"Черна птица" (Kuzgun) - нов турски сериал по БТВ

 "Черна птица" (Kuzgun) е заглавието на най-новия турски сериал, който започва в България! Известна в оригинален превод като "Гарван", криминалната драма ще направи премиерата си в национален ефир на 11 ноември (сряда). Тя ще се излъчва всеки делничен ден от 13.30 часа в ефира на БТВ. Повече подробности намирате в следващите редове!

Продуцираната от компания Ay Yapım и оглавявана от изключително популярните Баръш Ардуч ("Любов под наем") и Бурджу Бирджик драма ще замести друга турска такава, излъчвала се до момента в следобедния часови пояс по БТВ - "Обещание" (Yemin). Последният епизод от втория ѝ сезон ще бъде показан в обичайното разписание на сериала на 10 ноември (вторник). Причина за временното преустановяване ротацията на "Обещание" е малкият брой нови серии, показани от новия ѝ трети сезон, който започна в южната ни съседка Турция едва през месец септември. При това - сериалът с Йозге Яъз и Гьокберк Демирджи вече не се излъчва всеки делничен ден, както допреди, а само през уикендите, което се очаква допълнително да забави завръщането му в българския телевизионен ефир.

Що се отнася до "Черна птица", сериалът започва излъчването си в Турция през февруари 2019 г. по канал StarTV. Ротира се всяка сряда вечер, като въпреки звездния си каст и всичките предпоставки да се превърне в хит, отчита среден до добър рейтинг от 4-5%. Първият сезон завършва с 16 епизода, като вторият започва на есен. Уви, се проваля и така само след пет седмици бива свален от екран с общо 21 оригинални серии (всяка с продължителност по над 120 минути).

Освен Бурджу Бирджик и Баръш Ардуч в актьорския състав на "Kuzgun" фигурират още не по-малко популярни имена като Хатидже Аслан ("Млечният път" и "Сезони на любовта"), Ахсел Ероулу ("Майка" и "Завинаги"), Джанер Шахин ("Семейни тайни"), Айтек Шаян, Ипек Ердем, Дерия Бешерлер, Ферит Кая ("Мечтатели", "Времето лети", "Великолепният век" и "Опасни улици"). Макар и за кратко, във втория сезон на сериала се снимат също Онур Сайлак ("Гордата Аси", "Огнено сърце" и "Ирония на съдбата"), Нилпери Шахинкая ("Морска звезда", "Времето лети", "Сезонът на черешите" и "Сърцето на града") и Тюлай Гюнал ("Божествено"). Сценаристи са Бурджу Гьоргюн Топташ и Йозлем Йълмаз, а режисьор е Бахадър Индже. 

В основата на сюжетното развитие в "Черна птица" стоят Кузгун (Баръш Ардуч) и Дила (Бурджу Бириджик), които израстват заедно като деца на двама полицаи и добри приятели. Бащата на Кузгун обаче попада в подъл капан, изпълнявайки рутинна мисия, и умира. Така пътищата на Кузгун и Дилара се разделят и докато той работи като охранител, тя завършва право и става успешен адвокат. 20 години след смъртта на баща си Кузгун поема по пътя на отмъщението, който отново го среща с Дила. Ще попречат ли чувствата, които двамата изпитват един към друг, на отмъщението или ще станат негово гориво, водещо до изпепеляващ край, предстои да разберем.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.