Мелиса Дьонгел: "Недостатъците са това, което ни прави красиви"

Здравейте, приятели! Събота е, 9 април, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2022 г. Четвъртото ще бъде с четвъртия отпаднал състезател за сезона - актрисата Мелиса Дьонгел. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 18 септември 1999 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 22 години, зодия дева. Актьорско образование получава в академията по изкуства "Osman Yağmurdereli". Дебюта си на телевизионния екран в южната ни съседка прави през 2016-а, когато е едва на 16 години, в криминалето "Опасни улици" (Arka Sokaklar) с епизодична роля. Същата година следва участие в семейната комедия "Кой не е обичал?" (Hangimiz Sevmedik). В периода 2017-2018 г. участва в делничната драма "Намери ме" (Elif), излъчваща се в България в момента. През 2018-2019-а година се присъединява към екипа на втория сезон на семейната трагикомедия "Нашата история" (Bizim Hikaye), също показана у нас. Следва роля в "Разплакваща любов" (Aşk Ağlatır) през 2019 г. Най-успешната ѝ роля до момента е тази на Джерен в най-гледания летен сериал в Турция за 2020 г. "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı). За последно се снима в друга успешна романтична комедия - "Любов, логика, отмъщение" (Aşk Mantık İntikam), влизайки в образа на Чаала. Да започваме с интервюто!

Има ли артисти, чиито кариери следите внимателно и взимате за пример? 
Да, и искам да спомена турските артисти, които взимам за пример. Защото вярвам, че турската филмова индустрия е развита на много високо, световно ниво. От малка много харесвам Неслихан Атагюл, за мен тя е много различна, единствена сред всички останали. Ако има име, което взимам за пример, то това със сигурност е тя.

Какво правите, за да се развивате в професионален аспект?
Практикуването на актьорската професия е равносилно на учене до живот. Изисква от теб да минеш отвъд собствените си предели, що се отнася до развитие. Основите на това развитие са гледане, четене и сдобиване с голяма обща култура. Трябва да се отдадеш на процес на учене без край, да опитваш постоянно нови неща, да разрежаваш проблеми. Актьорството е професия, която те прави ученик до края на живота ти.

Една от най-младите актриси в Турция сте, но сте имали възможност да се снимате в някои от най-успешните проекти, партнирайки си с много големи имена. Кой е бил най-добрият съвет от по-възрастен колега, който сте получавали?
До момента съм имала възможността да работя с много ценни и големи имена в сектора, доказали се с годините и устояли на времето. От всички съм научила много неща, поздравявам от тук всички тях! Що се отнася до най-ценния съвет, който съм получавала на снимачната площадка, това биха били думите: "Никога не си помисляй, че си успяла, готова или приключила". Защото човек е в непрестенно търсене, на първо място на самия себе си. Човек винаги трябва да бъде отворен за нови и нови неща. От всичко се стремя да извадя най-доброто, да разбера как това ще ми помогне, как ще ме развие, как ще ме направи по-добра. На първо място в кариерата ми за мен стои този безкраен процес на учене.

Притежавате много лъчезарна аура. Какво Ви прави толкова мотивирана и енергична? Непременно понякога имате и трудни, неприятни моменти...
Дори някой ден да не съм в най-добрата си форма, да съм тъжна, обезкуражена или без настроение, се опитвам това да не се отразява на работата ми и да не стига до околните. Дори да ми се случи нещо неприятно, не се затварям в себе си и не го крия, а си казвам: "Добре, сега ми се случи нещо лошо, но аз имам силата и енергията да го обърна в своя полза". С такива утвърждения се самоуспокоявам и да, това върши работа. Животът е прекалено къс, за да тъжим. Вместо да потъвам в тъга и да се тревожа, гледам как мога да бъда по-радостна и усмихната. Всеки трябва да пробва!

Кое е най-смелото решение, което сте взимали досега? А резултатът от него?
Всяко решение, което съм взимала до момента в живота си, е било плод на смелостта ми. Последствията не винаги са били добри, но както казах, дори лошите обстоятелства се опитвам да обръщам в своя полза, да си вадя урок от тях. Когато се озоват между две възможности за избор и изберат това, което им идва отвътре, което ги кара да се чувстват добре, всъщност са взели смело решение. Всички се стремим да правим това, което вътрешно и наистина искаме, но най-често именно тези решения изискват най-много смелост. Взимайки подобни решения, постъпваме уважително към самите себе си, защото взимаме предвид вътрешните си пориви. Най-голямата ни подкрепа трябва да сме самите ние!

Коя е най-голямата Ви мечта?
Имам много голяма и специална мечта, свързана е с театъра, но не искам да издавам подробности. Когато настъпи подходящият момент, ще я обявя на всеослушание.

Имате ли черта в характера, която не харесвате?
Не, обичам се такава, каквато съм, с всичките си черти и качества. Добре, че ги притежавам! Но винаги ако постъпя неправилно, ако обидя някого или се отнеса неуважително, се ядосвам на себе си и се опитвам да се поправя.

Каква трябва да бъде според Вас връзката между мъжа и жената?
Цялостно имам увереност в себе си, що се отнася до връзките - не само интимните, а с хората. Много обичам да комуникирам с хората. Да си говорим, да обменяме идеи, опит, емоции. Да правим неща заедно. Колкото до връзката между мъжа и жената, за мен на първо място стои уважението. То е основата, на която тя се крепи. Ако няма взаимно уважение, нищо друго няма значение.

Ако можехте да участвате в кампания за социална отговорност, каква щеше да е тя?
Отдавам голямо значение на правата на жените и животните. Уви, в света, в който живеем, все още има много мъже, които не са правилно възпитани, образовани и научени, че жената не е някакво по-долно същество от тях. Освен това винаги гледам да помогна на всеки, с каквото мога, що се отнася до развитието и напредъка му. В такива кампании също бих участвала.

Каква за Вас е красивата жена? Променили ли са се представите за красота?
Всеки притежава различни мерки за красота. За мен, например, във всяко красиво същество - мъж, жена, животно или предмет, има по нещо несъвършено, някакъв недостатък. Никой от нас, и без друго, не е безупречен. Всъщност сме красиви именно с недостатъците си. Именно те ни правят различни и единствени. Тези, които се опитват да крият или дори да премахват недостатъците си, напразно губят времето си. Що се отнася до променените представи за красота, те са обвързани с все по-голямата ни свобода на изразяване. Със свободата ни да търсим щастието. Защото свободата и щастието са обвързани, а да си позволим да живеем с недостатъците си, означава да сме свободни. Нека обичаме недостатъците си!

Правите ли нещо специално, що се отнася до храненето и тренировките Ви?
Напоследък съм доста натоварена в професионален план и не мога да обръщам нужното внимание на спорта и храненето. Но лека-полека си възвръщам стария режим. Правенето на 1000 скока на въже на ден, например, е много добра тренировка. В храненето си избягвам пакетираните бързи храни, обръщам внимание на приема на вода и пазя добри хранителни навици.
___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с четвъртия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2022" следващия четвъртък, 14 април!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.