Хорхе Салинас - звездата на Телевиса

"Нямах нито един почивен ден, когато започнах да се снимам в Телевиса. Теленовела, след теленовела, снимачен ден, след снимачен ден, единствените почивки бяха по време на снимките".
На 27 юли 1968 година се ражда Хорхе Салинас - една от най-големите звезди на Телевиса. Неговата детска мечта е да стане пилот, също като баща си, но след като пораства, много иска да стане актьор. Всички негови приятели са му казвали: "Хорхе, голяма комедия си!" или "Хорхе, стани актьор, бива те". "Не мислих, че актьорското майсторство ми се отдава толкова много, но го разбрах впоследствие. Таланта ми е бил в киното, а не в летенето". Когато е тийнейджър, той се записва в театралната академия на Телевисa "Centro de Edicacion Artistica Televisa", от където излиза чак през 1990 година. 

Първата роля на актьора е малка, но за него важна в теленовелата "Валерия и Максимилиано" (Valeria y Maximiliano) през 1992 година. Там остава изключително доволен от себе си, а от него остават много доволни сценаристите на теленовелата "Дядо и аз" (El abuelo y yo) и той е поканен да изиграе второстепенна роля в нея. Същата година, веднага след като приключва снимките на "Дядо и аз", Хорхе започва да се снима в "Магическа младост" (Magica juventud), където се запознава с Кейт дел Кастийо, с която и до днес са в много добри отношения. След няколко изиграни роли, през 1996 година, изиграва ролята на Алехандро в "Скъпа моя Исабел" (Mi querid Isabel). Друга не по-малко важна роля за него, е тази в сериала "Три жени" (Tres mujeres), в която се снима през 1999 година. "Нямах намерение да се отказвам от тази професия. След всеки нов сериал, исках все повече да се снимам и снимам. Постоянно получавах нови роли, Телевиса много ми помогна в кариерата ми, за което много им благодаря". 

Първата главна роля на Хорхе Салинас е отново в Телевиса. Той подновява договора си с компанията и през 2000 година изиграват заедно с Лусеро главните роли в "Моята съдба - това си ти" (Mi destino - eres tu), от където става един от най-известните актьори на компанията. За тази роля, Хорхе получава и награда. Година по-късно отново получава главна роля в "Осмели се да ме забравиш" (Atrevete a olvidarme). Последната роля на актьора е от 2012 година, отново главна в теленовелата "Колко хубава любов!" (Que bonito amor!), в който си партнира с Дана Гарсия. В момента Хорхе Салинас е щастливо женен за Елизабет Алварес, с която се запозна по време на снимките на "Огън в кръвта" (Fuergo en la sangre). Повече информация около жизнения и творчески път на Хорхе Салинас, очаквайте скоро в рубриката "Как са станали звезди?".

Как откри таланта в себе си?
Моите приятели все ми казваха, че трябва да стана актьор. Много ми се отдавало. Реших един ден да се пробвам в това, и когато бях на 20 години, се записах в школата на Телевиса. Там беше много забавно, играехме постановки, сцени, изобщо беше весело и това ми хареса.

Имаше ли някакви затруднения в началото?
Да, не можех да казвам буквата "Р". Научих се благодарение на нашата учителка в школата. После загубих и притесненията си и всичко ми тръгна като по вода.

Трудно ли се превъплащаваш в образи?
Зависи от ролята. Например, когато трябваше да вляза в образа на Оскар в "Огън в кръвта", доста често гледах как го е правил Хуан Алфонсо Баптиста в "Трима братя, три сестри", тъй като аз се снимах в римейка му. Дори веднъж се свързах с него, за да го попитам как се справя толкова добре. Благодарение на тези две неща, се справих чудесно.

Коя е любимата ти теленовела, в която си се снимал?
Имам много. Повече ми харесват "Моят живот - това си ти", защото в нея имах повече от добри приятели, много повече се забавлявах, много купонясвах. "Огън в кръвта" пък ми е почти любима, защото там срещнах Елизабет Алварес. Най-много ми беше интересно да играя в "Тъмна орис" (Mariana de la noche), защото имах интересни сцени.

Защо искаше да станеш пилот?
Защото мислех тази професия за изпитание на съдбата. Беше интересна, чувал съм от баща си. Все още мечтая да подкарам самолет.

Гледаш ли се на екран?
Само тогава, когато имам време. Не обичам да се гледам.

За какво мечтаеш в бъдеще?
Да съм щастлив и близо до дъщеря си Габриела. Искам с Елизабет да сме много щастливи. Ако е дал бог, нека се кача на самолет и да го управлявам сам. Мечтая за собствено летище и собствен самолет. Но най-много искам щастие, здраве и много весели моменти.

Имаш ли нови проекти?
След "Колко хубава любов!" , повече не съм получавал нови предложения от Телевиса. За сметка на това, в момента съм в хубава лятна почивка с моята Елизабет, очаквам нови проекти през есента. Сега е време за почивки.

Какво би казал на читателите на СЕРИАЛИ в България?
Скъпи читатели, усмихвате се повече, радвайте се повече, прекарвайте по-весели моменти сега, през лятото и отделете малко време за този блог, който аз не познавам, но веднага ще посетя. Лятото е кратко, забавлявайте се. Гледайте ме и на екран, защото има какво да видите. 

Блиц с Хорхе Салинас:
Любима храна - Калмари и пържени скариди. Много обичам рибните деликатеси;
Любимо място за почивка - Хаваите е страхотно местенце;
Любима напитка - Студен чай с горски плодове и лимонада;
Любим цвят - Червено и черно;
Любимо число - 14;
Най-хубавият ти момент с Елизабет Алварес - Почивка в един хубав град. Прекрасно беше и на морето;
Любимо животно - Много обичам папагали;
Любим филм - "Боговете сигурно са полудели";
Любим сериал - "Two and half men" (Двама мъже и половина);
Страна, която искаш да посетиш - Финландия;

 Следващата седмица очаквайте интервю с Елизабет Алварес...

1 коментар:

Анонимен каза...

Прекрасно интервю. Хареса ми много, продължавайте в същия дух. Поздравления!

Предоставено от Blogger.