"Облеклата на актьорите" - 1 част


Облеклата на актьорите представят сюжета и времето на даден сериал. Дрехите, които актьорите избират, за да се слеят в обстановката, обикновено се наемат срещу заплащане, а понякога и закупуват.

Разбира се има актьори, които никак не харесват да носят по-старомодни или впити дрехи, някои даже предпочитат да се обличат със собствени дрехи, от колкото да използват други. Облеклата на актьорите представят сюжета и времето на даден сериал. Дрехите, които актьорите избират, за да се слеят в обстановката, обикновено се наемат срещу заплащане, а понякога и закупуват.За да се пресъздаде една роля, постоянно се сменят костюми, което понякога никак не се харесва на актьорите. Облеклата се избират и в зависимост от теленовелата, историята и персонажа на даден герой. Някои облекла се намират ужасно трудно, за това понякога се налага да бъдат шити. Наемането им обаче, също не е никак лесно, а и евтино - понякога търсиш определената дреха с дни, а намериш ли я, то трябва да платиш поне половината сума от цената й за продажба, за да я наемеш. Облеклата, които са наети не само трябва да се ползват, но и да бъдат добре пазени. В противен случай се заплаща цената за покупка, умножена по две. Когато се заснема по-старомодна теленовела, в която обикновено има имения и коне, трябва да се изберат костюми, които пасват на героя и на обстановката, по този начин се създава и добрия сюжет на дадена продукция. При по-младежка новела, съответно се избират и по-съвременни облекла и така се свиква по-лесно с теленовелата, обстановката и персонажите. 

Оовечето облекла от теленовелата "Имението" (La tormenta) например, са били шити ръчно специално за актьорите. От тук виждаме и горния елек, с който е облечен Кристиан Мейер. Той е шит ръчно, специално за актьора и идеално пасва на обстановката на телемунделата. Още в самото започване на снимките, Кристиан снимал с този елек и казва, че много му харесвал. За сметка на това пък, екранната му партньорка - Наталия Страйгнард е носела наети дрехи, такива са били и тези, с които я виждате на снимката. Облеклото, което носи тук и тук е подбрано изцяло от стилистите на "Имението". 

Облеклата на Паола Рей, Дана Гарсия и Наташа Клаус, които са избрани специално за теленовелата "Трима братя, три сестри" (Pasion de Gavilanes), са били наети, така че, да пресъздадат обстановката на сапунената новела. Паола обаче не одобрявала дрехите, които ежедневно трябвало да носи, но въпреки това, се примирявала с имиджа си. "Колкото и старомодна да беше теленовелата, не можех да слагам всеки ден тези дрехи, защото просто не ми допадаха, не бяха в мой стил", споделя Рей. Екранната й половинка - Хуан Алфонсо Баптиста пък доста харесвал стила си на обличане, нямал претенции за нищо. Неговите дрехи също били наети. Същото било и с Майкъл Браун и Марио Симаро, като втория отначало не одобрявал стила си на обличане.

От тук идеално виждаме какви изящни облекла носят Дана Гарсия и Марио Симаро, докато се снимат в "Предателство" (La traicion). Фигурата на Дана е много добре подчертана, както и тази на Марио Симаро. Облеклата, които се използвали през цялото време на заснемане, били наети специално от чужбина. 

В "Непокорно сърце" (Corazon Salvaje), Арасели Арамбула иделано пресъздава обстановката в една съвременна теленовела. Корсета, стигащ до колената на актрисата определено и стои повече от добре, а за да се слее с него, косата й също е добре боядисана. Лично Арасели казва, че дрехата е изключително хубава, интересна и същевременно много скъпа, тъй като била закупена и то на доста висока цена. От тук пък виждаме колко интересни са всъщност дрехите на Едуардо Янес, Арасели Арамбула и Кристиан де ла Фуенте и то в пълен размер. Кавалерите (вдясно и вляво) носят дълги ботуши, като на този вдясно са направени по много интердсен начин. Дамата пък носи дълъг корсет, който леко разгръща деколтето й. Определено с тези облекла, теленовелата на Телевиса представя онези балове от едно време, в които актьорите са били облечени с подобни дрехи.

И за финал на днешната част, ще надникнем и в гардероба на актьорите от телемунделата "Клонинг" (El Clon), за да разберем какви са техните облекла, които използват по време на снимки. От тук виждаме страхотната визия на Сандра Ечеверия и Маурисио Очман, които са двойка в сериала. Дрехите и на двамата главни герои са модерни сами по себе си, но са позволени само в техния свят - Мексико. В Мароко правилата са други и това можете да забележите от дрехите на Даниел Луго - типични за арабския свят. Лус Естела Луенгас, която изиграва ролята на Сорайда, представя как трябва да бъдат забулени жените от арабския свят. Определено облеклата на героите, които играят ролите си в Мароко, са подбирани доста добре. За да се пресъздаде идеално обстановката на сериала, продуцентите са наели дрехи, които да отиват на актьорите и да създават илюзията за арабските традиции. Хуан Пабло Раба също представя доста добре героя си в Мароко, но неговата роля в сериала се играе и в двата свята. Хуан Пабло Раба изобщо не харесвал начина на обличане на арабите, нито техните традиции, за това му е било трудно да влезе в техния образ и стил.

Надяваме се първата част от "Облеклата на актьорите" да ви е харесала! А ако искате да разберем как са се избирали и пресъздавали облеклата на Вашите любими герои и Вашия любим сериал, споделете го в коментарите! Следващата част ще видим следващата събота, 7 септември!

8 коментара:

Анонимен каза...

Много ще ми бъде интересно да прочета как са избирани дрехите на Туба Бююкюстюн в сериалите: "Гордата Аси" и "Огнено сърце".

Анонимен каза...

Drehite v "Ogan v kravta" i "Nqkoi te nabludava" :)

Анонимен каза...

Здравейте!
На мен също ще ми бъде интересно да прочета за дрехите в Огън в кръвта. А кога ще бъде следващата публикация? Благодаря предварително!

Анонимен каза...

Gorkite roditeli na bogatite deca i ako moje i Pritelki i saperni4ki.

Анонимен каза...

moje li da vidim i drehite ot alguien te mira ?

Анонимен каза...

Poneje stava duma za drehi i az gledam seriala Corazon Indomable i iskam da procheta za drehite na Lucia (Elizabeth Alvarez) i Marikruz (Ana Brenda Kontreras! Blagodarq prevaritelno!

Unknown каза...

Здравейте,
Благодаря на всички за невероятните предложения, които дадохте! В следващото издание определено имаме доста акценти и най-вероятно ще се наложи да одължим частите с няколко повече. Иначе, за "Неокрутено сърце" (Corazon Indomable) няма да може да стане, тъй като тази поредица все още не е излъчена у нас и зрителите не са запознати добре с нея. Но, можете да дадете друго интересно като това предложение, което ще изпълним. Само ви молим, сериала да е излъчен в България!

Анонимен каза...

може ли да пуснете за зоро шпагата и розата

Предоставено от Blogger.