Ще излязат ли сериалите в Турция в новогодишна ваканция?

декември 22, 2020
 По традиция през първите седмици на месец януари сериалите в Турция излизат в новогодишна ваканция. През 2018-а тя продължи една, през 2019-а - три, а през 2020-а година - две седмици. Празниците около Нова година не са единствената причина снимачните екипи в южната ни съседка да излизат в отпуск. Най-голям фактор са приходите от реклами, които в началото на всяка нова година се преразглеждат наново от рекламодатели, телевизии и продуценти и, закономерно, заради неяснотата около тях в самото начало такива почти няма. Ще направи ли обаче 2021 г. изключение?

Както всички знаем, в края на март тази година снимачните процеси на почти всички сериали, излъчвали се в Турция, бяха замразени за неопределен период от време заради възникналата пандемия от коронавирус. Завръщанията по снимачните площадки започнаха да се случват едва през юни, когато ситуацията се поуспокои и започнаха четири летни сериала. През септември, сякаш нищо никога не се е случвало, абсолютно всички заглавия, преустановени през март, се завърнаха на екран, при това - по-рано от обикновено. Въпреки усложнилата се ситуация със заразата от COVID-19 през последния един месец, сериалната индустрия в Турция към момента продължава работа с пълна сила и е един от малкото сектори, останали незасегнати от строгите противоепидемични мерки. До толкова, че работещите пред и зад камера екипи дори са освободени от ограниченията и забраните за излизане навън, важащи в Турция всяка вечер и всеки уикенд. 

Въпреки че им бе осигурена възможност да продължат да работят, продуценти и телевизии все още усещат загубите, съпътствали ги през трите месеца от март до юни 2020-а година. По тази причина по последна информация през първите седмици на януари 2021 г. новогодишна ваканция за сериалите няма да има. Повечето от тях ще продължат излъчванията си без прекъсване, като дори се планират премиерите на няколко от обещаващите и дълго чакани нови заглавия именно през първите дни от новата година. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.