Гьокберк Демирджи: "Станах актьор съвсем случайно"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 25 март, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2021 г. Тазседмичното ще бъде с третия отпаднал състезател за сезона - актьора Гьокберк Демирджи. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 20 октомври 1989 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 31 години, зодия везни. Получава актьорско образование в театралната школа "Дженгиз Кючюкайваз". Първата му изява на телевизионния екран е през 2012 г. в историческата драма "Едно време в Османската империя: Въстание" (Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam). През 2017-а се снима в романтичната комедия "Любовта на живота ми" (Hayatımın Aşkı). Бавно, но сигурно добива популярност и със следващата си роля - тази на Кълъч в "Назови ме по име" (Adını Sen Koy). През 2018 г. взима участие в полицейския феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar), превъплъщавайки се в образа на Джунейт. Най-успешната му роля до момента, изстреляла го на върха в Турция, е тази на Емир в хитовата дневна делнична драма "Обещание" (Yemin), чиито първи два сезона бяха излъчени в България с голям успех през 2020 г. и която продължава в момента с трети сезон в Турция. Да започваме с интервюто!

Как решихте да станете актьор? Разкажете повече за първите си стъпки в този свят на една непрестанна показност!
Всъщност не съм взимал решение да ставам актьор, когато и да било. Всичко започна като едно съвсем случайно отправено към мен предложение. Стана, така да се каже, на късмет. Предложиха ми да участвам с няколко сцени в епизод от сериал. Случи се много спонтанно, стори ми се добра идея и се съгласих. Беше нещо различно, внесе разнообразие в живота ми. Пък то взе, че ми хареса! Беше ми много забавно, изпитах голямо удоволствие. Открих своя неподозирана страст. В началото гледах какво правят професионалистите около мен и копирах. Паметта ми също е добра, тя изигра добра роля в наизустяването на репликите ми. Исках да продължа. Последваха, разбира се, обучения. Като прибавим голямото ми желание и вярата в себе си, стигнах до тук. И с надежда продължавам да вървя по този път.

Оглавявате един от най-гледаните дневни сериали в Турция в момента - "Обещание" (Yemin). Славата плаши ли Ви?
Не смятам, че славата е някакво страшно чудовище. Човек на първо място трябва да се страхува от себе си, от действията, на които е способен, от чудовището, в което може да се превърне. Не се уплаших. Началото беше добро. Направих всичко по силите си да се представя на ниво. Мястото, на което се намирам в момента, не е плод на късмет. Много се постарах, за да стигна до тук. 

До този момент сте изиграли не малък брой роли, но сякаш благодарение на Емир в "Обещание" добихте широка популярност. На какво дължите това?
Сериалите, в които бях взел участие преди, не продължаваха особено дълго. Не бяха кой знае колко успешни. Такъв ми е бил късметът. За мен "Обещание" е много ценен проект. И причината не е само една. Продуцентите, техническият екип, колегите ми - всичко е свързано. Голям късметлия съм! Благодарен съм на Господ, че по пътя ми ме среща с много добри хора. С екранните ми партньори уловихме добра спойка помежду си и това, съвсем естествено, си личи на екрана. Не играем, а изживяваме. Дадохме не само плът, но и кръв на героите си. Накратко - много искахме да успеем, работихме много усърдно и пожертвахме много неща. Като един екип.

"Обещание" е дневен делничен сериал. Темпото, с което се снима, е безмилостно бързо. Как се подготвихте за тази инфарктна надпревара с времето и как Ви понася?
Да, темпото, с което работим, е скоростно. Но като всеки актьор, така и аз бях принуден да направя някои жертви и компромиси в името на кариерата си. Отдалечих се от семейството си, от приятелите си, от хобитата си, ако щете дори и от съня си се лиших... Да кажем, че всяка професия крие своите рискове и трудности. Но всичко това правя с любов и с желание, но най-важното - с вяра. 

Как протича снимачният процес на сериала в условията на пандемията от коронавирус?
В началото на пандемията замразихме снимачният процес на сериала, а впоследствие бяхме принудени да закрием сезона по-рано от планираното. При дневните делнични сериали, какъвто е нашият, сме задължени да разполагаме с няколко епизода в резерв, тъй като излъчваме по 5 седмично. Благодарение на запасите ни, така да го наречем, излъчването не прекъсна за по-дълго, а ние можехме да сме в безопасност у дома с близките си. 

Героят Ви Емир е много харесван сред зрителите. Какви мнения получавате от феновете си във връзка с играта си?
Благодаря на всичките ни фенове, мнозина ни приеха за свои роднини и приятели, почувстваха ни много близки до себе си. Разбира се, има и такива, които ни се сърдят понякога. Но едно е сигурно - че изживяват всяка една сцена заедно с нас. Всеки намери по нещо от себе си в нашата история. Мненията, стигащи до мен, са много сърдечни и добронамерени, пожелания и поздрави. Много съм щастлив от този факт.

Зрителите са пленени от химията между двойката Емир и Рейхан в "Обещание". Каква е причината толкова добре да си паснете с партньорката Ви Йозге Яъз? Защо зрителите ви обичат толкова много?
Освен да положим неимоверни усилия, се постарахме да дадем и по нещо от себе си, играейки. Най-вече емоционално. Вървяхме с едно темпо, заедно, мислейки и действайки като едно цяло. Всичко се получи много искрено, от сърце. 

Какво е мястото на любовта във Вашия любов? Изживява ли голямата любов Гьокберк Демирджи?
Не е нещо, което мога да опиша напълно. Трябва да се изживее. Досега не съм бил влюбен. Или само веднъж (смее се). Хубаво чувство е!

Йозге Яъз напуска екипа на "Обещание". Какво бъдеще очаква Емир след смъртта на Рейхан? В каква посока ще поеме историята? 
Да, за съжаление, се получи така. Със сигурност ще се усеща липсата на Йозге и нейната Рейхан в сериала. Но в крайна сметка това е част от професията ни. Един проект завършва, идва следващият. Сигурен съм, че Емир го очаква много труден и тъмен период. Зрителите да се подготвят за тежка драма. Но все пак животът продължава, а той е пълен с изненади. Да видим какво ще покаже времето...

Отворен ли сте за нови предложения в професионален аспект? Ще изненадате ли феновете си с нова роля или те ще продължат да Ви гледат като Емир?
Мястото на "Обещание" в сърцето ми е особено. Научи ме и ми даде много неща. Разбира се, "Обещание" също ще приключи някой ден, а аз, като актьор, ще трябва да продължа кариерата си. Надявам се, че за в бъдеще ще участвам в проекти, в които ще се развивам и ще вървя напред. За мен това е най-важно. В третия сезон на "Обещание" продължавам да излизам на екрана като Емир. 

Да поговорим за професионалните Ви цели. Къде искате да стигнете? Коя е крайната точка в кариерата Ви?
Единствената ми цел, честно казано, е да съм успешен в работата си. Не можем да знаем какво ни крои бъдещето. Нищо никога не е сигурно. Време, здраве, обстоятелства - много са факторите. Искам единствено да продължа да вървя по вече поетия път с любов и заобиколен от добри хора. 

Как бихте се описали в три думи? 
Семейство, истина, спокоен живот и колекцията ми от антики. Май станаха 4 обаче.
___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с четвъртия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2021" следващия четвъртък, 1 април! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.