Буура Гюлсой издаде втора книга

 

Буура Гюлсой е сред всестранно развитите артисти на Турция. Макар и най-познат на широката аудитория с актьорските си изяви, той се изявява успешно още като сценарист, режисьор и дори писател. Буура, който е известен в България с ролите си в "Незабравима" (Unutulmaz), "Пепел от рози" (Fatmagül'ün Suçu Ne?), "Север-Юг" (Kuzey Güney), "Любов от втори опит" (Aşk Yeniden) и "Дъщеря ми" (Kızım), наскоро издаде втората си книга


Литературното произведение, написано от Гюлсой, носи заглавието "Второ бедствие" (İkinci Kıyamet), като е продължение на първата книга - "Първо бедствие" (Birinci Kıyamet). Жанрът му е фантастика, като събитията в него обхващат почти всички познати до този момент исторически епохи. Издателството, стоящо зад разпространението и печата му, е İnkılâp Kitabevi. Главният герой в романа е боксьорът Сабри Махир, който е принуден да напусне родната си Турция и започва да скита из света, воден от една единствена цел - да се завърне в своя дом, в Истанбул. 


Напомняме, че в момента Буура Гюлсой оглавява новия исторически сериал "Голямото пробуждане" (Uyanış Büyük Selçuklu), започнал в понеделник по турската TRT1. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.