Турски сериали започват в Швеция, Перу и Южна Корея

Турските сериали продължават да покоряват нови и нови земи по света!
Съвсем скоро зрителите на още три държави от три различни континента предстои да се запознаят с качеството и майсторството на мелодрамите, произвеждащи и снимащи се в южната ни съседка. Кои са те, научавате в настоящия материал. 


"Червена стая" (Kırmızı Oda)
- първата по рода си психологическа драма в Турция, вдъхновена от дневниците на известната психиатърка д-р Гюлсерен Будайъджъоулу, предстои да направи премиерата си в Швеция и в Южна Корея. В скандинавската страна сериалът, продуциран от OGM Pictures и оглавяван от Биннур Кая, ще се излъчва с оригиналното си аудио на турски и с шведски субтитри по тамошния телевизионен канал SVT. В държавата от Далечния Изток пък "Червена стая" ще се ротира по телевизия KukiTV. И докато през последните няколко години турският телевизионен ефир бе залят от успешни римейкове на южнокорейски сериали, то сега - през 2021-а година, е време южнокорейците да се запознаят с качеството им, за момента - с продукция с напълно оригинален сценарий. 


В Перу пък началото си много скоро ще направи "Войната на розите" (Güllerin Savaşı). Хитовата драма от 2014 г., в чиито главни роли се въплътиха Дамла Сьонмез, Джанан Ергюдер и Баръш Кълъч, ще се позиционира под заглавието "Guerra De Rosas". Компанията дистрибутор, отговаряща за международните продажби на "Войната на розите" - KanalD International, се е споразумяла с голяма перуанска телевизия да закупи и излъчи сериала след феномалния успех, който записа той по-рано в друга латиноамериканска страна - Аржентина. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.