Честно и откровено: "Технически проблеми"

Днес ще видим последното издание на "Честно и откровено", като нови издания няма да бъдат издавани повече. В последното издание на рубриката, ще разгледаме една много забавна тема, а именно за техническите проблеми по време на снимки.

Започваме с колумбийската теленовела на RCN от 2003 година "Като огън и лед" (La costena y el cachaco), с участието на Хорхе Енрике Абейо и Жералдин Сивик. По време на снимките, микрофонът спрял. Актьорите не усетили проблема и заснели цели 12 сцени без звук и почти нищо не се разбирало. След отстраняването на проблема, който бил доста сериозен, снимките са били възобновени, а сцените, които били направени без звук - повторени. Същата техническа повреда се случила и в сериала на Телевиса -"Заради любовта ти" (Por tu amor), в който участват Габи Спаник, Саул Лисало и други. Там обаче повредата не можело да бъде отстранена, и се е наложило да се закупи нов микрофон, което отнело около четири-пет дни. Такива технически проблеми имало още в сериалите "Есмералда" (Esmeralda) на Телевиса, "Приятелки и съпернички" (Amigas y rivares) на Телевиса, "Тъмна орис" (Mariana de la noche) на Телевиса, "Огнена кръв" (Gitanas) на Телемундо, "Имението" (La tormenta) на Телемундо, "Жената в огледалото" (La mujer en el espejo) на Телемундо и още много други.

По време на снимките на "Сребърните ангели" (Los Plateados), техническите проблеми били няколко. Единият бил свързан с камерата, която доста често изгасвала, а понякога записите в нея се изтривали. Това било огромен проблем и за сценаристите, и за актьорите, и за режисьорите. От Телемундо направили всичко възможно, за да сменят камерите с много по-качествени, които били и много по-лесни за работене. Други технически гафове в тази теленовела, имало със светлините. Хем изгасвали през нощта, когато били пускани, хем понякога изобщо не се включвали. Това също било един от големите проблеми на режисьорите. Всъщност, интересен факт е, че докато се снимала тази теленовела през 2005 година, били използвани стари техники, за да може по-лесно да се пресъздаде теленовелата, която е в историческо дейстие. Технически проблеми, свързани с камерите имало в теленовели като "Джовисна" (Lzovisna) на RCTV, "Дявол с ангелско сърце" (Mas sabe en diablo) на Телемундо, "Моят грях" (Mi pecado) на Телевиса, "Клонинг" (El clon) на Телемундо, "Росалинда" (Rosalinda) на Телевиса.

 Проблеми със звука имало по време на снимките на "Горките родители на богатите деца" (Ninos ricos, pobres padres) и то неведнъж, а цели 7 пъти. Звука ту бил много силен, ту бил прекалено слаб и трудно се стабилизирал. Кармен Виялобос, която играе главната роля в сериала споделя, че понякога е трябвало да говори силно, за да запишат сцената добре, а друг път тихо, за да се получи желания ефект. Проблема бил в камерите и след няколко снимачни дни, те били смененени. Технически проблеми със звука имало и в теленовелата "Лицето на другата" (El rostro de Analia), както и в "Къде си татко?" (Amarte Asi?).

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.