Нови случаи на коронавирус на сериалните сетове

В разгара на третата коронавирусна вълна новините за новозаразили се актьори, актриси и служители в техническите екипи зад кадър на сериалите, излъчващи се в момента в Турция, идват една след друга. Кои са последните случаи на болни с COVID-19 и как заразата се отразява на снимачния процес на телевизионните поредици?


Бурак Серген
е поредният актьор, заболял от коронавирус. 60-годишният ветеран на турското кино, познат в България от "Черна любов" (Kara Sevda), е бил настанен в интензивното отделение на частна болница в Истанбул след усложнения в здравословното си състояние. На актьора, снимащ се в момента в тоталния хит в Турция "Неверният" (Sadakatsız), е била установена и инфекция на черния дроб. В профила му в социалната мрежа Instagram бе разпространена информация за състоянието му с призив за разбиране от страна на феновете му и медиите. 


Огнище на COVID-19 се оказа снимачната площадка на "Пламъци" (Alev Alev). Цели 22 души, работещи зад кадър в техническия екип на драмата на Ay Yapım, са дали положителни проби за коронавирус. Снимачният процес на сериала, излъчващ се всяка четвъртък вечер по турската ShowTV, е бил временно замразен незабавно след установяването на върлуваща на сета му зараза. 


Фалшива тревога
за коронавирус пък даде повод за паника на сета на "Мафията не може да управлява света" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz). Продуцентите на криминалето феномен наскоро са закупили свръхмодерно устройство за възможно най-бързо идентифициране на наличието на COVID-19 при масово тестване. Преди няколко дни обаче уредът отчел всички направени тестове положителни. Уплашени, всички в екипа са посетили и болница, за да си направят традиционните и установени PCR-тестове, които, за щастие, са се оказали отрицателни. От съображения за сигурност сценарият на "Мафия"-та е минал през извънредна ревизия и най-възрастните актьори в каста, сред които Али Сюрмели, са били пуснати в едноседмичен отпуск. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.