"Безмилостен град" е най-коментираният сериал в Турция през 2020 г.

Пийпълметричната агенция Somera, измерваща активността на аудиторията в интернет-пространството в Турция, излезе с класация на петте най-коментирани сериала там през изминалата 2020-а година. Проучването е направено на база споделянията на хаштагове (#) със заглавията им във всички социални платформи, най-използваните сред които Twitter, Instagram и Facebook. Подробна информация в цифри намирате в настоящия материал.


Най-коментираният сериал през изминалата година в южната ни съседка е бил "Безмилостен град" (Zalim İstanbul). Драмата, излъчваща се от месец насам всяка делнична вечер в България по БТВ, оглавява класацията с внушителните 48 280 817 споменавания/отбелязвания в социалните медии. Сериалът, ротирал се в Турция всеки понеделник по тамошния KanalD, завърши през юни м. г. 

На второ място в класацията за най-коментирани сериали в интернет застава "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kızı). Хитът на StarTV се разписва с 23 834 746 постове, посветени на него в социалните мрежи. 

Третата позиция заема романтичната комедия "Любов на показ" (Afili Aşk). Най-гледаният летен сериал в Турция за 2019 г., завършил през март 2020 г., е била спомената чрез хаштаг със заглавието си 20 046 351 пъти.

Криминалето "Пропаст" (Çukur), стартирало в Турция през 2017-а и продължаващо излъчването си с четвърти сезон и до днес всяка понеделник вечер по ShowTV, е четвърто по брой споделяния с 18 581 299.

ТОП 5 на най-коментираните в социалнтие мрежи турски сериали се запълва от най-гледания летен сериал за 2020 г. - "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı). Романтичната комедия с Ханде Ерчел и Керем Бюрсин е била споменавана в коментари и постове в интернет 11 097 920 пъти. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Бесмилостен град е по як от завинаги

Предоставено от Blogger.