"Турските актьори 24/7" (272): от 25 до 31 май 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 31 май, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 25 до 31 май 2020 г., научавате сега от новото издание №272 от "Турските актьори 24/7"! 

1) ФИНАЛ В "ЛЮБИМА ТУРСКА ЗВЕЗДА 2020"! Петимата големи финалисти в седмия сезон на онлайн-състезанието ни, които се борят за победата, са Алперен Дуймаз, Ебру Шахин, Еркан Мерич, Фуркан Андъч и Хазал Субашъ. На полуфиналната права по-рано отпаднаха Акън Акъньозю и Серхат Теоман, класирайки се съответно на шесто и седмо място. Подкрепете този сред финалистите, който според вас трябва да спечели титлата "Любима турска звезда 2020" на България в събота, 6 юни, като гласувате в анкетата вдясно!

2) Ханде Ерчел няма да вземе участие в "Незавършеният кръг на любовта" (Yarım Kalan Aşklar Dairesi)! Актрисата, позната в България с ролите си в хитовете "Слънчеви момичета", "Любовта не разбира от думи" и "Черната перла", трябваше да оглави новия интернет-сериал на продуцентска компания Tims&B Productions. Причината да се откаже от ролята си в него е участието ѝ в новия летен телевизионен сериал на FOX и MF Yapım "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı), чиито снимки започват утре, 1 юни. Така на овакантеното от Ханде място в актьорския състав на "Незавършеният кръг на любовта" ще застане не по-малко популярната ѝ колежка Дилян Чичек Дениз ("Бодрумска приказка" и "Пропаст"), партнирайки си с Бурак Дениз, за чието участие в проекта информирахме по-рано. Любопитно е, че имената на двамата се спрягаха като екранна двойка в отложения сериал на O3 Medya "Патрон" (Patron). Ето, че все пак ще видим Бурак и Дилян заедно на екран, само че - дигитален. 

3) Фикрет Кушкан напуска актьорския състав на "Жесток Истанбул" (Zalim İstanbul)! Актьорът, известен у нас от заглавието "Златната клетка", няма да вземе участие в новите епизоди на драмата, чиито снимки вече започнаха. Като причина за това свое решение Фикрет изтъква продължаващата опасност от зараза с коронавирус в Турция, както и фактът, че се намира в рискова възрастова група и че страда от придружаващи хронични заболявания. Героят на 55-годишния Кушкан в "Жесток Истанбул" - Агах, ще бъде изваден от сценария, умирайки след претърпян сърдечен удар. Ветеранът се нае да изплати неустойките в договора си с продуцентите на сериала от Avşar Film. "Жесток Истанбул" се очаква да се завърне до две седмици в ефира на KanalD като спрямо рейтингите, които отчете с новите си епизоди, ще се вземе решение дали да бъде финализиран, както се планираше преди пандемията от COVID-19, или да продължи на есен с нов сезон. 

4) Известна е новата екранна партньорка на Фуркан Андъч в "Покрив" (Çatı Katı)! Редом до изключително популярния актьор, когото в момента гледаме у нас в "Навсякъде ти", ще застане младата актирса Езги Шенлер. Тя стана известна с ролите си в заглавията "Бодрумска приказка" (Bodrum Masalı), "Затаен дъх" (Nefes Nefese) и "Съкровено" (Canevim). Освен нея към актьорския състав на новия летен сериал, подготвян за излъчване от продуцентска къща Mia Yapım за KanalD, се присъединяват още не по-малко популярните Нилай Дениз ("Любов от втори опит") и Ийт Киразджъ. Двамата ще вдъхнат живот на второстепенната двойка в сюжета на "Покрив". 

5) "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kızı) също започва снимки отново! Драмата, превърнала се в хит в понеделник вечерите, продължава заснемането си от 17-ти епизод следващата седмица. По последна информация първият ѝ сезон ще бъде финализиран с деветнадесет серии, което означава, че до края му в ефир предстои да бъдат излъчени още три. Екипът на заглавието, продуцирано от O3 Medya и ротиращо се по StarTV, обаче ще остане в Муула - града, където се провеждат снимките, до август месец, за да заснеме още известен брой епизоди, които да запази в резерв при повторно възникване на извънредна ситуация. 

6) Известен е новият проект на Хазал Кая! Преди известено време в свое интервю една от най-известните турски актриси сподели, че допреди пандемията от коронавирус е планирала завръщането си на екран, този път - на голям. Познатата у нас от "Забраненият плод", "Огледален свят" и "Изкушение" звезда заяви, че заради заразата от COVID-19 работата по игралния ѝ филм е била замразена. Но ето, че с постепенното отшумяване на вируса екипът отново се е събрал и е започнал приготовленията преди началото на снимките. Стана известно, че филмът, който Хазал Кая ще оглави, ще бъде адаптиран по нашумелия роман на писателката Аслъ Къзмаз "Какво ще излезе от мен?" (Benden Ne Olur?). Продуцентската компания, стояща зад кино-лентата, е Med Yapım, с която Кая работи допреди една година в сериала "Нашата история" (Bizim Hikaye). 

7) Кой ще бъде новият екранен партньор на Нургюл Йешилчай? Този въпрос излезе на дневен ред в медийното пространство в южната ни съседка, след като стана ясно, че световноизвестната актриса от "Имението с лозите", "Ангелският остров", "Вярна на себе си", "Любов и наказание", "Твоят мой живот" и "Великолепният век: Кьосем" ще се завърне на екран в нов сериал на есен. Най-спряганото име за нов екранен партньор на Нургюл е това на Фикрет Кушкан. Актьорът, за чието напускане от екипа на "Жесток Истанбул" информирахме в новина №3, според запознати води преговори с продуцентите на "Изкупление" (Kefaret), чийто старт е насрочен за октомври месец по FOX. Именно това и била истинската причина за оттеглянето му от каста на проекта, в който се снима досега, уверяват приближени до него.

8) Филмът "Еднопосочен билет за утре" (Yarına Tek Bilet) с насрочена дата за световната си премиера! Игралната лента ще направи международната си премиера на 19 юни (петък) ексклузивно на интернет-платформата Netflix, от която е продуцирана и по която ще бъде излъчена. Заглавието, в чиито главни роли ще видим Дилян Чичек Дениз и Метин Акдюлгер, ще разкаже историята на двама непознати, събрани заедно от общото им пътуване от Анкара до Измир. 

9) Чаатай Улусой и Къванч Татлъту открай време са известни с голямото си приятелство. Двамата най-известни и успешни турски актьори не пропуснаха да се възползват от свободното време, отворило им се покрай пандемията от коронавирус в Турция, и да си отидат на гости заедно с половинките си. Наскоро Чаатай и възлюбената му Дуйгу Саръшън, с която се срещнаха и влюбиха на снимачната площадка на "Вътрешен човек", отидоха на гости на Къванч и съпругата му Башак Дизер в горската им вила в покрайнините на Истанбул. Звездните семейства са прекарали заедно четири дни в спокойствие насред гората. Очаква се и това лято Къванч и Чаатай да не развалят традицията и да кръсосат летните курорти на южната ни съседка с яхти. 

10) "Пропаст" (Çukur) разбуни духовете в Афганистан! Криминалната драма, превърнала се във феномен в родината си в Турция, а и по света, наскоро започна излъчването си в Афганистан, но е много вероятно да бъде свалена от тамошния екран. Като причина за настояването на афганистанския министър на културата ротирането на "Пропаст" да бъде преустановено се изтъква големият брой на сцени с насилие, които съдържа, и техният възможен отрицателен ефект върху телевизионната аудитория. Междувременно стана известно, че сериалът ще поднови снимките си чак на есен, като предстоящият му 4-ти сезон ще бъде последен. Това обяви един от изпълнителите на главните роли в "Пропаст" Неджип Мемили наскоро в свое изявление пред медиите.

11) Хюсню Чобан с коронавирус! Един от малкото сериали, продължили да се снимат без прекъсване по време на пандемията от COVID-19 в Турция, бе "Опасни улици" (Arka Sokaklat). Опасният вирус вдъхнови сценаристите на полицейския феномен, излъчващ се всеки петък по KanalD, като "разболяха" един от главните герои в него - Хюсню Чобан. Феновете на сериала изпаднаха в голямо притеснение по този повод, колкото и комичен да изглежда на пръв поглед, тъй като по традиция в края на всеки сезон на "Опасни улици" ключов персонаж умира. Ще умре ли Хюсню Чобан от коронавирус, предстои да разберем в следващите финални за 14-ти сезон епизоди. Вижте кадри от борбата на Хюсню с COVID-19 от тук

12) Пандемията от коронавирус в Турция и затварянето на всички по домовете даде възможност на Туба Бююкюстюн да поднови практикуването на една от най-големите си страсти - рисуването. Дните в карантина най-известната турска актриса, позната от "Гордата Аси", "Под липите", "Огнено сърце", "20 минути", "Черни пари и любов" и "Искрите на отмъщението", е прекарала, докато рисува. Снимка на едно от новите си произведения тя сподели преди няколко дни с феновете си в социалната мрежа Instagram, събирайки голямо одобрение. Туба за пореден път показа, че е пример за универсален артист с познания и изяви във всякакви области на изкуството.

13) Кейти Пери хареса снимка на Афра Сарачоулу! Световноизвестната американска поп-изпълнителка преди няколко дни хареса новата снимка на младата турска актриса Афра Сарачоулу в Instagram. На нея красавицата от сериалите "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", "Братовчеди" и "Учител" позира с маска, на която е изписано името на новата песен на Кейти Пери - "Daisies". Верните фенове на Афра лично са се погрижили, полагайки големи усилия, фотосът на любимката им да стигне до вниманието на певицата и носителка на редица международни и престижни музикални награди. 

Ceren Moray yeni dizisi Öğretmen oldu | Diziwiki Vikipedia
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 1 юни, ще бъде публикуван брой №312 от "Какво гледат в Турция?", в който ще направим рейтинг-обзор на най-хитовите сериали, излъчвали се през последните години в сряда в южната ни съседка. В четвъртък, 4 май, идва ред на интервю с участника, класирал се на девето място в "Любима турска звезда 2020" - актрисата от "Мечтатели" и "Моят живот" Джерен Морай. И в неделя, 7 юни, ще можете да прочетете брой №273 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.