Турски филм с номинация за Оскар

 Турски филм получи номинация за най-престижните филмови награди в света Оскар! Кино-лентата "Чудо в килия №7" (Yedinci Koğuştaki Mucize), направила премиерата си в южната ни съседка преди година - през октомври 2019-а, ще представлява страната си на 93-то издание на международната класация. Тя бе избрана от дирекция "Кино" към Министерството на туризма и културата в Турция измежду още 23 други филма. 

"Чудо в килия №7" е режисиран от Мехмет Ада Йозтекин. В главните роли са Арас Булут Ийнемли ("Времето лети", "Великолепният век" и "Вътрешен човек"), Ниса София Аксонгур ("Черна птица"), Джелиле Тойон, Илкер Аксум, Месут Акуста ("Черна роза"), Дениз Байсал ("Г-жа Фазилет и нейните дъщери") и Юрдаер Окур ("Справедливостта на Кара"). 

В лентата се разказва за Мемо (Арас Булут Ийнемли), който бива обвинен за смъртта на малката дъщеря на полковник в малко селце на Егейското крайбрежие. Мемо страда от рядко психично заболяване, но въпреки това бива осъден. Колкото и да отрича да е извършил престъплението. От тук нататък единствената му цел е да се събере със своята дъщеря Ова (Ниса София Аксонгур). 

Номинираният за Оскар турски филм направи световната си премиера през изминалата пролет на интернет-платформата Netflix, като за отрицателно време бе високо оценен и на международната сцена. "Чудо в килия №7" дори се превърна в най-гледания филм във Франция за определен период. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.