Честно и откровено: "Любовни сцени"

Любовни сцени има в абсолютно всички теленовели, които гледаме. Някой от тези сцени са повече от любовни, други просто целувка. За актьорите никак не е лесно да се целунат, колкото на нас зрителите ни се струва, особено ако партньора насреща не е подходящ. Една трудна любовна сцена не се заснема толкова лесно, понякога отнема повече от един снимачен ден, а друг път, само минути. Особено тогава, когато актьора не е във форма - тогава почти винаги се допускат грешки в заснемането на каквито и да е сцени.


Например в теленовелата "Капризи на съдбата" (Sortilegio) на Телевиса, в последния епизод имаше любовна сцена между Уилям Леви (Алехандро) и Жаклин Бракамонтес (Мария Хосе). Това е любовна сцена, но не изглежда толкова лесна, колкото на нас ни се струва. И двамата актьори са изпитали затруднение да легнат на пясъка край морето и да се отдадат на ласките си. За това, за да се заснеме тази сцена, Жаки и Уилям са се подготвяли предварително. Но всичко трябвало да стане много бързо, защото последния епизод трябвало да се заснеме за седмица. И двамата в продължение на няколко дни са репетирали как да го направят, докато най-после не са го направили като хората. "Беше ми трудно, никога не съм изпадала в такава ситуация. Уилям е много мил, все си мисли, че той допуска грешка и заради него сцената не става. Казвам му не, не е така, аз не съм поdготвена, но той мисли, че в него има по-голям проблем. В край на сметка стигаме до решение и всичко се получава", казва Жаки Бракамонтес.
 


В някой теленовели, актьорите изобщо не се затрудняват да се целунат с партньорите си, просто го правят от първия път. Такива са любовните сцени между Айлин Мухика и Габриел Веленсуела в сериала "Горките родители на богатите деца" (Ninos ricos, pobres padres) на Телемундо. В реалния живот Айлин и Габриел са двойка, но в теленовелата са просто любовници. В повечето си любовни сцени, двамата го правят, все едно са насаме у дома и без проблеми се отдават един на друг и сливат устни така, че сцената се получава бързо. "Какъв проблем да имаме, та ние сме го правили стотици пъти. Няма нищо трудно да се целунеш с партньора си, имайки си наум, че е само в теленовела, а с Габриел го правихме почти през всички снимки. Ние сме двойка и тези неща ги правим и в живота, за това не се затруднихме нито веднъж да се целунем пред всички", казва Айлин Мухика. 

Освен за тях, за Хуан Алфонсо Баптиста и за Паола Рей също не е трудно да се целуват в сериала "Жената в огледалото" (La mujer en el espejo) на Телемундо. Сцените там се правят с голям професионализъм, а преди заснемането на любовна сцена, сценаристите винаги дават наставления на двойката как да се справят по-лесно и убеждаващо в това. "Ние имахме опит да се целуваме още в предишната теленовела, в която пак бяхме заедно. В "Жената в огледалото" вече се познавахме и знаехме как да правим тези неща. Но все пак, пак беше трудно, защото е имало сцени, в които от Марица ставам Хулиана и веднага трябва да променям визията си", казва Паола Рей. "Паола е чудесна партьорка, с нея можеш да си говориш цял ден и няма да ти омръзне никога. Така правихме и ние в сериала, споделяхме си всичко и внезапно започваха целувките", добавя Хуан Алфонсо.
   
Любовните сцени между Марица Родригез и Карлос Понсе в "Жестока любов" (Perro amor) на Телемундо са били изключително трудни и за двамата. Имало е много моменти, в които двамата са се отдавали много повече на страстните сцени, отколкото на обикновените целувки. За да се справят, и двамата са започнали да ходят по специални уроци за такива неща и то за много кратко време. Снимките са се получили добре, сценаристите им давали допълнителни наставления да не се притесняват, а просто да си представят, че са двойка в реалния живот и това е част от връзката им. "Двамата бяха много притеснителни. Карлос не можеше да си представи, че тя е негова любима, но въпреки всичко и двамата са борбени и успяха във всичките си препядствия. Марица изобщо не се притесняваше, хвърляше се и започваше, тя знаеше, че това е просто сцена в теленовела", казва сценариста на теленовелата Давид Посада.
    

Някой актьори правят любовните сцени пред половинките си, някой се притесняват, но други не. Например в теленовелата "Непокорно сърце" (Corazon Salvaje) на Телевиса любовни сцени имаше между Арасели Арамбула и Едуардо Янес. По време на снимките на един от епизодите, присъствал и съпруга на Арасели Арамбула - Луис Мигел. Товага и Арасели и Едуардо заснемали любовни сцени, а тя го правела пред очите на съпруга си. "Няма нищо лошо. Имаме си силно доверие, той знае, че съм влюбена само в него, а целувките с други мъже и то в теленовела, си е било само в теленовела", казва Арасели. 

Огромно притеснение е имал актьора Кристиан Мейер, докато е снимал любовни сцени с Наталия Стрейгнард в хитовата теленовела "Имението" (La tormenta) на Телемундо. Той е правел не една такава сцена пред очите на бившата си съпруга Марисол Агире. "Не ми беше лесно да го направя. Притеснявах се, защото си мислех, че Марисол може да разбере това погрешно. И въпреки, че хиляди пъти съм и казвал, че целувките са само в теленовелата, мислех, че може да не ми вярва", казва Кристиан в свое интервю от 2006 годинa.

Не пропускайте да ни посетите и следващата събота, когато ще разгледаме още една интересна тема. Ще видим как се подготвят актьорите за един снимачен ден...

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.