Честно и откровено: "Гафове от теленовелите"


Да се снимаш в сериал и да правиш каквито и да е сцени, не е толкова лесно, колкото си мислите. Актьорите от сериалите доста често допускат гафове, на които дори самите те се смеят. Има теленовели, чийто гафове са изрязани и не са излъчени в ефир, но има и такива, които са излъчени с гафа. По такива теми можем много да си говорим... Но нека да разгледаме някои от най-интересните гафове на актьорите.
Нека да започнем с гафовете в теленовелата "Желязната дама" (Soy tu duena), излъчена и в България. В една от страстните сцени между Валентина (Лусеро) и Хосе Мигел (Фернандо Колунга), се случва нещо неочаквано... Без да иска, Фернандо Колунга опипва Лусеро не къде да е, а по интимните й части. Може би за миг актьора си е помислил, че това не е филм и се е отдал на всичко каквото му хрумне. "Беше като натрапник. За щастие, това беше много кратък миг, а за действието си Фернандо получи шамар от мен. Простих му, извини се и продължихме напред" - споделя Лусеро. Сцената е повторена и този гаф дори не е достигнал до ушите на телевизията, по която се излъчваше "Желязната дама". Друг гаф от същата теленовела прави и Габриела Спаник. Докато бяга, се спъва и пада - и то по толкова смешен начин, че целия екип на сериала за миг изпада в хумористична ситуация. За съжаление и тази сцена не е излъчена в ефир.

Преминаваме към следващата теленовела -  "Призракът на Елена" (El fantasma de Elena) на Телемундо, в която също имаме няколко гафа. Когато е имало бой сцени между Едуардо (Сегундо Сернадес) и Монтекристо (Фабиан Риос), е имало и наистина разкървавени лица. Докато уж се бият за определена сцена, двамата забравят, че това е просто сцена и достигат до истински бой.  Едуардо съвсем случайно удря толкова силен ритник в лицето на Монтекристо, че без да иска му счупва носа. Разбира се, Фабиан отвръща със същото и двамата достигат неконтролируем сблъсък, който приключва със някой щети и за двамата. Сцената е отрязана, а отношенията между Сегундо и Фабиан се оправят впоследствие. Такава сцена повече не се снима. А този гаф се случва малко преди финала на сериала. Отново в "El fantasma de Elena", Елизабет Гутиерез прави нещо като гаф. Актрисата припада докато се снима в една от ролите си, и то наистина... После се разбрало, че Ели пазела диета и се лишавала от доста храни. Сцената е излъчена и в САЩ и в България, като това е сцената, в която актрисата припада, защото е бременна (само в теленовелата). 

Прехвърляме се да видим един забавен гаф от сериала "Аурора" (Aurora) на Телемундо. Когато идва време Сара Малдонадо да прави сцените, в които е затворена в капсулата, наистина образува смях сред екипа. За нея на пръв поглед е трудно да стои неподвижна, без да мърда и без да вижда какво става около нея. Почти във всички епизоди, в които е трябвало да прави такива сцени, докато стои права и неподвижна, актрисата започвала да се смее и то на това, че се налагало да стои като статуя... Сара много искала да се види как изглежда отстрани и сценаристите и предоставили тази възможност. "Честно казано ми е много трудно да стоя в такава поза. Много е смешно, честно ви казвам, просто се "пукам" от смях, когато стоя така. Правила съм една и съща сцена за един епизод поне 10 пъти, докато се получи без смях и без да мърдам" - казва актрисата в свое интервю.

В сериала "Вечно твоя" (Etenamente tuya) на TV Azteca също са се случвали гафове. Когато в един епизод актьора Андрес Паласиос, който играе ролята на Хуан Пабло е трябвало да се напие от любов към Антония (Фернанда Ромеро), той го е направил наистина. Сценаристите уж трябвало да сипят напитка, която наподобявала на алкохол, но всъщност да не е, а те направо сипали уиски на актьора. Андрес Паласиос отначало не се усетил, но започнал да усеща вкуса на уиски и тогава му дошло на ум да се напие наистина. Сцената към този епизод останала, но впоследствие, преди епизода да се излъчи, сценаристите решили да я премахнат внезапно, защото се страхували рейтинга на теленовелата да не падне. На следващия ден, сцената била повторена сериозно и след това излъчена. 

В една от най-обичаните теленовели на Телевиса - "Приятелки и съпернички" (Amigas y rivales) също са се случвали гафове. Но някой от тях са излъчени без добавена поправка. За тази теленовела ще дадем пример с гафа на Лудвика Палета, която играе ролята на Химена. По време на снимките на един от епизодите, на Лудвика толкова много и се спяло, че се блъснала в камерата, докато трябвало да бяга. Било толкова срамно за нея, че тя помолила да не се снима в този ден. "Бях много объркана. Не съм спала предната вечер преди снимките на новия епизод  бях като болна. Не искам да коментирам повече тази тема", казва Лудвика. На следващия ден, сцената била повторена. В същата теленовела, Уенди, изиграна от Анхелика Вале, в един от епизодите, актрисата започнала да вика от лудост, без това да присъства в сценария за епизода. Сценаристите и колегите на актрисата просто се учудили от държанието и и за наказание, решили да я заснемат без тя да знае и епизода бил излъчен в Мексико. След това Анхелика започнала да се извинява за държанието си, а колеги на актрисата коментират, че е била много смешна.

И за финал ще разгледаме и още една теленовела, в която някой е направил гаф. В продукцията на Телемундо "Вдовицата в бяло" (La viuda de blanco) Мартин Карпан е трябвало да прави състезание с Франсиско Гаторно. Когато бягането започнало, внезапно обувката на Мартин Карпан се скъсала на цяло. Колегите му се присмивали дълго време на това, а Франсиско Гаторно казва, че благодарение на обувката на Мартин, е успял да спечели. Сценаристите не отрязали този гаф, а напротив, оставили го, но го направили така, че да не си личи скъсаната обувка на Мартин. Самият актьор казва: "Беше много смешно. Бягаш, бягаш и обувката ти се къса, обръщаш се и гледаш как около 40 човека се смеят на това, а пред теб някой скача от радост, че те е победил на бягане. Няма да забравя този гаф никога". 

Както виждате, има доста гафове, които не са били ясни за никого. Но, има още много, които можем да разгледаме с вас. На вас оставам, да ни кажете кои е вашия любим гаф от тази статия? А с кого бихте искали да видите интервю?
Следващият път ще видим какво се случва с любимите актьори и как върви живота им днес, кои са любимите им сериали, в които са се снимали и коя е тяхната настояща любов.

6 коментара:

Анонимен каза...

"Честно и откровено"-тази рубрика "Споделено от теленовелите" ли трябва да имитира?

Анонимен каза...

Може ли да публикувате интервю с Елизабет Алварес и Хорхе Салинас или да разкажете за някои забавни случки с тях. Благодаря предварително!

Анонимен каза...

neshto ne vi se polychava

Анонимен каза...

До 1 коментар:
Съжалявам, но тук не сте познали. Всичко е базирано на собствени идеи и неща. Всяка съвпадение е случайност.
Леки и успешни дни!

До 2 коментар:
Интервю с тези актьори вероятно ще има до няколко седмици.
Леки и успешни дни!

До 3 коментар:
Интересува ни, дали ви харесва?
Леки и успешни дни!

Анонимен каза...

emi sled kato kazvam che ne vi se polychava neshto mislite li che ako mi xaresvashe stqx da go kaja trqbvat my podobrenia ima mn lipsvashti neshta

Анонимен каза...

Бихте ли ни дали пример какво липсва?
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.