Джерен Ташчъ: "Откривател съм по душа"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 12 декември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През насстоящия месец публикуваме такива със звездите от хитовия сериал "Свободен дух" (Erkenci Kus), излъчващ се всеки делничен ден от 18.00 часа по БТВ. Тазседмичното е с актрисата, изпълняваща една от поддържащите роли в него - Джерен Ташчъ. Тя е родена на 15 май 1989 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 30 години, зодия телец. Завършва висше образование със специалност "Театрално изкуство" в университета Кадир Хас. Първата ѝ телевизионна изява е през лятото на 2016 г., от когато пресъздава ролята на Филиз в хитовата романтична комедия "Стая 309" (№: 309). Снима се в нея без прекъсване до есента на следващата 2017-а година, събирайки изключително голям брой почитатели. Не много дълго след финала ѝ се присъединява към актьорския състав на семейната комедия с Бурджу Йозберк и Акън Акъньозю "Семейство Аслан" (Aslan Ailem). Следващата ѝ роля отново е в романтична комедия, отново лятна и отново на продуцентска компания Gold Film, при това отново партнирайки си с популярната си колежка Демет Йоздемир - в излъчваща се в момента у нас "Свободен дух" (Erkenci Kus). В нея вдъхва живот на Айхан, като се снима от лятото на 2018-а до лятото на настоящата 2019-а година. През изминалите месеци работи върху първия игрален филм със свое участие, чиято премиера по турските кина предстои съвсем скоро - "40 лъжи" (Kirk Yalan). Да започваме с интервюто!

Опишете с няколко ключови думи героинята си в "Ранобудна птица" Айхан!
Работохолик, асоциална, затворена в себе си, не особено склонна на промяна.

Ако можехте да притежате едно нейно качество, кое щеше да е то?
Не бих искала да притежавам която и да е от особеностите ѝ, които изброих преди малко (смее се).

Помните ли първото си прослушване за роля? Как премина?
Първото ми прослушване бе за участие в телевизионна реклама на мобилен оператор. Бях изключително развълнувана, както се досещате. Когато влязох в залата, имаше само един стол, на който седнах. Казаха ми да си представя, че столът е люлеещ се и че към мен се приближава надписът на мобилния оператор, а аз се усмихвам, виждайки го. Такива неща. Беше ми трудно да си представя, че съм на люлка, но изпълних заръките. В крайна сметка, вместо мен избраха едно русо синеоко момиче.

Коя е най-смешната грешка, която сте правили на снимачната площадка досега?
Не бях научила една от репликите си, но по някакъв странен начин, сякаш свише, я казах, без да я знам. Всички бяхме в шок и много се смяхме. 

Коя е най-любимата Ви реплика от филм, сериал или постановка, която сте чули в последно време?
Репликата е на момче, седящо на гроба на баща си и питащо го: "Мислиш ли за мен?". В този момент едно листо потрепва, без да има никакъв вятър, и момчето казва: "Знаех си, че мислиш за мен". Изключително прочувствем момент и думи.

Да се върнем към юношеството Ви! Тениска с облика на коя известна личност бихте носили?
Бях много голяма фенка на Леонардо Ди Каприо. Добре, че пораствайки, страстта ми по него премина.

Ако имаше машина на времето, как щяхте да я използвате?
Щях да се пренеса във времето на първите хора. Или тогава, когато все още са се правили онези велики географски открития, щеше ми се да съм откривател.

Кое е най-щурото нещо, което сте правили досега?
Може да съм правила много щуротии и дивотии, но все още не съм полудяла толкова, че да ви ги кажа!

Кои са най-хубавите и най-лошите страни на актьорската професия?
Споделената емоция между актьора и зрителя е много ценна за мен и ми се отразява много добре. Още повече когато става въпрос за театър. Да застанеш пред много хора, дошли да те гледат, и успееш да им предадеш емоция, е невероятно. Иначе, колкото до лошите страни - търпят се.

Капитализъм, феминизъм, социализъм... Измислете една дума, завършваща на "-изъм", която Ви описва най-добре?
Избирателност.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 19 декември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

1 коментар:

Анонимен каза...

Мисля, че или има неточности в превода или интервюто не е истинско!

Предоставено от Blogger.