"Турските актьори 24/7" (259): от 24 февруари до 1 март 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 1 март, честита Баба Марта! Продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 24 февруари до 1 март 2020 г., научавате сега от новото издание №259 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Наградите "Златна пеперуда 2019" (Altin Kelebek 2019) бяха отменени за втори път! 46-та церемония по награждаване на най-престижната телевизионна и музикална класация в южната ни съседка трябваше да се състои в петък вечер, 28 февруари. Поради трите дни на траур, обявени в Турция заради гибелта на 33-ма войници - 28-ми и 29-ти февруари и 1-ви март, наградите бяха отменени и не се връчиха, при това за втори пореден път. Напомняме, че награждаването трябваше да се състои още в началото на декември м. г., но бе отменено и насрочени именно за онзи ден. Все още не е известно кога те ще бъдат връчени. Следете ни за повече информация!

2) Джем Карджъ напуска екипа на "Вятърничав" (Hercai)! Режисьорът, работил по заснемането на хитовата драма от самото ѝ начало през март м. г. досега, разтрогва договорните си отношения с продуцентската ѝ компания Mia Yapim и собственичката ѝ Бану Акдениз. Последният епизод, режисиран от Джем Карджъ и екипа му, е 35-ти, като ще бъде показан следващия петък в ефира на ATV. На овакантения режисьорския стол във "Вятърничав" предстои да седне не по-малко популярен и доказал се през годините режисьор - Баръш Йош, който доскоро работеше по режисурата на приключващата след седмица драма "Реликва" (Vuslat) на TRT1. Как ще се отрази смяната на режисьора на "Hercai", предстои да разберем!

3) Берен Гьокйълдъз с нов сериал! Награденото като най-добро дете актьор в Турция през 2017 г. и 2018 г. предстои да се завърне на екран през предстоящия нов телевизионен сезон 2020-2021 г. Берен няма да наруши традицията и за пореден път ще се снима в проект на продуцентска компания Med Yapim, в основата на чието сюжетно развитие ще стои изоставено и живеещо в сиропиталище момиченце. По заснемането на сериала ще работи екипът на приключилата преди месец социална драма феномен "Една жена" (Kadin). Напомняме, че звездата на Берен Гьокйълдъз изгря през 2014 г. в семейната комедия "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), като впоследствие тя доби световна слава с ролите си в драмите "Майка" (Anne) и "Дъщеря ми" (Kizim). Последната ѝ изява на малкия екран бе епизодично специално участие в медицинската драма "Лекарят чудо" (Mucize Doktor).

4) Още нови попълнения в актьорския състав на "Грехът на една майка" (Bir Annenin Gunahi)! Към екипа на новата драма, чийто старт предстои тази пролет в ефира на FOX, се присъединяват изключително популярните актриси Дениз Барут и Хафсанур Санджактутан. Двете сключиха договори за участие в проекта с продуцентската му компания Limon Film, като ще си партнират с не по-малко известните си колеги Йозге Йозберк и Мехмет Аслантуу, които, както вече информирахме, ще изпълнят главните роли в него. Напомняме, че Дениз е известна с участията си в заглавията "Изгубени години" и "Сезони на любовта", като за последно се снима в психо-трилъра "Двор" (Avlu), а Хафсанур доскоро оглавяваше приключилата в края на 2019 г. драма "Разплакваща любов" (Ask Aglatir).

5) Започнаха снимките на новия исторически сериал "Хай султан" (Hay Sultan). Както информирахме по-рано в "Турските актьори 24/7", главната роля в обещаващото заглавие, чийто старт предстои скоро по TRT1, ще изпълни изключително популярният актьор ветеран Четин Текиндор. Заедно с началото на снимачния му процес стана известно и че към актьорския му състав се присъединяват още известни имена - Гюлпер Йоздемир от "Пленница" (Tutsak), "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) и "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz); Джемал Токташ от "Завръщане" (Sila), "Мерием" (Meryem), "Нашата история" (Bizim Hikaye) и "Налягане" (Vurgun); Керем Арсланоулу от "Куршум" (Kursun); и Кеворк Маликян. "Хай султан" ще се състои от 30 епизода, всеки с продължителност от 60 минути, като ще се излъчва два пъти седмично в ефира на TRT1. 

6) Джан Яман стартира кариерата си в Италия! Световноизвестният актьор, добил милиони фенове с ролите си в сериалите "Любов на инат", "Горчиво и сладко" и "Свободен дух", наскоро бе уволнен от казармата, в която прекара едномесечно военно обучение и изпълни задължителния си дълг към родината. Непосредствено след това Джан замина за Италия, където, както информирахме по-рано в "Турските актьори 24/7", предстои да води ново предаване и да заснеме няколко фото-сесии. Преди няколко дни Яман бе гост в едно от най-гледаните вечерни шоута в Италия, където бе представен от неговия водещ с думите: "Посрещнете Джан Яман - можете да го пипнете и да го прегърнете!". За участието си във въпросното предаване актьорът е получил хонорар от 54 000 евро или почти 360 000 турски лири. Съвсем скоро му предстои и да стане рекламно лице на известен италиански мъжки моден бранд, за което също се очертава да получи колосален хонорар. 

7) Йозгю Намал се готви за завръщането си на екран! Изключително популярната актриса, която през последните пет години замрази кариерата си, гледа все по-топло на идеята да се върне отново на снимачната площадка. Йозгю, която в България е известна с ролята си в "Милост" (Merhamet) и чиято последна изява на телевизионния екран бе през 2015-а година като жури в риалити-формата "Турция търси талант" (Yetenek Sizsiniz), се отдалечи от светлините на прожекторите след раждането на двете си деца и установяването си в село в южна Турция, където се отдаде на здравословен и близък до природата живот. Близки до Намал обаче издават, че е много вероятно скоро отново да я гледаме на екран, този път - в интернет-сериал. Продуцентска компания O3 Medya е предложила участие на Йозгю в неин нов проект, подготвян за излъчване в дигиталното пространство, като актрисата е пред подписване на договор с нея. 

8) Саадет Ъшъл Аксой стана майка! Актрисата, добила световна популярност с ролята си в първия сезон на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), роди първородното си дете преди седмица, на 22 февруари. Екзотичната красавица сподели това със стотици хилядите си последователи в социалната мрежа Instagram няколко дни по-късно. Саадет, която през 2014 г. се омъжи за Памир Къранер, е кръстила дъщеричката си Мариса Гюлджан. Напомняме, че последните изява на Аксой на малък екран бяха в заглавията "Гордиев възел" (Kordugum) от 2016-а и "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) от 2017-а година. Да пожелаем на младото семейство и новородения му член здраве и щастие!

9) Къванч Татлъту ще последва примера на редица свои колеги и ще заснеме първия си интернет-сериал! Най-известният турски актьор, известен с ролите си в "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг", "С Русия в сърцето" и "Искрите на отмъщението", наскоро даде изявление пред журналисти, в което оповести бъдещите си професионални планове. Пред медиите Къванч, снимал се за последно в провалилата се криминална драма от 2018 г. "Сблъсък" (Carpisma), заяви, че гледа топло на отправено му предложение за участие в нов интернет-сериал на продуцентската компания OG Medya, подготвян за излъчване по Netflix. Татлъту е пред подписване на договор за участие в проекта с продуцента Онур Гювенатам. 

10) Екипът на "Забранената ябълка" (Yasak Elma) с благотворителна кауза! Голяма част от актьорския състав на хитовата драма, излъчваща се вече две години всяка понеделник вечер с огромен успех, ще се присъедини към тазгодишната благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на талантливи ученици в неравностойно положение. Гала-вечерята, на която ще присъстват Шеввал Сам, Талат Булут, Еда Едже, Баръш Кълъч, Несрин Джавадзаде и други актьори от "Забранената ябълка", ще се състои на 24 март във вилата Саит Халим Паша на брега на Босфора. Поканени на събитието са 300 представители на хайлайфа в Турция. Междувременно все по-усилено се говори, че вземайки предвид огромния успех на "Yasak Elma", е много вероятно сериалът да бъде подновен с четвърти сезон на есен.

11) Скандал около "Пазителя" (The Protector) дни преди началото на третия му сезон! Първият турски оригинален сериал, създаден за интернет-платформата Netflix и направил премиерата си преди две години, се оказа с откраднат сценарий. Това пледира турският сценарист Адем Бъйък, който заведе дело срещу продуцентската компания на "Пазителя" O3 Medya. Въпросният излезе с твърдението, че сценарият му е бил плагиатстван и неправомерно използван. На първото заседение по съдебния процес бяха изслушани и двете страни, представлявани от своите адвокати, като бяха представени и писмени доказателства, подкрепящи иска на Адем Бъйък. Следващото заседение е насрочено за 24 септември 2020 г. 

12) Ново попълнение в екипа на "Пропаст" (Cukur)! Към актьорския състав на хитовата криминална драма, излъчваща се трети сезон с огромен успех всяка понеделник вечер по ShowTV, се присъединява изключително популярният актьор Уур Аслан. Познатият у нас с ролите си в драмите "Перла", "Справедливостта на Кара" и "Черна любов", ще вдъхне живот на персонажа Емир в новите епизоди на феномена на Ay Yapim, оглавяван от Арас Булут Ийнемли. Последните изяви на Уур на малкия екран бяха в "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask) от 2018 г. и "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) от 2019 г. 

13) Напуска ли Мине Тугай актьорския състав на "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul)? Този въпрос вълнува феновете на хитовата драма, излъчваща се вече почти година с голям успех всяка понеделник вечер по KanalD, след като бе излъчен трейлърът към новия ѝ епизод, в който героинята Шениз пада от покрива на сграда след скандал със съпруга си Агах. За момента нито Мине, нито продуцентите на сериала от Avsar Film не излизат с изявление по въпроса, като най-вероятно повече яснота ще получим именно след излъчването на новия 33-ти епизод утре вечер. Вземайки предвид понижилите се рейтинги на "Жесток Истанбул", финалът на драмата вече се подготвя, като най-вероятно ще бъде показан в края на телевизионния сезон през май. 

Резултат с изображение за „caglar ertugrul“
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 2 март, ще бъде финализиран брой №299 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 3-ти, започва новият юбилеен №300, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. Във вторник, 3 март, предстои четвъртото за сезона и сто двадесет и първо подред издание от "Турция представя...", в което ще представим новите пролетни сериали "Учител" (Ogretmen) на FOX и "Когато любовта те повика" (Gel Dese Ask) на ATV. В четвъртък, 5 март, идва ред на интервю с победителя в "Любима турска звезда 2019" Чаалар Ертуурул. И в неделя, 8 март, ще можете да прочетете брой №260 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.