Карла Монрой - професионалистка с хумор


"Станах актриса съвсем неочаквано. Въпреки, че това беше моята детска мечта, не мислех, че ще ме харесат още с явяването ми на кастинг в един сериал и то за главна роля. Зрителите и сценаристите видяха таланта ми и оттам започна всичко".

Профисионалистка, за която няма неосъществима роля. Обича да застава пред камерите и да се снима на макс. За нея предизвикателството е като игра, която се опитва да я събори, но тя винаги побеждава. На снимачната площадка се забавлява толкова, колкото може и това и дава още повече сили за снимки. Това е Карла Монрой.

Родена е на 5 Март 1979 година в Пуерто Рико и споделя, че тази държава и носи само приятни спомени. Още от дете мечтае да стане актриса, но майка и има други планове за нея. Когато била на тинейджърски години, майка и я запознала със свой приятел архитект, с който искала дъщеря и да работи. С времето, Карла свикнала с архитектурата, но никога не загубила детската си мечта. Един ден, докато се разхождала из Гуаяма (нейният роден град), Карла забелязала залепена табела, на която пишело, че се търси момиче за роля в градския театър. Без да каже на никого, тя се явила на кастинга и най-неочаквано го спечила. По-късно, Карла се отказала от архитектурата и заминала за Сантурсе (град в Пуерто Рико), където учила известно време в университета - специалност комуникации. През 1995 година, Карла отива на участие в конкурса "Miss Borinquen Teenage", където печели първа награда. Това я прави известна, тъй като този конкурс е имал доста голяма популярност в Пуерто Рико. Едва година по-късно, Карла отново печели първа награда на конкурса "Cara de imagen". Няколко години по-късно, през 2000 година, Карла става репортер в новини и започва да води няколко телевизионни програми. Родителите и започват изключително много да се гордеят с нея и оставят на Карла сама да избира професията си. Тя продължава да следва мечтата си да стане актриса и през 2001 година получава предложение за главна роля да се снима във филма "Огънят на Алма" (Fuego en el Alma). "Не мислех, че този филм ще ми донеси тази огромна слава. Но като се сещах колко много актьори има, които са тръгнали по този път, който аз изминах, се успокоявам и продължавам да дълбая напред". Карла започва да пише сценарии и прави няколко кастинга за филми, в които получава главни роли. Талантът и е забелязан само след няколко месеца по-късно и тя е поканена от Телевиса да изиграе малка роля - тази на Глория в сериала "Невинната ти" (Inocente de ti). Там тя си партнира с Валентино Ланус, Елена Рохо, Салвадор Пинеда, Лупита Ферер, Юл Буркле и други. За първи път в живота си, Карла подписва договор с Телемундо за 5 години напред и получава първата главна роля в сериала "Господарка на съдбата си" (Duena y senora). Оттам кариерата и тръгва в положителна посока нагоре. "Бях много притеснена дали ще ме харесат, но след като заснехме този сериал, сценаристите ми казаха, че са останали повече от доволни от мен. "Господарка на съдбата си" ми даде едно начало, изиграх главна роля, рейтингът беше висок, хората ме харесаха".
 
Не след дълго, Карла получава второстепенна роля в един от най-гледаните сериали в Мексико - "Лицето на другата" (El rostro de Analia), където си партнира с Елизабет Гутиерес, Мартин Карпан, Габи Еспино, Габриел Порас, Марица Родригез, Даниел Луго, Химена Дуке и други. От екипа споделят, че Карла е човек с много хумор. Забавлява се постоянно и разказва интересни истории. През 2009 година подновява договора си с Телемундо и изиграва ролята на Вирхиния в "Дявол с ангелско сърце" (Mas sabe el diablo). "Тази роля беше специална за мен. И въпреки, че имах малко проблеми с теленовелата, я пресъздадох много добре". През 2010 година изиграва ролята на бивша жена на Рафаел Амая в криминалната поредица на Телемундо "Някой те наблюдава" (Alguien te mira). "Беше хубаво. На моменти мислех, че Рафаел е истински сериен убиец и в живота, не само в теленовелата. Всички се смееха". Последната роля на актрисата е през 2011 година в друга криминална поредица, която предстои да видим у нас - "Съседската къща" (La casa del al lado), където се среща с Катрин Сиачоке, Марица Родригез, Габриел Порас, Давид Чокаро, Химена Дуке и други. "Очаквам новата си роля", сподели наскоро актрисата.
   
Днес, тя е щастливо омъжена за съпруга си Томи Торес, с когото сключиха брак още през 2008 година. Едва през лятото на миналата година, Карла Монрой и Томи Торес се сдобиха с дете - роди се дъщера им Аманда. В момента тя живее в Маями заедно със съпруга и дъщеря си.

Карла, кога разбра, че искаш да бъдеш актриса?
Бях малка, едва на пет години. Бях гледала един много интересен сериал, който ме плени. И въпреки, че тогава бях много малка, успях да разбера смисъла на сериала. Един ден си казах искам да съм актриса и това остана в мечтите ми дълго време. Сбъдна се изненадващо за мен.

Кое ти допада повече: да бъдеш водеща и репортерка или да бъдеш актриса?
Всъщност, и двете. Но по-голямо удоволствие ми дава актьорската професия. Пълна е със загадки.

Защо избра Телемундо?
Тази компания ми даде много повече популярност за разлика от други. Снимах се във филми, които оставиха огромни следи в живота ми. Не казвам, че някоя друга компания не би ми дала тази слава, но лично Телемундо много повече би ми я развила.

В "Някой те наблюдава" изигра ролята на Матилде - бившата жена на сериен убиец. Какво би споделила за тази роля?
Беше много предизвикателна. Когато лошият Хулиан ме нараняваше си мислех, че се случва наистина. Не е лесно да си представиш, че това е само роля, поне за мен не беше лесно. Благодарение на Рафаел Амая обаче, успях да направя всичко толкова добре, колкото не бих си и представяла, че ще мога.

Играеш и в "Съседската къща". Разкажи ни малко за героинята си там...
Жалко, че в толкова хубава теленовела аз имах второстепенна роля. Ребека беше жена, която устоява на всичко. Не се оплаквам за ролята си, напротив, дори бих казала, че повечето герои трябва да ми завиждат, защото не получиха дори по-дълги роли. Но, аз не съм от тези жени, които обичат да се хвалят.

Не каза почти нищо за героинята си...
Напротив, казах, че е жена, която устоява на всичко. Освен това е и много доверчива.

Мечтаеш ли да изиграеш злодейка?
Каквото Бог даде, това ще изиграя. За мен няма значение каква роля ще играя, важното е да е интересна. Но мисля, че злодейките са прекалено горди със себе си и правят злини, защото искат да покажат, че владеят света. Но аз не съм такава и не мисля, че такава роля ще се доближи до мен.

Как се подготвяш за една своя роля?
С много репетиции и промени. Мога да се подготвям два-три часа, може само един или пък няколко минути. Зависи от ролята.

Щастлива ли си в момента?
Бих казала най-щастливата жена на света. Много обичам Томи, той ме глези и ме прави много щастлива. Живея живота си само заради моята малка Аманда, която вече е на пет годинки. Обичам я повече от всичко на света.

Ще участваш ли в нови проекти?
Засега не. След "Съседската къща" ще си взема малка почивка, на която вече се радвам. Ще прекарам много красиво лято с моят любим и малката ми дъщеричка. На есен очаквам нови предложения.

Каква роля очакваш?
Очаквам нещо ново и различно. Нещо емоционално и красиво като живота ми.

Това интервю се взима за блогът СЕРИАЛИ в България. Какво ще кажеш на читателите му?
Ще им кажа да се забавляват през лятото. Пожелавам им да си прекарат весело и да бъдат щастливи през цялата година. Ако харесват СЕРИАЛИ в България, да го посещават и през лятото. И също така да ме гледат на екран.

9 коментара:

Анонимен каза...

Теленовелас Новини напоследък тотално затъна. Добре, че сте вие да научаваме новините!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Единственото, което ще Ви кажем с най-искрени чувства е: благодарим Ви за подкрепата!

Анонимен каза...

mnogo hubavo intervu

Анонимен каза...

интервю с Анхелика Селая ще правите ли ?

Анонимен каза...

Въпрос до администратора:
Кои латино сериали сте гледали, кои гледате в момента и кои очаквате да започнат, за да ги гледате?

Анонимен каза...

Много западнахте напоследък!

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Благодарим за комплимента!

До 4 коментар:
Здравейте,
Ще обмислим и за интервю с Анхелика Селая.

До 5 коментар:
Здравейте,
Точно пък ние не сме западнали.

Анонимен каза...

Pose6tavam tozi blog edinstveno zaradi hubavite latino rubriki, koito pravite i koito sa mnogo interesni. Pose6tavam Tv and hobby za novite okolo ekrana, a Telenovellas News samo zaradi stranicata na dani koqto tolkowa zaprustq i se zanimari, 4e ve4e nqma snimasal ot neq. Prodaljavaite vse taka, dori da ste deca administratorite.

Анонимен каза...

Здравейте,
Радваме се, че харесвате интервюто. А колкото до такова с Анхелика Селая - очаквайте тази есен.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.