Синем Юнсал: "Всичко, което ме прави щастлива, за мен е чудо"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 2 юни, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2022 г. Единадесетото ще бъде със състезателя, класирал се на девето място - актрисата Синем Юнсал. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 21 юни 1993 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 28 години, зодия близнаци. Произожда от семейство на баща азербайджанец и майка черкезка. Висшето си образование завършва в университет Eskişehir Osmangazi със специалност "Литература". От 2016 г. започва да работи като актриса. Първата ѝ изява на телевизионни екран в Турция е в младежката драма от есента на 2016-а "Добри приятели" (Arkadaşlar İyidir). През пролетта на 2017-а се снима в "Пастирска звезда" (Çoban Yıldızı). Бива забелязана от по-широката аудитория по-късно през есента на същата година, когато участва в хитовата драма "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk), излъчваща се в момента в България всеки делничен ден от 12.30 часа по НоваТВ. През телевизионен сезон 2018-2019 г. пък се превъплъщава в образа на Севги в друг успешен проект - "Дъщеря ми" (Kızım). Първата си главна роля получава през есента на 2019-а година - тази на Назлъ в хитовата медицинска драма "Доктор чудо" (Mucize Doktor), ротираща се в момента у нас всеки делничен следобед по БТВ. В нея се снима в продължение на два сезона до май 2021 г. През есента на миналата година оглавява  провалилия се сериал "Непременно някой ден" (Elbet Bir Gün). А това лято се завръща на екран в нова лятна романтична комедия - "Скрито покрито" (Gizli Saklı). Да започваме с интервюто! 

Разкажете ни повече за живота си!
След като завърших висшето си образивание със специалност "Литература", работих половин година като асистент в издателска къща. Но паралелно с това започнах да се интересувам от театър и от актьорско майсторство и реших да се запиша на частни курсове. По-късно започнаха и първите ми изяви на снимачната площадка. Преди "Доктор чудо" се снимах в още три сериала. През цялото време, през целия този път вярвах в чудеса и ето, че едно по едно те ми се случват.

Как станахте част от екипа на "Доктор чудо"? Какво Ви привлече в героинята Ви Назлъ?
Още на първата среща с продуцентите на сериала от компания MF Yapım усетих Назлъ като своя. Разбирайки кои ще са колегите ми и какви ще са техните роли, още повече се привързах към проекта и почти веднага се съгласих да участвам в него. Назлъ е асистент-хирург, обичащ професията си и практикуващ я с любов и хъс. Поради травми от детството си се е затворила в себе си и трудно се доверява на хората. Най-хубавите ѝ черти според мен са чистотата ѝ, жизнерадостността ѝ, това, че е запазила детето в себе си. Това, че Назлъ слуша гласа на съвестта и сърцето си както в професионален, така и в личен аспект, ме учи на много и мен самата. Но най-важното ѝ качество е емпатията - тя показа на всички как можем да съградим човешки и пълноценни отношения с аутист. Назлъ е човек, който не страда от предразсъдъци. Затова и тя като героиня е много ценна за мен.

Още докато сте следвали в университета, сте посещавали курс, посветен на социалиазицята на аутисти. Това помогна ли Ви за ролята Ви в "Доктор чудо"?
Още от малка винаги съм стояла далеч от дискриминацията, отблъскването на хора или чувството за превъзходство. Докато следвах висшето си образование, имах много подобни възможности за комуникация и работа с хора с различни заболявания и състояния. С колкото повече хора се запозная, с колкото повече различни идеи и гледни точки се сблъскам, толкова по-голям става светът ми. Всички тези преживявания са ми показали колко динамичен може да бъде животът. Нищо не е нито толкова лесно, нито пък толкова страшно, колкото си мислим.

Следвали сте "Литература", но сте избрали да продължите кариерния си път като актриса. Защо?
Да стана актриса, ми е било мечта още от малка. Никога не съм си се представяла да практикувам друга професия, дори сега не мога да си представя да се занимавам с нещо различно от актьорството. Актьорството е професия, в която четеш, а прочетено след това трябва да предадеш като емоция и преживяване на зрителя. Висшето ми образование, свързано с литературата, много ми помага в професионален аспект в анализа на сценария и героите, в разбирането им и задълбочаването им. С голямо удоволствие следвах "Литература", но трябва да си призная, че го правех с цел инвестиция в последващото ми кариерно развитие на актриса.

Какво правите в свободното си време?
Много обичам да прекарвам време у дома. При всяка възможност, която намеря, съм вкъщи с близките си или на места, на които пак се чувствам като у дома си - отново с любими хора.

Кои са идолите/източниците Ви на вдъхновение в професионален аспект?
Независимо от опита или годините му, за мен най-добрият актьор е този, който не спира да работи, да се учи и да се развива. В актьорската професия няма място за мързел, за спокойствие и за отпускане. Много ми е трудно да дам само едно име като идол. Както казах, изпитвам голямо уважение и възхищение към всеки актьор, работещ с прецизност, професионализъм и жажда за нови знания и опит.

Има ли момент в живота Ви, който бихте определили като "чудо"?
Като цяло не вярвам, че нещата, които ни се случват в живота, са случайни. Чудесата са резултат. Резултат на процес, на път, който вървим и който сякаш няма крайна точка. Не мога да посоча определен извънредно чудодеен момент. Всичко, което ме прави щастлива, възприемам за чудо. Обичам чудесата.

Като следвала "Литература", ще ни е интересно да опишете любовта!
Според мен любовта е като рефлекс. Кара ни да вършим неща, които по принцип не бихме направили или дори не искаме. Затова я намирам за най-естественото и истинско чувство. 

В любовен план сте склонна към платонични любови като героинята Ви Назлъ или сте от по-смелите?
Даже съм прекалено смела в това отношение! Дори чувствата ми накрая да се окажат несподелени, самото им излизане наяве ме прави щастлива и не ме сломява. 

Кое е най-важното според Вас в една връзка?
Уважението. То трябва да се пази на всяка цена в една връзка. В една връзка между двама души е много важно и двамата да приемат, че отсрещния човек има своето лично пространство. Ако тази граница бъде прекрачена, това само по себе си е достатъчна причина да сложим край на връзката.

Кое свое качество не харесвате и критикувате?
Много съм нетърпелива. Искам всичко, което е в мислите ми, да се случва на момента. И като цяло съм винаги съсредоточена върху крайния резултат. А това ми пречи да се наслаждавам на отделния момент и на процеса по достигане на крайната цел. Когато забележа, че бързам, много се ядосвам на себе си. 

Притежавате естествена и чиста красота. Как се грижите за външния си вид?
Първо - благодаря. Да съм естествена, натурална, за мен е много важно. Не искам да критикувам или осъждам хората, избиращи чрез операции или други процедури да променят телата си - всеки има право на избор. Но аз съм на мнение, че сме несравними и единствени по рода си същества и трябва да се стремим на всяка цена да пазим тази своя естественост. Покрай дългите работни дни и живота в големия град полагам усилия да пазя и подхранвам кожата и косата си. Има продукти, на които съм вярна и не ги сменям за нищо. 

Какви са плановете и целите Ви за бъдещето?
Към комента кариерата ми и развитието ѝ заемат челно място в приоритетите ми. Изцяло съсредоточена съм върху нея. Искам да раста в професионален план, трупайки знания, опит и преживявания всеки следващ ден. Това е единственото нещо, което съм си поставила за цел. Искам един ден, връщайки се назад, да виждам и знам, че не съм пропиляла времето и възможностите си напразно. 
___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с участника, класирал се на осмо място в "Любима турска звезда 2022" - Гьокхан Алкан, следващия четвъртък, 9 юни!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.