Есенен ТВ сезон 2013 - обзор на новините

Есенният телевизионен сезон настъпи! От един месец насам, непрекъснато информираме за новите предавания, сериали и риалити формати, чийто старт предстои през есенния телевизионен сезон.
Днес, когато вече всичко е ясно, реших да напиша тази обзорна статия, в която ще дам своята критика към есенните програмни на българските телевизии. А втората част от статията, в която вече ще дам и своята оценка, след като сме изгледали първите издания от новите формати ще излезе съвсем скоро.

Започваме с БТВ, чиято prime-time програма тази есен ще бъде запълнена изцяло с българска продукция:
"Сезонът на новообразието", както медията го определя наистина ще бъде изпълнен с нови формати, всеки от които различен от другия. Като започнем със звездното сафари "Африка: Звездите сигурно са полудели" - един наистина интересен формат, в който звезди ще обикалят през африканските местности и ще преодоляват трудни изпитания, разбираме че предстои добър сезон... Също нов за България и наистина интригуващ формат е "Vox Populi" - интерактивно шоу, в което ние, зрителите решаваме какво да се случи. И третият нов формат, който лично мен най-много ме интригува е "Това е цената". Наистина популярна в цял свят игра, с добра концепция - със сигурност ще постигне успех!

На по-заден план аз бих оставил "Нищо лично" и "Щипка сол". Според мен и двете предавания ще бъдат интересни, но не и напълно нови за българския зрител. Макар и с по-различна визия и подреждане, "Нищо лично" ще бъде по-добрият вариант на "Без дрехи", скритата камера, която доскоро БТВ излъчваше. "Щипка сол" също е обещаващ формат - ново кулинарно риалити, но аз не бих гледал точно него. 

Продължаваме с НоваТВ, телевизията, на която аз ще се спра тази есен:
Снощи започна "X Factor" - най-успешното музикално риалити на телевизията, а в неделя ще стартира изобщо най-успешният риалити формат по света - "VIP Brother". На тази телевизия казвам "Браво!", защото няма нищо по-добро от есенен prime-time, в който да бъдат включени нови сезони на двата най-успешни формата, правени някога от тази медия. Въпреки, че НоваТВ си няма "Сезон на новообразието", много хора няма да поемат риска с новите предавания на БТВ, а ще изберат тези наистина доказали се хитове.

И като за финал ще обобщим ТВ7, в чиято prime-time програма тази есен ще преобладават новите риалити формати и български продукции:
"Музикална академия" не е нещо кой знае какво, поне според мен. Предаването ще бъде музикално, но точно по ТВ7 няма да постигне свръх високи резултати, както "Къртицата". 

"Следващият, моля", обаче наистина е силен коз. Една нова разнообразна телевизионна игра, която ще се гледа ако има силна реклама. В това предаване ще се печелят пари по много интересен начин. По принцип хората чакат на опашка, за да платят сметките, тук ще се редят на опашка, за да получават пари! Аз вече се записах за участие и ще се радвам дори да не спечеля, кой знае какво е да участвам в това страхотно предаване, направете го и Вие! Пробвайте късмета си! "Следващият, моля" излиза от клишетата на стандартните телевизионни куиз предавания. Това е шоу, за което играчите се редят на опашка на сцената и един след друг взимат участие в тази динамична игра на знания. В Италия вече 3 години именно това предаване не отстъпва първото място по гледаемост на други телевизионни игри!

Освен това, тази есен ТВ7 ще заложи и на два български сериала - "Дървото на живота" и "Секс, лъжи и ТВ: 8 дни в седмицата".

4 коментара:

Анонимен каза...

отврат

Сериали в България каза...

Здравейте,
Щом не ви харесва и Ви е "отврат", просто не я четете. Има решение за всичко. Подминавайте това, което не Ви харесва и готово!
Леки и успешни дни!

Анонимен каза...

говоря за някои предавания

Сериали в България каза...

Здравейте,
Хубаво е да се уточнявате, за да няма такива недоразумения. Молим ви, да се уточнявате какво имате предвид!
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.