"Турските актьори 24/7" (285): от 24 до 30 август 2020 г.

август 30, 2020
Здравейте, приятели! Неделя е, 30 август, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 24 до 30 август 2020 г., научавате сега от новото издание №285 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Джансел Елчин се ожени! Популярният турски актьор, известен в България с ролята си на Мурат в "Огнено сърце" (Gönülçelen), сключи брак с половинката си Зейнеп Тууче Баят. Двамата се венчаха в екологичния хотел Narköy, намиращ се в турския град Коджаели, в тесен семеен и приятелски кръг. Джансел и Зейнеп имат връзка от 3 години насам. Любопитно е, че двамата се запознават още преди 10 години на снимачната площадка на сериала "Огнено сърце". Тууче Баят е позната още от "Ягодова любов" (Çilek Kokusu), чието повторение у нас започна наскоро по БТВ Лейди. Последната ѝ изява на малък екран бе в най-гледания летен сериал за 2019 г. "Любов на показ" (Afili Aşk). С пожелание за дълъг и щастлив семеен живот! 

2) Поредна рокада в екипа на "Обещание" (Yemin)! Непосредствено преди началото на снимките на новия сезон на хитовата драма, излъчваща се в момента в България всеки делничен ден от 13.30 часа по БТВ, актрисата, изпълняваща главната женска роля в нея, отново бе сменена. След напускането на Йозге Яъз, въплъщавала се в образа на Рейхан в първите два сезона на "Обещание", нейното място в екипа бе заето от Илайда Алтунташ. Заради установена обида, отправена в социалните мрежи от новата Рейхан към турския президент Реджеп Тайип Ердоан и семейството му отпреди няколко години, обаче продуцентите на "Yemin" от Karamel Yapım са били принудени да разтрогнат договора си с нея. Така окончателно главната женска роля в третия сезон на "Обещание" бива поверена на актрисата Джансу Туман, чиято звезда изгря преди три години в "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) и чиято последна изява в ефир бе в "Учител" (Oğretmen). 

3) Две нови мъжки попълнения в актьорския състав на "Основаването на Османската империя" (Kuruluş Osman)! С началото на втория сезон на историческата драма към екипа ѝ се присъединяват двама популярни актьори - Еркан Авджъ и Канболат Гьоркем Арслан. Еркан е известен в България с ролите си в "Справедливостта на Кара" и "Искрите на отмъщението", като за последно се снима в "Шампион" (Şampiyon). Канболат пък сме гледали у нас в "Гордата Аси" и "Езел", но добива доста по-широка популярност в Турция след участията си в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) и "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlıdır). Новият сезон на "Основаването на Османската империя", оглавяван от Бурак Йозчивит, започва много скоро през септември по ATV.

4) Най-бляскавият сериал през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. несъмнено ще бъде "Търси мениджъра ми" (Menajerimi Ara)! Започналата във вторник в Турция продукция продължава да привлича към себе си коя от коя по-големи звезди като гост-актьори. Поредното име, което ще вземе специално участие в нея, е Шюкран Овалъ. Актрисата, позната в България с ролята си на Айше от "Твоят мой живот" (Paramparça), ще видим в 5-ти епизод от "Търси мениджъра ми", играейки самата себе си. Напомняме, че последната изява на Шюкран бе във втория сезон на драмата "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) отпреди две години. През 2019 г. актрисата роди, като ето, че ще направи завръщането си на екран, макар и само епизодично, отново в сериал на Ay Yapım, режисиран от Али Билгин...

5) Още един нов сериал подготвя TRT1 през новия телевизионен сезон 2020-2021 г.! Освен историческия "Световен ред" (Nizam-ı Alem), който смени заглавието си на "Голямото пробуждане" (Uyanış Büyük Selçuklu), и психологическата драма "Апартамент за отпадъци" (Çöp Apartmanı), също променила името си на "Апартаментът на невинните" (Masumlar Apartmanı), турската национална телевизия ще даде началото и на "Сърцето на планината" (Gönül Dağı). Главните роли в новата драма на компания Köprü Film ще изпълнят известните млади актьори Берк Атан ("Слънчеви момичета" и "Сълзи от рая") и Гюлсим Али. Актьорският състав се допълва от Еджем Йозкая ("Ифет"), Ферди Санджар, Ердал Джиндорук, Али Дюшенкалкар, Еге Айдан ("1001 нощ", "Мечтатели" и "Цената на животаа"), Шебнем Диллигил ("Цената на славата", "Любов назаем", "Север-Юг" и "Справедливостта на Кара"). Снимките на сериала започват скоро в Ескишехир.

6) Пънар Дениз и Каан Урганджъоулу предстои да оглавят още един нов сериал на Ay Yapım! Двамата актьори, играещи главните роли в интернет-драмата "Любов 101" (Aşk 101) на Netflix, предстои да гледаме като екранна двойка и на телевизионния екран. Пънар и Каан са сключили договори за участие в новото заглавие "Конкуренция" (Rekabet), също продуцирано от Ay Yapım. Негов сценарист ще бъде известната Сема Ергенекон, а режисьор - Али Билгин, работещ в момента по "Търси мениджъра ми" (Menajerimi Ara). В новия сериал ще се разказва за юрист и юристка, работещи в адвокатска кантора и влизащи в безмилостна конкуренция помежду си, която с времето ще прерасне в любов. Изчаква се краят на снимките на втория сезон на "Любов 101" с участието на Пънат Дениз и Каан Урганджъоулу, за да започнат тези на "Конкуренция".

7) Още една звезда от "Любов 101" с нов адрес! Алина Боз, пресъздаваща една от главните роли в хитовия интернет-сериал на Netflix, се завръща на телевизионния екран в "Човекът от Варосия" (Maraşlı)! Тя е подписала договор за участие в новата драма с продуцентската ѝ компания Tims&B Productions. Напомняме, че главната мъжка роля в обещаващото заглавие, което предстои да започне през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. в ефира на ATV, ще бъде изпълнена от не по-малко популярния Бурак Дениз ("Любовта не разбира от думи"). Сценарист на "Човекът от Варосия" ще бъде Етхем Йозъшък, а режисьор - Кудрет Сабанджъ.

8) Йозджан Дениз и Ирем Хелваджъоулу официално стават екранни партньори! Двамата ще оглавят новия сериал "Чаках те дълго" (Seni Çok Bekledim), чието начало предстои тази есен в ефира на турската StarTV. С ключови роли в продукцията ще видим още младите имена Джанер Шахин ("Семейни тайни") и Илхан Шен. Наскоро стана известно, че към актьорския състав на един от най-обещаващите нови сериали за сезона се присъединяват още ветераните Мустафа Уурлу ("Вътрешен човек" и "Ирония на съдбата") и Дурул Базан.

9) Джихангир Джихан официално напуска екипа на "Пропаст" (Çukur)! Актьорът, вдъхвал живот на обичания герой Азер във втория и третия сезон на хитовата криминална драма на ShowTV, няма да фигурира в актьорския състав на последния ѝ четвърти сезон, започващ много скоро. Своевременно Джихангир се присъединява към каста на новия сериал "Сред пламъците" (Alevlerin Ardında) и така отново ще работи с продуцентска компания Ay Yapım. В новата драма Джихан ще бъде екранният партньор на Дилян Чичек Дениз, по ирония на съдбата - също била част от екипа на "Пропаст" по-рано. Героят Азер в "Пропаст" ще бъде занулен в третия епизод от новия сезон на сериала. 

10) Майк Тайсън в турски филм! Световният шампион по бокс в тежка категория ще вземе специално участие в нова турска кино-лента. Нейното заглавие е "Осман VIII" (Osman Sekiz), като ще бъде оглавена от известните актьори Бегюм Биргьорен ("Цената на славата") и Али Атай. За да застане пред камерите на турския филм само за 2-минутна сцена със свое участие Майк Тайсън е поискал хонорар от 350 000 евро или над 3 000 000 турски лири. Преговорите между мениджъра на боксовата звезда и продуцента на филма "Осман VIII" Йомер Кая са преминали успешно. 

11) Семейство Йозчивит събира злато за единствения си наследник! Звездните родители на едногодишния Каран Йозчивит - Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен, влагат всеки месец в каса в банка по една златна монета на стойност от близо 15 000 турски лири, за да гарантират бъдещето му. Според близки до семейството вложенията ще продължат до навършването на 18-годишнината на Каран. Бурак Йозчивит, оглавяващ мега-продукцията "Основаването на Османската империя" (Kuruluş Osman), отсега се подсигурява и за пенсия, влагайки колосалните си хонорари в недвижимо имущество. 

12) Хазал Кая на върха в Индия! Световноизвестната актриса от сериалите "Забраненият плод", "Огледален свят" и "Изкушение" е сред най-харесваните и коментирани турски звезди в Индия. Славата на Хазал там се дължи на последния сериал с нейно участие - "Нашата история" (Bizim Hikaye), който се излъчва на най-голямата тамошна платена интернет-платформа MX Player. Според последните данни семейната трагикомедия е била гледана от над 70 000 000 души в Индия, нареждайки се на челните места в кино-класациите. Впечатлена от успеха на "Нашата история" на индийския полуостров, Хазал изрази в профила си в социалната мрежа Instagram своите благодарности към индийските си фенове.

13) Чаатай Улусой е запален рибар! Актьорът, добил световна популярност с ролите си в хитовете "Огледален свят", "Кварталът на богатите" и "Вътрешен човек", наскоро сподели в профила си в социалната мрежа Instagram свое selfie с най-новия си улов от около 20-тина паламуда. Както можем да разберем и от предишни подобни публикации на Чаатай, той не се притеснява да влезе сам във водите на река или море, за да улови и с голи ръце риби. Напомняме, че много скоро предстои да видим Улусой със специално участие в новите епизоди на новия сериал "Търси мениджъра ми" (Menajerimi Ara). 

14) СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА (31 АВГУСТ-6 СЕПТЕМВРИ) СЕРИАЛИ В БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗА В ПОЧИВКА! Няма да се публикуват нови издания от "Какво гледат в Турция?" в понеделник и "Турските актьори 24/7" в неделя, както и интервю в четвъртък. Очаквайте завръщането ни от 7 септември (понеделник)! 

3 коментара:

Анонимен каза...

Къде се очаква да се изличи втори сезон на Любов 101, по Нетфликс или някъде другаде?

Илпо каза...

Новият сериал"Търси мениджъра ми"се представи доста скромно с първи епизод,под4,с гост Туба Буюкюстун.Да се надяваме,че следващите епизоди,с различните гост актьори,като Шюкран Овали,бъдат по-успешни.Тя има дъщеря,която наскоро навърши 2 годинки!Успех!

Анонимен каза...

Да слабо се представи, защото вкусът на турския зрител е особен. Тук няма махала, забрадки, семки, отмъщение. Но браво на продуцентите, че рискуват с нещо съвсем ново! На мен ми допадна, постоянните артисти са супер, а и гостуващите още повече! Очаквам поне в АВ категория рейтинга да се вдигне.Успех!

Предоставено от Blogger.