"Един снимачен ден на..." - "Някой те наблюдава" (Alguien te Mira)

Здравейте, приятели! От днес стартира новата рубрика "Един снимачен ден на...", която обещава да бъде интересна. В нея всеки понеделник ще разглеждаме как преминава един снимачен ден на любимия Ви сериал, а и не само...
Ще можете да видите как се подготвят актьорите за един снимачен ден, какво е за тях това предизвикателство, коментари, тайни от "кухнята" и още много други Ви очакват в "Един снимачен ден на...". В първото издание ще видим как е преминавал един снимачен ден на една от най-хитовите криминални латино-американски продукции - "Някой те наблюдава" (Alguien te Mira).

Снимачният процес на тази теленовела е протекъл по изключително труден начин. Може би всеки помни ужасяващите сцени с убийствата, боя и напрежението, които не липсваха в нито един епизод. Да не забравяме и невероятното превъплъщение на Рафаел Амая в серийния убиец Хулиян Гарсия и премеждията на комисар Ева Санети, изиграна от Анхелика Селая. А какво е всъщност да бъдеш любима на сериен убиец, без да знаеш най-голямата му тайна? Това ще ни разкаже Дана Гарсия, която изпълни ролята на Пиедад. "Сутрин ставаш, започваш новия ден, тръгваш с усмивка и радост и отиваш да се снимаш в една невероятна теленовела", казва Дана Гарсия.

Снимките започват с едно от най-важните неща преди техния старт - подготовката. Преди да започнеш да снимаш определени сцени, първо биваш гримиран, подходящо облечен и разбира се - можеш да си припомниш репликите, които трябва да казваш. "Не трябва в никакъв случай да започваш снимките с тъга, трябва усмивката винаги да преобладава на лицетото ти, иначе няма да се получи идеалната сцена", добавя Дана. След като премине няколко часовия грим, облеклата и всичко друго, започват снимките на "Някой те наблюдава" (Alguien te Mira), а започнеш ли да снимаш не можеш да спреш до края на снимачния ден.

Изключително трудно са били снимани сцените с убийствата. Обикновено една сцена е била повтаряна поне пет-десет пъти, докато се получи блестящо. Снимаш с голям професионализъм, внимание и най-вече - винаги трябва да се съсредоточаваш върху това, което ще извършваш. За да се получи сцената, Рафаел Амая е поискал помощ как да изиграе самото действие, как да се получи опита с убийството. Е, разбира се няма човек, който да не знае, че всяка подобна сцена е просто имитация, а не истинско убийство. Специално за убийствата са отделяни поне три часа, в които убиеца и съответно неговата жертва се подготвят и съсредоточават да извършат престъплението. През това време, част от снимачния екип преминава към следващите сцени, които не са с участието на убиеца и жертвата. Когато дойде време сцената да бъде заснета и всичко е обмислено идеално, снимачния екип отново се събира и я заснема.

При любовните сцени, след които е имало убийства (например сцена между Анхелика Селая и Рафаел Амая) е трябвало много труд, умора и разбира се - много нерви. Нека не забравяме, че в реалния живот Анхелика и Рафаел са двойка, но да не пропускаме факта, че когато Хулиян трябваше да убие Ева Санети, той я завърза и след това извърши убийството. А когато трябваше да убие журналиста Маурисио, той го накълца на парчета. Колко жестоко, нали? Типичен злодей... Именно тази сцена е пресъздадена много трудно. Имаме в предвид и фактите, че почти при всяко убийство ние, зрителите виждаме кръвта, която хвърчи от жертвата и най-вече се отбелязва по дрехите на Хулиян. А всяка жертва бе убита, сърцето и биваше изваждано, а мястото зашито. Колкото и жестоко да звучи, така се е снимала теленовелата, такъв е бил разказа.

Преди снимките да започнат се уточнява какво точно ще се снима в определения снимачен ден, който при "Някой те наблюдава" е продължавал около 14 часа дневно без почивка. Актьорите се подготвят и снимките започват. Първата сцена в първия епизод, в първия снимачен ден е била убийство на неизвестен герой. Именно така започва сериала и след това преминава към следващите сцени. Едно от нещата, които серийния убиец прави е да съблича жертвите си преди да ги убие и никога не оставя отпечатъци. Разбира се понякога актьорите нямат желание да се събличат пред камерата, но въпреки това преодоляват нежеланието си и го правят, в името на теленовелата и професионалното й заснемане.

Още една интересна подробност и тайна от снимките на "Някой те наблюдава" е, че ножа на убиеца е напълно истински, но разбира се не се използва наистина. При снимането на сцените, в които се е налагало да се борави в него е създавана илюзия, че той наистина е остър нож, а убиеца наистина наръгва жертвата си с него, което далеч не е така. Но това са други теми...

За да създадеш толкова труден образ е трябвало наистина много подготвка, а един снимачен ден на "Някой те наблюдава" е започвал именно с подготвката на актьорите, съответно припомняне на репликите, грим и т. н. Но Рафаел Амая няма това време, което му е нужно, за да се слее с героя си, за това понякога се е упражнявал в къщи. Ето какво казва той за персонажа си, снимките и начина, по който е заснет сериала: "Най-важното за мен беше да пресъздам героя си повече от добре, без да се притеснявам, защото притеснението само ме правеше по-слаб и неуверен в себе си. Изключително трудно е да пресъздадеш личност като Хулиян и то такава силна, могъща и неуязвима. За мен беше невероятно изпитание да дам всичко от себе си, за да се получи героя ми така, както трябваше. Снимките протекоха много време, за тези сцени беше отделяно специално внимание от два-три, максимум четири часа. Аз се справих и мисля, че се получи идеално. Всъщност Хулиян все още е в мен, все още имам чувствата му, характера му. Въплъщавайки се в този образ аз се отдадох изцяло, дадох не само най-доброто, но и най-ценното от себе си. Но да бъдеш убиец е толкова трудно предизвикателство, че понякога си казваш, че не е трябвало да се захващаш с това, но после виждаш колко слава и емоции ти е донесло".

Сцените, в които комисар Ева Санети е трябвало да преследва престъпника, да бъде неговата любима, също не са пресъздавани толкова лесно. А най-трудно е било да заснеме убийството си, отнело е много време най-вече защото я убива нейния любим и на снимачната площадка, и извън нея. Анхелика Селая разказва за героинята си, как е пресъздала ролята и как е протекъл един снимачен ден на теленовелата: "Ева Санети беше лице, което се създава много трудно, но научавайки няколко урока разбираш всъщност как да го направиш, за да се получи. Да бъда полицай беше една от моите мечти, сбъднах я. Въпреки, че се подлагах на много изпитания успях да създавам един образ, който смятам, че ще остане запомнен дълго време. Героинята ми беше много доверчива жена и за това попадна в лапите на серийния убиец, чийто залавяне беше нейната най-голяма задача в живота. Но вместо да го залови тя се влюби в него, опозна го и точно когато разбра, че той е серийния убиец беше убита и не разкри пред никого тази тайна. Много интересен персонаж, но и много труден. Снимахме няколко дни една от сцените с мое участие, но не за друго, а защото я бяхме започнали последните два часа преди да приключи работа. На следващият ден пък отделихме много повече време, за да направим и още една сцена. Общо взето не само героинята ми беше невероятна, но и теленовелата".

Да бъдеш любима на серийния убиец, без да знаеш, че той може би е най-големия ти враг и да не слушаш съветите на никого да бъдеш по-предпазлива. Такава беше героинята на Дана Гарсия. Вижте какво сподели тя за героинята си и снимките на продукцията: "Пиедад - жена, която се даваше на всеки, който я увери в безспорната си любов. Не само труден характер, но и труден и за опознаване Във всичките 116 епизода аз не можах напълно да я опозная, защото беше труден образ с много труден характер. Е, може би героинята ми беше лесна за опознаване, но пък трудна за изиграване. Въпреки, че не сме отделяли много време за нея, пак правех подготовки, с които да се подготвя, за да я изиграя. В първите епизоди ми се получи и го направих много лесно, но после нещата се промениха. За теленовелата бих казала, че е невероятна, досега не съм имала възможността да се снимам в толкова невероятна и изпълнена с екшън продукция".

Е, приятели, надявам се първото издание да Ви е харесало! Следващия път Вие ще избирате на чия теленовела да проследим снимачния процес и да разкрием интересни подробности. Очакваме предложения ви до 26 септември (четвъртък). До следващия понеделник!

15 коментара:

Анонимен каза...

Прекрасна статия ! Само едно уточнение - Не Ева Санети беше накълцана на парчета, а журналистът Маурисио, който беше убит с резачка.

Анонимен каза...

Zdraveite, moje li da vidim za "Dqvol s angelsko surce" ? :)

Анонимен каза...

Ako moje da vidim edin snimachen den na El Rostro de Analia. :)

Анонимен каза...

Здравейте, статията е страхотна поздравления! Аз искам да видя за Огън в кръвта.

Анонимен каза...

Ако може Трима братя, три сестри или пък Неукротено сърце(Corazon Indomable) на Телевиса Благодаря предварително!

Анонимен каза...

El fantasma de Elena

Анонимен каза...

Имението и Ти си моят живот

Анонимен каза...

Неукротима душа

Анонимен каза...

Огледален свят

Анонимен каза...

Опасни тайни

Анонимен каза...

Dqvol s angelsko surce :)

Unknown каза...

Здравейте, приятели,
Благодаря за предложенията и за уточнението на първия комнтар. Едно по едно ще изпълним всичките Ви желания.

Анонимен каза...

Прекрасна статия !!! Благодаря Ви ! :) Обожавам Дана Гарсия...Тя е моята ЛЮБИМКА ♥

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Радваме се, че статията Ви харесва, наистина е едно много добро начало. Много е хубава и наистина се очертава да бъде хубава и занапред. Благодарим Ви и за това, че следите статиите ни и докладвате за всяка една грешка.
Леки и успешни дни!

До 2-ри и 3-ти коментар:
Здравейте,
Вашите предложения ще бъдат изпълнени със сигурност. Очаквайте ги! А и вече можете да прочетете снимачния процес на "Дявол с ангелско сърце". Определено е много интересно.

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Радваме се, че статията Ви харесва. Това е целта ни, а и на нея определено заложихме много. Очаквайте още много изненади от нас!
Леки и успешни дни!

До 5-ти, 6-ти, 7-ми и 8-ми коментар:
Здравейте,
И Вашите желания ще бъдат изпълнени. Разбира се, лека полека.
Леки и успешни дни!

До 8-ми коментар:
Здравейте,
Разбираме интереса Ви към турските сериали, но за съжаление няма как да научим снимачния процес на този сериал. Иначе, очаквайте много изненади от нас, ще има и за Вас - турските фенове.
Леки и успешни дни!

До 9-ти и 10-ти коментар:
Здравейте,
И Вашите желания ще бъдат изпълнени. Очаквайте ги много скоро!
Леки и успешни дни!

До 11-ти коментар:
Здравей,
Прекрасна статия. Наистина се очертава невероятна поредица, поздравления. Вече с нетърпение очакваме следващите издания.
Леки и успешни дни!

До 12-ти коментар:
Здравейте,
Радваме се, че Ви харесва. Дано и следващите Ви харесат, защото със сигурност и те ще бъдат много интересни.
Леки и успешни дни!

Анонимен каза...

Бихте ли пуснали една статия свързана със снимачната атмосфера на ''Зоро:Шпагата и Розата''? Благодаря ви, предварително! :)

Предоставено от Blogger.