Бенсу Сорал: "Рисуването е моето призвание"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 30 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде с осмия отпаднал състезател за сезона - акрисата Бенсу Сорал. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 23 март 1991 г. в един от най-големите турски градове Бурса. В момента е на 29 години, зодия овен. Завършва средно образование в родния си град, след което се премества в Истанбул, постъпвайки в университета за изящни изкуства "Мимар Синан" и следвайки със специалност "Графичен дизайн". Прави първите крачки в актьорската си кариера благодарение на по-голямата си сестра и изключително популярна турска актриса Ханде Сорал. Първата ѝ изява на малкия екран в сериал е в "Кръстопът" (Yol Ayrimi) от 2012 г. Година след това, през 2013-а, пък се снима в "Съвест" (Vicdan). За първи път бива забелязана от по-широката аудитория през лятото на 2015 г., когато получава и първата си главна роля - тази на Аслъ в младежкия сериал "Сладки малки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar). Въпреки провала му, добива голяма популярност и същата година получава наградата за изгряваща млада звезда на престижните награди "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). Последната ѝ и най-успешна роля до момента в сериал е тази на Мелек в хитовата криминална драма "Вътрешен човек" (Icerde), благодарение на която печели световна слава. В нея се снима от есента на 2016 до пролетта на 2017 г. През изминалата 2019-а година оглави кино-лентата с Къванч Татлъту "Организирана престъпност 2" (Organize Isler 2). Да започваме с интервюто!

Какво беше детството Ви?
Голяма късметлийка съм, задето израснах в малко местенце като Инегьол. Всички се познавахме взаимно. Инегьол е спокойно и сигурно място. До навършването ми на 18 години живях там. Най-добрите ми приятели бяха брат ми и сестра ми. Винаги бяхме заобиколени от животинки. Нямаше много-много технологии. Бяхме много щастливи деца.

Каква е тайната на щастливото семейство, за което разказвате?
Със сигурност родителите ни! Те ни направиха такива, каквито сме сега. През целия ни живот винаги са ни показвали правилния път и са ни водели по него.

С какво се занимават родителите Ви?
Майка ми не работи, домакиня е. Но е прекрасен художник, рисуването е нейното хоби. Рисувателния си талант съм наследила именно от нея. А баща ми се занимава с изработката на мебели. Освен с прочутите си кюфтета, родният ни Инегьол е известен и с производството на мебели. Имаме мебелен магазин там.

Какво е да имате близнак - брат Ви Бедирхан Сорал?
Невероятно е! Когато някой от двамата се нарани, другият не изпитва неговата болка, но когато един от нас е нещастен, другият непременно го усеща. Звъним си един на друг и се питаме: "Какво ти е?". Но като цяло не мога да седя дълго време разделена от Бедирхан. Често го сънувам. Ако се намираме по-далеч един от друг, се натъжавам и понякога дори плача.

И Вие, и по-голямата Ви сестра - Ханде Сорал, сте много красиви. При това работите в един и същи сектор. Случвало ли е да си завиждате една на друга?
Никога! Не знам колко правилно ще е да кажа това, но за мен успехът, щастието и реализацията на сестра ми са много по-важни от моите собствени. Готова съм да жертвам себе си, стига тя да е добре. Толкова ми е ценна! Сигурна съм, че тя също мисли като мен. Няма и как иначе при хората, които толкова много се обичат.

Най-важното нещо, което научихте от майка си?
Доброта, възпитание, вярност, търпение и изобретателност.

А от баща Ви?
Когато бяхме малки, баща ми всяка седмица ни събираше с думите: "Имам да ви казвам нещо важно". И започваше да ни съветва по различни теми. "Ценете всекиго", "Давайте шанс на хората", "Проявявайте разбиране и емпатия", "Поставяйте се на мястото на насрещния човек"... Подобни житейски уроци и съвети. Пораствайки, осъзнах колко важни са тези негови думи.

Доста сте положителна. Нищо отрицателно ли няма в живота Ви?
Такава съм си. Научена съм на това от семейството ми. Кака ми и Бедирхан също разсъждават така. Научени сме, че най-важните неща в живота са здравето и семейството. Затова и някакви дреболии не могат да ни разстроят. Рядко им обръщаме внимание. Дори лошите неща се стремя да посрещам с добро. Мнозина са ме съдели, че гледам на живота с розови очила. Но аз съм си такава. Мога да намеря доброто и в най-лошата ситуация.

В социалните мрежи красотата Ви изпъква на преден план, всички говорят за нея. Смятате ли, че външният Ви вид стои пред актьорските Ви качества?
Живи и здрави да са всички, които смятат така, но аз не се намирам за чак толкова хубава. Не се имам и за грозна, разбира се, но никога не съм заставала пред огледалото с думите: "Боже, колко съм красива!". Смятам, че съм като всеки друг обикновен човек. Не смятам, че визията ми засенчва актьорското ми представяне. Не съм чак толкова красива.

Завършила сте специалност "Графичен дизайн". Рисуването е индивидуална дейност, докато актьорството - екипна. Липсва ли ви рисуването?
През свободното си време винаги рисувам. Понякога работя и по поръчки на приятели. В нашия сектор една година работиш по сериал, а следващата - почиваш. В тези периоди се занимавам с изготвянето на storyboard-ове за рекламни филми. Не мога да оставя рисуването, то е моето призвание.

Гледате ли се на екран? Как намирате актьорското си представяне? Някои го одобряват, други смятат, че имате нужда от актьорско образование...
Разбира се, че се гледам. Смятам, че за образованието няма възраст и човек се учи, докато е жив. Развиването в която и да е сфера от живота е един безкраен процес. Не отдавам значение кой какво мисли за представянето ми като актриса, наясно съм, че трябва да се развивам още много. Важни за мен са гледните точки и мненията на хората, които ценя и обичам.

Как върви бракът Ви с Хакан Баш?
Невероятно! Заедно сме вече четири години.

Опишете ни любовта ви!
Много съм влюбена в него, но съм изключително щастлива и от факта, че мога да го нарека свой най-добър приятел. Споделяме всичко заедно и се разбираме много добре. Нашата любов се крепи на силното ни приятелство. Чувствам се голяма късметлийка по тази причина.

Как започна актьорската Ви кариера?
Кака ми Ханде Сорал е актриса. Познава се с много други актьори, режисьори... Винаги са ме подканвали да вляза в сектора, но бях все още малка и не смятах, че това е за мен. Бившият мениджър на сестра ми се свърза с мен с предложение за участие в един сериал на TRT1 - "Кръстопът" (Yol Ayrimi). Условията за работа, които ми предложи, ме устройваха - само два работни дни в седмицата и възможност за досег с много добри актьори, възможност за добиване на опит и умения на снимачната площадка. Съгласих се. Стъпвайки на сета, всичко случващо се на него много ми хареса. Исках да продължа и след това. Така започна всичко.

Споделяли сте, че обичате да слушате и пеете рап. Обмисляте ли да се занимавате с това професионално?
Не. Слушам рап или когато съм много щастлива, или когато съм тъжна. Зарежда ме и ме изпълва с положителна енергия. За мен рапът е като своеобразен източник на хормона на щастието. Но нямам намерения да се занимавам с това в професионален план. Искам да се развивам като актриса. 

Известна сте и със страстта си към моторите. На какво я отдавате?
От осем години карам мотор. Брат ми Бедирхан ме запали, той от малък е голям любител. Вече имам книжка, позволяваща ми да карам, и при всеки удобен случай и хубаво време се качвам на мотора си и обикалям интересни места. В Истанбул трафикът е много натоварен и понякога е опасно да си моторист, но това пък си остава и най-бързият начин да стигна от едно място на друго. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с деветия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" следващия четвъртък, 7 май! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.