Бахар Шахин: "Обичам да оставам сама вкъщи, домошар съм"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 26 май, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2022 г. Десетото ще бъде с десетия отпаднал състезател за сезона - актрисата Бахар Шахин. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 4 май 1997 г. в турската столица Анкара. В момента е на 24 години, зодия телец. Когато е на 12 години, се мести да живее и учи в гимназия в Истанбул заедно със семейството си. Още докато е в училище, проявява интерес към актьорското майсторство и участва в училищните театрални групи. Първата си актьорска изява прави през 2015 г., когато е на 18 години, в хитовата драма "Моят живот" (O Hayat Benim). През 2017-а година се снима в провалилите се сериали "Училищен патрул" (Lise Devriyesi) и "Извън протокола" (Kayıt Dışı). Първата си главна роля получава през 2018 г. в драмата "Богатство" (Servet), която обаче също става жертва на ниските рейтинги и бива преустановена само няколко седмици след началото си. Най-успешната роля в кариерата ѝ до момента е тази на Джерен в хитовата семейна драма "Безмилостен град" (Zalim İstanbul), излъчвала се в Турция в периода април 2019-юни 2020 г. Тя бе показана и в българския ефир през първата половина на изминалата 2021-а година в делничните вечери по БТВ, събирайки голям зрителски интерес. Само преди месец се завърна на екран в Турция, но за кратко, тъй като най-новият ѝ сериал "Усмихни се на съдбата си" (Gülümse Kaderine) се провали и завърши с 5 епизода. Да започваме с интервюто!

Какво Ви привлече към актьорската кариера? Спомняте ли си момента, в който решихте, че ще станете актриса?
Да стана актриса, никога не ми е било детска мечта. Дори си спомням, че като малка исках да стана начална учителка. Но от ранна възраст имах възможността, по мое мнение напълно случайна, да се запозная с актьорската професия и да я практикувам. Така се озовах на снимачната площадка. И буквално се влюбих в актьорското майсторство. Сега не си представям да работя нещо друго.

Работили се заедно с големи имена в актьорския бранш. Кой е най-ценният съвет, който сте получавали от по-опитните си колеги?
Още от първия ден, в който започнах да работя като актриса, се срещнах с невероятни хора, с които вървим по един и същи път. Имам голям късмет, че съм научила много важни неща от тях и продължавам да се уча. Може би думите, които винаги са в съзнанието ми, са следните: "Ученето няма край, продължава цял живот".

В "Безмилостен град" се превъплъщавате в образа на Джерен. Имате ли пресечни точки с нея?
Намирам я близка до себе си по това, че никога не се отказва от това, което иска от живота. Но няма как да не призная, че има и много моменти, в които не я разбирам. Защото начините за постигането на целите ни са доста различни.

Каква е най-голямата трудност, която изпитвате, влизайки в дадена роля?
За да съм приела да играя дадена роля, първо трябва да съм повярвала в нея, в нейната правдоподобност. Опитвам се да намеря пресечна точка с всеки един от персонажите си, дори и да е само една. Но не мога да назова това като трудност, а по-скоро като част от процеса на работа.

Коя е най-странната реакция, която сте получавала от зрител до момента по повод играта си?
Някои зрители не могат да ни разграничават от героите, които играем, възприемат ги за истински личности и забравят, че са просто измислица.

Как се чувствате, бивайки разпознаваема от толкова голяма аудитория на толкова млада възраст?
Усещането е хубаво, но заедно с това носи и голяма отговорност. Надявам се, че успявам да поема тази отговорност и да съм достойна със славата си, за да продължавам да работя и да постигам успехи.

Извън професията Ви - каква е Бахар в ежедневието си? Какво прави през свободното си време?
Работната ни програма е изключително натоварена и динамична. Затова предпочитам да прекарвам дните, в които не съм на работа, у дома. Много обичам домашната обстановка, да съм сама в своя малък свят, който съм създала сама. Гледам филми, много обичам и да готвя.

Как бихте се описали? Кои са силните и слабите Ви страни?
Ведра, привързана към близките си, домошар. В същото време инатлива и нетърпелива.

Има ли предразсъдък за Вас в обществото, от който искате да се избавите?
Не, няма.

Ако можехте да сте супер-герой и да притежавате супер-сила, каква би била тя?
Бих искала да запълня липсите на серотонин у хората. Или каквато и да е супер-сила, стига с нея да мога да правя децата щастливи.

Какво е отношението Ви към шопинга? Кои комбинации най-често присъстват в гардероба Ви?
Обичам да пазарувам. Но не съм от стриктно следващите последните модни тенденции. Модерно за мен е това, в което се чувствам добре и ми е удобно. Сякаш предпочитам да обличам по-тъмни цветове. А това, от което не мога да се откажа, са спортните ми екипи.

Как се чувствате, когато сте влюбена? Променята ли се?
Когато съм влюбена, ставам най-щастливия човек на света. Направо съм влюбена в усещането да съм влюбена! И не мога да се съглася с тези, които казват, че истинската любов се изпитва само веднъж в живота. За мен любовта означава с всеки следващ ден да обичам повече и повече, любовта ми да градира. Пожелавам си в най-скоро време да се влюбя!
___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с участника, класирал се на девето място в "Любима турска звезда 2022", следващия четвъртък, 2 юни!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.