Марица Бустаманте - "малката" звезда от теленовелите

Всеки познава, или е чувал поне веднъж за една от звездите от теленовелите - Марица Бустаманте. Тя е пълна с хиляди мечти и винаги може да те изненада дори с най-неочакваното. Обича не само да се снима, но и да разсмива всеки близък човек до себе си.
Родена е през 1980 година в Каракас, област Венесуела и е зодия везни. Обича червения цвят, въпреки, че доста често се случва да изневери на предпочитанията си. Обича да ходи на дълги разходки и да чете драматични романи. Марица открива таланта си още през детските си години. Детството си тя прекарва до морето, близо до красотата на природата. Докато учи в колежа, Марица се записва в танцова школа. След време се явява в детската програма на известна телевизия и е приета да участва в програмата "Acro Iris". След известно време, Марица е забелязана от един от режисьорите на Venevision - Аркимедес Риверо, след което тя дебютира в теленовелата "Семейство Гонсалес" (Las Gonzalez), в която е участвала и Габи Еспино. Харесва се на публиката и през 2003 година е избрана да участва в теленовелата "Предадена"(Enganada), която е излъчена и в България. Не след дълго, веднага след снимките на "Предадена", Марица Бустаманте е поканена от Леонардо Галавис да изиграе ролята на Мариелита в сериала "Непокорен ангел" (Angel Rebelde), който също е излъчен у нас. С тази роля, Марица става изключително популярна и започва да развива интерес от страна на компания Телевиса. Избрана е да участва в сериала на тази компания - "Любовта е безценна" (El amor no tiene precio). След изиграването на още няколко роли, за първи път в кариерата си на актриса Марица получава предложение за главна роля в сериал на Venevision от Клаудио Каяно и изиграва ролята на Ана в теленовелата "Вихър от страсти" (Torrente, un torbellino de pasiones) през 2008 година. През 2010 година тя се явява на кастинг в Телемундо и не след дълго е избрана да изиграе ролята на Корина в сериала "Призракът на Елена" (El fantasma de Elena). Изиграва главна роля в сериала "Жестока любов" (Perro amor; 2010). Тази година актрисата взе участие и в сериала "Тайните на Лусия" (Los secretos de Lucia) в ролята на Бони. 

Марица, защо избра да станеш актриса?
Този въпрос са ми го задавали винаги и винаги отговарям, че усетих актьорския си талант, когато бях малка. Смятам, че да си актьор не е толкова трудно, колкото някой хора смятат. В тази професия се впускаш в образа на всяка една роля, радваш се, чувстваш се в нова светлина, това е хубавото.

Ти винаги играеш малки роли в теленовелите, рядко ти се падат по-важни и значими. Какво ще кажеш за това?
За мен няма значение каква роля ще играя, важното е да е интересна и предизвикателна. Спомням си преди време една жена, как ми извика "Ей ти, малката звезда на теленовелите", стреснах се и като се обърнах тя тичаше към мен с моя снимка за автограф. После разбрах, че ми е казала така, защото почти не ме е виждала на екран да играя дълги или главни роли. Попитах я дали ме гледа, а тя се засмя и каза: "Кой не те е гледал, всеки, но ти рядко се виждаш в някой филм. Иначе си страхотна жена и най-вече - актриса".

Коя от героините, които си изиграла е най-близка до теб?
Всяка героиня съдържа нещо от мен. Някой вида ми, други характера, трети съдбата. Не мисля, че съм играла героиня, която не се е доближила до мен поне малко.
 
Разкажи ни малко за героинята си Бони в "Тайните на Лусия", в който се снимаше тази година?
Героинята ми не е от послушните... Смея да кажа, че Бони има капризи, които никой не може да угажда. Тя е жена, която иска всичко... Има и тайни, които са свързани с тези на Лусия. Радвам се, че се преобразувах в Бони.

Мечтаеш ли да си злодейка?
Смятам, че вече съм играла роли, в които съм била злодейка. Опитала съм от тази предизвикателна роля. По-скоро бих искала нещо ново, нещо различно, което никога не съм опитвала. Например... психиатърка.

Харесваше ли се като Корина в "Призракът на Елена"?
Корина също е жена, която се интересува от Едуардо. Тя също прилича на злодей, който иска много да промени настоящето. Корина  не е по принцип зла, но животът я прави такава. В край на сметка, след пожара, тя се променя.

А имаш ли предложения за нови роли?
Към момента не, но до месец-два ще изскочи нещо ново. Надявам се, да е добро.

Коя е най-важната роля в кариерата ти досега?
И друг път съм казвала, "Жестока любов" и "Вихър от страсти". Най-трудната ми беше в "Любовта няма цена".

Мечтаеш ли да срещнеш любовта?
Разбира се, че мечтая. Искам най-после да открия любимия човек до себе си.

А сега влюбена ли си?
Да, и съм много щастлива, защото имам връзка с някого, който много ме обича. Пасваме си чудесно и всичко върви като по вода.

Основно какви роли предпочиташ?
Изцяло казвам, че предпочитам и винаги ще предпочитам положителните роли. Ролята на добра е най-близка до мен самата, а най-близката роля до актьора е най-лесна да бъде изиграна.

Имаш ли планове за това лято?
Да, мисля да отида да си почина някъде на спокойствие. Стига само да не ми се провалят плановете.

Това интервю се взима специално за блога СЕРИАЛИ в България. Какво би казала на блога и читателите му?
За съжаление не посещавам този блог, но обещавам да го погледна. На читателите му пожелавам да ме гледат на екран и да продължават да следят СЕРИАЛИ в България. Изпращам им усмивки.

4 коментара:

Анонимен каза...

koga 6te ima pak klasaciq Nai?

Админ каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Поредицата "Най..." излиза всеки четвъртък. Очаквайте третото издание на 30 май.
Леки и успешни дни!

Arwen каза...

Тази актриса е страхотна. За съжаление обаче с тези турски простотии ще забравим какво значи да гледаш качествен сериал..

Arwen каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Предоставено от Blogger.