Джесика Мей получи турско гражданство

Най-известната чуждестранна актриса в турския шоу-бизнес се сдоби с турско гражданство. Джесика Мей, чиято звезда в южната ни съседка изгря преди 5 години в романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin), вече е пълноправна гражданка на определяната от нея като втора родина Турция.


28-годишната Джесика, която е родом от Бразилия, сбъдна мечтата си да стане туркиня. Мей сподели добрата новина лично с журналисти, забелязали я наскоро в истанбулския квартал Бешикташ. Красавицата разкри, че 4 години след подаването на заявлението си за получаване на турско гражданство, най-накрая е получила одобрение. През 2018 г. Джесика Мей се омъжи за турския си съпруг Хюсеин Кара. Бракът ѝ с него значително е улеснил процедурата по получаването ѝ на турско гражданство, но не и изпитателният му период. 


Снималата се за последно в драмата от есента на 2020 г. "Мария и Мустафа" (Maria ile Mustafa) Джесика Мей разкри, че противно на всеобщото схващане, даването на турско гражданство на чужденец, независимо дали работещ в Турция или женен/омъжен за турски гражданин, е доста сложна и времеемка процедура

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.