"Как са станали звезди?": Марлене Фавела

Цялото име на актрисата е Силвия Марлене Фавела Мерас. Тя е една от най-известните актриси от теленовелите, която съчетава актьорската професия с изявите си на модел.

Родена е в скромно семейство и има три сестри. Още от дете, Марлене има две мечти: да бъде актриса и да учи право. И двете се сбъдват. Когато е тийнейджърка, тя заминава за Мексико Сити, за да сбъдне мечтата си - започва да учи право в университета, в който е приета. Още на същата година, Марлена започва да показва таланта си и като модел пред известен моден дизайнер, който предлага на звездата добра работа. Не след дълго, тя решава да се вземе в ръце и да сбъдне и другата си мечта - да стане актриса. Определено и това се получава. Малко по-късно, тя се записва в школата на Телевиса, където започва да се упражнява. Талантът на Марлене се показва бързо, тя припечелва много добри средства, с които започва да се издържа и да плаща обучението си в университета. За звездата това е едно ново начинание, с което тя решава да се занимава.

От Телевиса предлагат на сценаристката Нора Алеман, която създава сценария на теленовелата "Ад в рая" (Infierno en el Paraiso), да дадат на Марлене роля в тази продукция. Така за първи път, тя получава роля (второстепенна) в сериала, където се справя много добре. Тя мисли, че се е справила много добре и от Телевиса й дават шанс в още един сериал - "Заради любовта ти" (Por tu amor), където отново изиграва второстепенна роля. Във втората си новела, на Марлене партнират актьори като Габриела Спаник и Саул Лисасо, които изиграват главните персонажи,  както и Кати Барбери и Хорхе Поса. След като приключва снимките в тази теленовела, звездата подновява договора си с Телевиса за пет години напред и получава второстепенна роля в "Измамени жени" (Mujeres enganadas). През 2000 година взима участие в сериала "Къщата на плажа" (La casa en la playa). Докато се снима в нея, Телевиса й предлага участие в теленовелата "Ангелско личице" (Carita de angel). След вече почти пожънатия успех, който тя придобива, през 2001 година заедно с Габриела Спаник и Артуро Пениче, изиграва второстепенна роля в сериала "Натрапницата" (La intrusa). Същата година, изиграва много малка роля и в мини-сериала "Коледа без край" (Navidad sin fin), която се състои от около 15 епизода. Въпреки, че Марлене винаги е мечтала да бъде известна, след тези изиграни роли, тя все още не е позната на обширната публика. Тя играе отново второстепенна роля в "Любов и омраза" (Entre el amor y el odio), заедно със Сусана Гонсалес. През 2002 година, тя се отделя за момент от Телевиса и подписва договор с Venevision, където изиграва ролята, с която цял свят я запомня. Марлене Фавела взима първата си главна роля в теленовелата "Дивата котка" (Gata salvaje), където се среща с актьори като Марио Симаро, с когото си партнира, Каролина Техера, Маржори де Соуса и Освалдо Риос. Днес, Марлене е известна в цял свят, именно с тази роля, за която тя казва, че се гордее. След като приключва снимките на "Дивата котка", тя се връща в Мексико, подновява договора си с Телевиса и изиграва важна роля в сериала "Булчински воал" (Velo de novia), където си партнира заедно със Сусана Гонсалес и Едуардо Сантамарина. През 2004 година, Телевиса й предлага второстепенна роля в един от най-успешните сериали в Мексико - "Руби" (Rubi), където си партнира с Барбара Мори, Себастиан Рули, Жаклин Бракамонтес и отново с Едуардо Сантамарина, с който след тази теленовела запазват много добри отношения. Година по-късно, Марлене получава главна роля в изключително успешната теленовела "Срещу вълните на живота" (Contra viento y marea), в която си партнира със Себастиан Рули. Телевиса предлага през 2007 година участие на звездата в сериала "Любов без грим" (Amor sin maquillaje), в която изиграва главната роля, заедно със Сесар Евоа и Серхио Гойри.

Същата година, Марлене Фавела заминава за Колумбия, за да играе в теленовелата, която я прави още по-популярна по света, а именно "Зоро" (Zorro: La espada y la rosa). Преди да започне снимките в тази теленовела, в която си партнира с Кристиан Мейер, тя подписва договор с Телемундо за 3 години. След кратка пауза, през 2011 година, Марлене изиграва главната роля в "Наследниците дел Монте" (Los heredos del Monte), в която си партнира с Марио Симаро, Хосе Луис Ресендес и Фабиан Риос. След като приключва снимките на "Наследниците дел Монте", актрисата заминава за Венесуела, подписва договор с Venevision и изиграва главна роля в "Страстно сърце" (Corazon apasionado), партнирайки си с Гай Екер.

Наскоро актрисата влезе в главната роля в продукцията на Телемундо "Лицето на отмъщението" (El rostro de la venganza), в която си партнираше с Давид Чокаро.

Сега, Марлене Фавела е една от най-известните актриси, като постоянно получава нови, и нови главни роли в изключително успешни теленовели.

Как е станала звезда?
Марлене Фавела става звезда благодарение на страхотния си талант. След като изиграва главна роля в "Дивата котка", Марлене придобива световна слава, която малко актьори притежават. Кариерата й тръгва нагоре. Най-вече нейната слава идва, след като става модел и се записва в школата на Телевиса, едва на тийнейджърска възраст. Изиграва и главна роля в "Зоро", след което става популярна и известна и всяка една успешна компания, започва да я кани за собствените си проекти.

Това беше издание №2 от рубриката "Как са станали звезди?", в която разгледахме пътят на славата на Марлене Фавела. Продължаваме със следващо издание на 29 юли (понеделник), когато ще разгледаме този на звездата Карлос Понсе...

3 коментара:

Сериали в България каза...

Много хубава статия, браво. Определено сте се справили много добре.

Анонимен каза...

ха-ха-ха-ха-ха сами ли си пишете вече коментари? много ме разсмяхте!

Админ каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Наистина се е получило много добре!

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Първият коментар е публикуван от един от членовете на блога. Явно статията му харесва и изразява мнението си!

Предоставено от Blogger.