за наемането му е била платена сума, която е била почти непосилна за сценаристите. Към подобен вид дреха е имало голям интерес по онова време, поради което при всяко едно зареждане цената се увеличавала. За сметка на това, Освалдо е бил облечен с най-обикновени дрехи, без никаква стойност. Дънките са негови, а бялата риза е от стилистите. Когато са се заснемали сцените с циганите, тогава героите са носили по-модерни дрехи. Пример е тази снимка, на която облеклото на Корайма е намерено много трудно. Това на Освалдо пак си е било най-обикновено - стилистите са го избрали. На  тази снимка Корайма отново носи цигански дрехи, този път обаче най-евтини и обикновени. Докато тези на Освалдо са били негови, наети и облечени съобразно избора на стилистите. Негово е коженото яке, ризата е наета, а стилистите са му дали дънките, които носи. Определено героите в тази теленовела носят такива дрехи, с които без проблем се вписват в обстановката на теленовелата и предават времето й.

Как ли са избирани облеклата в "Призракът на Елена" (El fantasma de Elena)? Е, време е да видим! Булчинската рокля, с която е била облечена Ана Лайевска, за да се омъжи за Сегундо Сернадес в първата серия на телемунделата е закупена. Цената й не е била от най-големите, взета е рокля, съобразно възможностите на екипа. Лично Ана споделя, че й е било трудно да изиграе булка в първия епизод, не й харесвала и роклята. Дрехите на Елизабет Гутиерез, с които е облечена на тази снимка са избрани от стилистите. Специално те са избирани доста дълго време, за да може идеално да паснат на Ели. На тази снимка Фабиан Риос е облечен с наети дрехи. Коженият елек е нает, заедно с черните дънки, които носи. Шалът е негова собственост. На същата снимка, Ана Лайевска е облечена със закупена рокля, чиято цена не е била сред най-големите, съвсем обикновена. Облеклото на Сегундо Сернадес на тази снимка е било негова собственост, но на тази и тази снимка е носел наети дрехи. Бялата рокля на Елизабет Гутиерез е нейна. Да видим какви са били дрехите и на Марица Бустаманте! Тук тя е облечена с наети и закупени дрехи. Късата пола, която носи определено е доста модерна и украсена, но пък много евтина. Всичко останало е наето. 

Дрехите в "Капризи на съдбата" (Sortilegio) са били пазени в тайна, или по-точно, била е пазена информация от къде са взети. Въпреки това обаче е ясно от къде са взети дрехите на Уилям Леви, Жаклин Бракамонтес, Давид Сепеда и Габриел Сото. По време на снимките на теленовелата, Уилям Леви нито веднъж не е пожелал да носи други дрехи, освен своите. На тази снимка Жаклин носи своя рокля, също както и Уилям носи свои дрехи. Но роклята, с която е облечена на тази снимка е била наета. Тук роклята на актрисата също е била наета. Да не забравяме, че наетите дрехи след използването си се връщат в магазина, от които са наети, а закупените остават за екипа. На тази снимка Давид Сепеда носи дрехи, избрани по негов вкус. Обувките са негова собственост, а самите дрехи са били закупени. Понякога обаче, купените дрехи остават за актьора, но в този случай те се купуват с парите му, именно както е при Давид. Дрехите на Габриел Сото от тази снимка са негова собственост, на Уилям - също. Всички дрехи, които Леви е носел в теленовелата са изцяло негови, докато при колегите му е имало моменти, в които те са носили дрехи, които не са лично техни. 

Преминаваме към "Първата дама" (Primera Dama). Дрехите, които носят Карина Круз и Кристиан Мейер на тази снимка са избрани по възможно най-добрия начин. Костюмът на Кристиан е закупен от магазин за сватбени дрехи, а дългото червено сако на Карина Круз е наето. Черната рокля, която носи е нейна лична собственост. На тази снимка актрисата носи шита рокля, която е ушита специално за теленовелата. Всички актьори на тази снимка носят избрани от стилистите дрехи, с изключение на Кристиан Мейер, чийто костюм както казахме и преди малко, е закупен. Роклята, с която е облечена актрисата Кати Саенз е лично нейна собственост. По време на снимките на колумбийската поредица, тя е пожелала да носи собствени дрехи, от колкото да бъдат закупени или наети други. Нейна собственост е и роклята, с която е облечена тук.

Повечето дрехи в "Лицето на другата" (El rostro de Analia) също са били наети, закупени и лична собственост на актьорите. Костюмът и роклята на Мартин Карпан и Елизабет Гутиерез от тази снимка са закупени. И двамата много са харесвали дрехите, които носят, най-вече, защото са имали честта да си ги избират сами. Дрехите на Елизабет Гутиерез, които носи на тази снимка също са наети. Дрехите, с които е облечена на снимката вляво, са поръчани. Ботушите са закупени. Дрехите, с които е вдясно са предоставени от стилистите, но в тях актрисата хич не се харесва. На тази снимка Марица Рудригез носи закупена рокля, но на тази, дрехите, с които е облечена са наети. Коженото яке на Елизабет Гутиерезс, с което е на тази снимка е закупено, но цената му определено не е била никак малка. Дрехите на Химена Дуке, с които я виждате на снимката са подбрани в зависимост от героинята й, от стилистите на телемунделата. Дрехите на всички мъже в теленовелата са били закупени, повечето от тях са носели костюми. Облеклата на жените са наети, както и подбрани от стилистите. Определено облеклата в "Лицето на другата" идеално пасват на обстановката на теленовелата.

За финал в днешната част ще видим и дрехите в "Сребърните ангели" (Los Plateados). Облеклата в тази теленовела са намерени по много труден начин, за това някои се е налагало да бъдат шити. Например дрехите на Анхелика Селая от тази снимка са шити в продължение на близо четири месеца. Шапката е закупена. Обърнете внимание на дрехите на Маурисио Ислас от тази снимка! Каубойските дрехи, които носи идеално се връзват на обстановката, а и определено такъв вид дрехи е било много трудно да се намери. Черното наметало е наето от магазин за дрехи, също както и шапката. Същото важи и за другите актьори, които виждате на снимката, чиито облекла също идеално се вписват с обстановката. Тази булчинска рокля, която Тамара Монсеат носи е закупена от магазин за сватбени дрехи. Тя е била една от най-скъпите дрехи, закупувани някога в историята на телемунделата, а цената й се равнявала на почти един хонорар за един епизод, който актьор получавал.

Е, приключи и третата част от "Облеклата на актьорите". Не забравяйте да посетите блога следващата събота, 21 септември, когато стартира новата ми рубрика - "Рейтингите на седмицата"! Тогава ще научите какви са рейтингите на теленовелите през изминалата седмица. Допълнително ще ви информираме и кога можете да очаквате и последната четвърта част от "Облеклата на актьорите".
Междувременно, от тук можете да видите графикът на изданията на рубриките ми за септември месец!

2 коментара:

Анонимен каза...

dqvol s angelsko sarce

Сериали в България каза...

Здравейте,
Теленовелчо ще сбъдне и вашето желания, въпреки, че доколкото си спомняме, вече беше пожелана "Дявол с ангелско сърце". Съвсем скоро ще можете да го видите.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.