Нападнаха Серенай Саръкая

Серенай Саръкая
се оказа поредната знаменитост, станала жертва на насилие - вербално и физическо, от страна на вманиачен фен. Преди няколко дни актрисата се жалва на цялата общественост в южната ни съседка след ескалация на агресията към нея. 


29-годишната Серенай, известна на българските зрители с ролите си в сериалите "Сезони на любовта" (Lale Devri), "Кварталът на богатите" (Medcezir) и "Божествено" (Fi), от няколко месеца насам страда от прекаленото внимание на свой почитател, преминавал с всеки изминал ден границата на допустимото поведение. Напрежението ескалирало преди няколко дни, когато въпросният нападнал личния шофьор на Саръкая и нанесъл щети на автомобила ѝ. Чашата с търпение на актрисата преляла и тя вече е дала на съд нападателя си, макар и косвен. 


Серенай Саръкая разказа подробно сполетялата я неприятност в профила си в социалната мрежа Instagram. Тя призова за повече гласност на насилието над жени, особено в държава като в Турция, осъмваща почти всеки ден с новина за убита жена. Като директно пострадала, актрисата апелира органите на реда в страната да направят нужните законодателни промени, а потенциалните жертви на домашно насилие да използват разработено с превантивна цел мобилно приложение - KADES. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.