Летният телевизионен сезон тази година - последни напъни за "Времето лети", НоваТВ вади силните си козове

Тази година, ние зрителите на българските телевизии наблюдаваме един доста различен летен телевизионен сезон, в който няма еднообразни продукции по националните телевизии.

Някои "избързаха" с летните поредици, слагайки сезонни финали на доказалите се през пролетния телевизионен сезон продукции и така направиха грешка, но по-късно решиха да я оправят.

Сред тези "някои" е най-гледаната медия у нас. Именно БТВ обяви сезонен финал на най-рейтинговия си сериал за тази година "Огледален свят" в края на миналия месец и го замени с неуспешния в България "Времето лети". Всъщност с "Времето лети" се получи един истински куриоз. Това е най-скъпият турски сериал за prime-time-а, закупуван от БТВ, но и най-нискорейтинговият. Причината навярно е известна на всички и тя е, че стартът се състоя в разгара на миналото лято, когато повечето хора не гледат телевизия вечер."Времето лети" загуби огромна част от аудиторията си и заради многото паузи, дължащи се на ниския рейтинг, разбира се. Дори по БТВ Лейди сагата не провървя и беше заменена с хитова латиноамериканска новела.

И поредният "сезон" на "Времето лети" не провървя и само няколко седмици след старта му БТВ обяви неговия финал и уточни, че от 1 юли се завръща спрелият едва преди месец "Огледален свят", който със сигурност ще задържи публиката пред екран, дори и лятото, защото има вярна аудитория, проследила началото му, което се състоя в началото на зимата. Според мен това беше последният опит на БТВ да докаже този сериал като prime-time-ов хит.

Другият сериал за летния prime-time на БТВ е продължението на култовия "Далас", който в момента няма нито нисък, нито висок рейтинг...

За разлика от БТВ, която подготви най-големия си провал за юнския prime-time НоваТВ извади най-големия си коз, а именно кулинарното шоу "Черешката на тортата", доказало се през годините. През 2011 това шоу надмина по рейтинг БТВ през летните вечери.

Другото решение на НоваТВ за лятна продукция не беше нито лошо, нито добро, но повече може да се каже, че е добро - втори сезон на "Отмъщението". Сагата за Емили Торн имаше голяма реклама през зимата, но не постигна очаквания рейтинг. Въпреки това си заслужава летния праймтайм.

Третата по гледаемост у нас телевизия, наложилата се през последните месеци ТВ7 завъртя новите епизоди на "премиерната" историческа мегапродукция "Великолепният век", която в началото носеше огромен успех, но после не съвсем... Защо премиерната е в кавички? Защото десетки хиляди зрители следят сериала преведен със субтитри в интернет, където са излезли всички излъчени в Турция епизоди от поредицата, а ТВ7 още държи зрителите в средата на втория сезон.

Това е летният телевизионен сезон на най-гледаните медии у нас. Вие драги читатели, какво гледате в летните вечери?

19 коментара:

Анонимен каза...

Mnogo interesna statiq, shte e dobre da se pishat po-chesto takiva obzorni statii s razsajdeniq, interesno e a i tova ne e mnenieto samo na avtora a i na auditoriqta

Админ каза...

Съгласни сме с анонимният потребител. Браво Марти, за хубавата и интересна статия. Аз лично гледам "Черешката на тортата".

Unknown каза...

Радвам се, че ви харесва. Постарах се да стане хубава статията. Аз пък в момента не гледам нито един от тези канали, но от юли ще гледам продължението на "Огледален свят".

Анонимен каза...

az gledam vremeto leti i dalas, no veche she se otkaja ot vremeto leti, che te samo go spirat - izgavriha se sas serialaa

Анонимен каза...

Гледам Мелодия на сърцето по Диема Фемили.

Анонимен каза...

Всеки има право на мнение, затова и аз ще изразя своето като посетителка в този "блог". Тази статия определено е една от най-ТЪПИТЕ в този блог. Няма достатъчно аргументи, няма ясно изложена теза, нито хубаво заключение. Ако трябваше да се оценява повече от 3 нямаше да получи. Първо сто процента е написана от Димитър Димов или Даниел Димитров, или от някой член от тези два блога, като се представят за изящния Мартин Данаилов. Да, аз погледнах статията преди редакцията и видях, че грешките допуснати в нея са като на Димитър Димов, а стила и вида на изказване - на Даниел Димитров. Който лъже, лъже себе си. Ние нямаме какво да губим, но вие имате - "вярната" си аудитория. Ако бях членка на този блог щях да напиша статия хиляди пъти по-обзорна от тази, която дори статия не заслужава да се нарече. И трите блога затънаха в калта и не могат да се изправят вече колко време. Първи Тв енд хоби, после Теленовелас Новини, следващите сте вие. Пропадайте, пробадайте...
Всеки си право на мнение, виждам неграмотността тук. Този, който я е написал, дори не знае, че след многоточие ВИНАГИ се почва на нов ред. А тук някъде го няма. Язък за хората, които 100% влизат тук по инерция, а не защото харесват този блог. Съжалявам всички ви. Няма нужда този "Мартин Димитров" да се крие кой е всъщност. Разбрахме го вече.

Анонимен каза...

Нищо и няма на статията, много си е хубава и обзорна, от който и да е писана.
И има само една-две правописни грешки, направени вероятно от бързане, а не от незнание. Плюс това към анонимната потребителка имам въпрос - Защо смятате, че ТВ енд Хоби и Сериали в България ,които непрекъснато се обновяват са западнали. Само Теленовелас Новини западнаха.

Админ каза...

До 6 коментар:
Здравейте,
Мнението си е Ваше, каквото и да говорим, то си остава същото за Вас. Единственото, което гарантираме на 100% е, че никое от лицата на Димитър Димов, Даниел Димитров, или който и да било от членовете на конкурентните ни блогове не стои зад профила "Мартин Данаилов".

До 7 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за подкрепата! Това, което казваме и обявяваме е винаги на 100% истина.

Анонимен каза...

"Това, което казваме и обявяваме е винаги на 100% истина." Хах аре не се излагайте. Видяхме ви колко са на 100% истина статиите! Веднага след като Теленовелас Новини написаха за отложения старт на Мечтатели и вие след това го копирахте, а нямаше нищо такова!Засрамете се

Анонимен каза...

Няма да ме обедите в кавкото и да е. Затваряйте си и вие очите и гледайте, и вярвайте на каквото си щете. Но аз съм категорично сигурна в това, което казах. Погледнете хубаво и се уверете, че и трите блога са пропаднали и с двата крака. Станахте точно като Елена Иванова, която взе Даниел Димитров, най-голямата им грешка. Сега вие сте вторите. Браво на вас. Виждам, че рейтинга ви спада, не е като да е 500, както беше по едно време. Всичко ще ви се отрази.

Админ каза...

До 9 коментар:
Здравейте,
Естествено случвали са се прецеденти. Но както казахме, мнението на даден човек не може да бъде променено от когото и да било, то може да се поправи.

До 10 коментар:
Здравейте,
И защо блогът да е затънал "и с двата крака"? Ако не забелязвате най-бързо качваме снимки към публикациите и самите пълни такива. Не виждаме защо сме "пропаднали"... И отново - проверете притурката "Хронология на блога" и сами се уверете колко над 500 са посещенията ни. Преди да казвате каквото и да било, Ви съветваме да се информирате и да имате доказателства.

Анонимен каза...

Видах хронологията много добре. След 15 юни 500 посещения нямате. И да пропаднали сте. След като взимате членове като Димитър Димов или Даниел Димитров, сте пропаднали. Дори EXTRA Telenovellas още малко и ще ви минат. Ще им духате прахта! Пропаднали сте и сте жалки в опитите си за защита. И ако този, който ви публикува статиите за латино новините ако е Мариянчо от стария блог, тогава вече ще е върхът на сладоледа. Защото милион процента има член от някой от тези три блога в този "добър" блог.

Анонимен каза...

Какви са тия глупости, защо Даниел димитров и димитър димов да се крият зад чужда самоличност? Добре ли сте
и нито Сериали в България, нито Тв енд хоби са западнали, извинявам се на администратора, че "рекламирам" по един или друг начин ТВ енд Хоби, и може би блоговете не са в приятелски отношения, но си е така. И ТВ енд Хоби и Сериали в България ряботят добре и качествено. Това е истината! Сериали в България имат много добра посещаемост и екстра теленовелас изобщо няма да ги задминат...Това е истината! Теленовелас западнаха, но СБГ И ТАХ работят усилено. Сбг не е пропаднал блог и стига с тия глупости, цяла вечер чета простотиите на този анонимен потребител!

Анонимен каза...

Вие трябва да сте благодарни на администраторите на този прекрасен "Блог", който ви информирва почти всеки ден, а вие ги нападате. На койте не му харесва, да се маха от тук! Съгласни ли сте фенове на Теленовелас новини ?

Анонимен каза...

Не мисля да се впускам в безмислени размисли, относно блога и т.н. Искам само да споделя, че единственият сериал, койта наблюдавам сега през летните месеци е Призракът на Елена по БТВ. От вечерния праймтайм не следя нито един. Призракът на Елена е отличен филм, който си заслужава да се гледа всеки ден !!!

Анонимен каза...

Аз пък си гледам Времето лети след това Отмъщението и на другия ден отскоро почнах да гледам повторенията на Сезони на любовта а и Призракът на Елена

Анонимен каза...

Аз пък си гледам Времето лети след това Отмъщението и на другия ден отскоро почнах да гледам повторенията на Сезони на любовта а и Призракът на Елена

Админ каза...

До 12 коментар:
Здравейте,
След като за Вас сме западнали - добре. Тогава не ни посещавайте, кой Ви кара? След като толкова много харесвате другите блогове посещавайте тях, нас ни забравете. Много са ни интересни такива хора...

До 13 коментар:
Здравейте,
Макар наистина да не спазвате правилата при публикуването на коментари Ви благодарим искрено за подкрепата, която изразявате към нас.

До 14 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за подкрепата!

До 15 коментар:
Здравейте,
Наистина "Призракът на Елена" е един наистина качествен сериал.

До 16 и 17 коментар:
Здравейте,
Всички пoсочени от Вас сериали са много интересни, особено "Времето лети".

Анонимен каза...

Всички пoсочени от Вас сериали са много интересни, особено "Времето лети".

Glyposti ,to4no pyk taq skorosmartnica li misli6 4e e interesna ,samo Prizraka na Elena ,tezi revlivi kozi4ki da xodqt da pasqt v gorata

Предоставено от Blogger.