Беркер Гювен: "Най-големият ми страх е да не загубя уменията и таланта си"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 5 май, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2022 г. Осмото ще бъде с осмия отпаднал състезател за сезона - актьора Беркер Гювен. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 7 октомври 1994 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 27 години, зодия везни. Завършва висше образоваие в частния университет Istanbul Bilgi със специалност "Радио, кино и телевизия". Дебютът си на снимачната площадка прави през 2017 г. в игралния филм "Баща ми" (Babam), работейки заедно с голямо име от ранга Четин Текиндор. Същата година се присъединява към каста на историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanım Sensin) с началото на втория ѝ сезон. Най-успешната му изява до момента, която му носи световна слава, е тази в сериала "Безмилостен град" (Zalim İstanbul). В него се снима в периода 2019-2020 г., вдъхвайки живот на Недим Карачай. От есента на 2020-а до пролетта на 2021-а оглавява "Пламъци" (Alev Alev). От март тази година отново е на екран в Турция, оглавявайки семейната драма "Три сестри" (Üç Kız Kardeş), която се радва на голям зрителски интерес. Да започваме с интервюто!

Освен на телевизионния екран рядко Ви виждаме другаде - на събития, в заведения, в жълтата преса... Какъв образ на живот водите?
Актьорството заема почти целия ми живот. Затова и няма за какво друго да говоря и да споделям, освен работата ми и професионалните ми изяви. След настъпването на пандемията животът ми напълно се уравновеси и успокои. 

Имате голям брой последователи в социалните мрежи. На какво отдавате тази своя популярност в интернет?
Виждам, че работата ми и персонажите, които пресъздавам, много се харесват на зрителите. Мисля, че съм толкова следен в социалните мрежи именно заради добре свършената си работа.

Имали ли сте по-необичайна случка, спомен с Ваш фен?
Докато се снимах в "Безмилостен град", един човек ме разпозна на влизане в асансьора и ми каза с най-изненаданото изражение: "Много се радвам да те видя изправен на крака и оздравял!". Очите му се изпълниха, след което се хвърли върху мен да ме прегърне. Това е само една случка от всички подобни.

Повлияват ли Ви лошите коментари за Вас, написани в интернет?
Тъй като не съм от най-често използващите социални мрежи хора, повярвайте ми, не се интересувам и не знам за подобни коментари. Не вярвам да се пишат лоши неща за мен. С почитателите ми сме много силно свързани, те ме подкрепят винаги.

Какво за Вас означава актьорското майсторство? Все пак сте част от този свят от съвсем малък...
Актьорското майсторство се явяваше моето тайно скривалище, бягството ми от реалността още от малък. Възприемах го като алтернативен свят, план Б, в който мога да живея други, чужди животи. С времето ми помогна много да възприема реалността, без да се блъсна в нея челно, и да я приема. Актьорството винаги е било моят отдушник, спасителният ми пояс.

В какъв свят мечтаете да живеете?
Мечтая си да живея в свят, в който няма насилие над жени и над деца. В който правата на животните се зачитат. В който вместо да се лее бетон за още и още сгради, се садят дървета. В който няма да има алчност, гняв. В който хората няма да се делят на раса, религия, националност, пол, език, а ще се опознават взаимно с мир и без предразсъдъци. 

Имате ли почитатели и в чужбина?
Имам почитатели от всички краища на света. Много се учудвам. Най-вече мога да отбележа феновете си от Близкия Изток, Южна Америка и Европа. Следят ме с голям интерес. Една приятелка на майка ми заминала на ваканция за Пуерто Рико преди няколко седмици и установила, че там също имам много почитатели. А аз никога не съм бил в Пуерто Рико. Странно нещо е съвременният свят. Но въпреки това да знам, че съм харесван на другия край на земното кълбо, е много хубаво усещане.

Кой от предметите в училище на харесвахте?
Харесвах всички предмети, във всеки от тях намирах нещо интересно, което да събужда любопитството ми. По-скоро имаше определени теми, които ме затрудняваха и не харесвах. В математиката, например, тригонометрията не ми беше сила.

Ако можехте да изобретите нещо, какво щеше да е то?
Машината на времето.

Тогава в кое време щяхте да отидете? В коя епоха бихте искали да живеете?
Може би 70-80-те години на миналия век в Америка. Периодът на rock'n-roll-а, когато животът се е живял на бързи обороти.

Кой е най-големият Ви страх?
Страхувам се някой ден, по някакви обстоятелства, да не загубя способността си да работя. Независимо дали физически или психически. Най-големият ми страх е да на загубя таланта си, уменията си.

Кой е най-лошият подарък, който сте получавали?
Не помня такива неща, не се затормозявам с това да оценявам кой ми е подарил нещо хубаво и кой - нещо лошо. Но като цяло не харесвам подаръци, направени просто, за да се отбие номера. Такива, в които не е вложен замисъл, които не носят никакво послание. Не обичам и прекалено скъпи подаръци.

Ако бяхте супер-герой, каква супер-сила бихте искали да притежавате?
Като малък много исках да мога да летя. Но с времето, пораствайки, това мое желание преотстъпи мястото си на мечтата ми да мога да правя хората по-добри.

Какво означават жените за Вас?
Преди всичко жените са свободни и независими личности. Мъжете и жените са равни, но въпреки това ние, мъжете, има много на какво да се учим от жените. Много, което можем да вземем за пример от тях. 
___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с деветия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2022" следващия четвъртък, 12 май!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.