"Турските актьори 24/7" (249): от 9 до 15 декември 2019 г.

декември 15, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 15 декември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 9 до 15 декември 2019 г., научавате сега от новото издание №249 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Известна е екранната партньорка на Бурак Дениз в новия сериал "Крал" (Kral)! Младата актриса Пънар Дениз, чиято звезда изгря преди три години в историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), ще изиграе главната женска роля в новото заглавие, продуцирано от световноизвестния ѝ колега актьор Йозджан Дениз. "Крал" ще бъде режисиран от Реджай Карагьоз и ще стартира през новата 2020 година в ефира на турската телевизия ATV. Напомняме, че последните изяви на Пънар Дениз бяха в провалилата се драма от есента на 2018 г. "Див вятър" (Deli Ruzgar) и в интернет-сериала "Любов 101" (Love 101) на Netflix. Любопитно е, че също като Бурак Дениз, чийто проект "Патрон" (Patron) бе отменен, този на Пънар - "Непознат" (Yabanci), също не видя бял свят. 

2) Още попълнения в актьорския състав на "Крал" (Kral)! Към екипа на мащабната продукция, която ще пресъздаде реални исторически събития от 70-те години на миналия век, се присъединяват две изключително популярни актриси - Неслихан Йелдан и Нилпери Шахинкая. Неслихан е позната в България с ролите си в "Сезонът на черешите" и "Завинаги", а Нилпери - в "Морска звезда", "Времето лети", "Сезонът на черешите" и "Сърцето на града". Любопитно е, че двете ще си партнират за втори път, след като преди пет години се снимаха заедно в романтичната комедия "Kiraz Mevsimi". За Неслихан пък това ще бъде втори подред проект след "Istanbullu Gelin", в който ще работи заедно с Йозджан Дениз. 

3) Рокади в екипа на "Вятърничав" (Hercai)! Една актриса напуска, а един актьор се присъединява към актьорския състав на хитовата драма, излъчваща втория си сезон всяка петъчна вечер по ATV. Айдан Таш, изпълнявала ролята на Шехрияр до момента, се разделя с екипа на сериала. За сметка на това, договор за участие в проекта с продуцентите му от MiaYapim подписа изключително популярният актьор Ахмет Каякесен, добил популярност с ролите си в хитовете "Селската дама" (Hanim Koylu), "Войник" (Savasci), "Двама лъжци" (Iki Yalanci), "Забранената ябълка" (Yasak Elma) и "Пропаст" (Cukur).

4) "Вавилон" (Babil) намери ефир! Мащабната продукция, в която участие взимат най-големите имена на турското кино Халит Ергенч, Озан Гювен, Аслъ Енвер, Нур Феттахоулу, Бирдже Акалай и Месут Акуста, ще започне излъчването си през новата 2020-а година на честотите на телевизионния канал StarTV. Именно с нея продуцентите ѝ от Ay Yapim са сключили договор преди няколко дни. Напомняме, че "Вавилон" бе замислен първоначално като интернет-сериал, който трябваше да се излъчва на интернет-платформата beIN Connect, но впоследствие договорните отношения между нея и продуцентската компания се разтрогнаха. 

5) Алп Навруз ще продължи да работи без почивка вече трета година! Изключително популярният актьор, познат в България с ролята си в драмата "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), ще изиграе главната мъжка роля в новия сериал "Изумруденият феникс" (Zümrüdü Anka). Продукцията на компания Pastel Film бе планирано да започне в началото на телевизионния сезон, но за кратко работата по нея бе замразена. Ето, че сега отново излиза на дневен ред и дори са известни изпълнителите на главните роли в нея. Редом до Алп Навруз на една снимачна площадка като негова екранна партньорка ще застане актрисата Джерен Йълмаз, снимала се от 2014-а до 2016-а година в историческата драма "Филинта" (Filinta). Любопитно е, че Алп Навруз е подписал договор за участие в "Изумруденият феникс" още докато се снима в приключваща драма с негово участие "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma), чието излъчване ще продължи до края на годината.

6) "Чудо в килия №7" (7. Kogustaki Mucize) счупи всички рекорди в Турция! Игралният филм, оглавяван от изключително популярният актьор Арас Булут Ийнемли, зае девето място в класацията на най-гледаните игралния филми в южната ни съседка за всички времена с колосалните 5 144 563 зрители, които привлече само за два месеца откакто е тръгнал по кината. Печалбата, която продуцентите на "Чудо в килия №7" отбелязват, е още по-внушителна и възлиза на 87 440 351 турски лири, с което кино-лентата записва рекорд в Турция и побеждава досегашният първенец на южносъседския боксофис "Реджеп Иведик 5" (Recep Ivedik 5). 

7) Излезе афишът и първият трейлър към новия сериал "Виелица" (Zemheri)! Както вече информирахме, главните роли в новата драма на Ay Yapim, режисирана от наградената с Emmy за работата си по хита "Черна любов" (Kara Sevda) режисьорка Хилял Сарал, си поделят Айча Айшин Туран, Алперен Дуймаз, Хазал Филиз Кючюккьосе, Зеррин Текиндор и Джанер Джиндорук. Освен тях в актьорския състав на дългоочакваното заглавие, чието начало е планирано за началото на 2020 г., ще видим още не по-малко популярните им колеги Шебнем Дьонмез ("Кварталът на богатите"), Нихал Колдаш ("Вътрешен човек"), Ълкин Тюфекчи ("Черни пари и любов"), Мюфит Каяджан и Емир Чубукчу ("Справедливостта на Кара"). Вижтре първия трейлър към "Виелица" от тук

8) Фахрие Евджен с условия към бъдещите си работодатели! Световноизвестната актриса от сериалите "Листопад", "С Русия в сърцето" и "Чучулигата", която през месец април т. г. стана майка и роди първородния си син Каран, постави конкретни условия към продуцентите, които занапред ще ѝ предлагат роли в сериали, игрални филми и реклами. 33-годишната майка, снимала се за последно в провалилата се криминална драма "До живот" (Olene Kadar) през пролетта на 2017 г., заяви, че не би работила повече от 9 часа на ден и че задължително трябва да почива поне в два дни от седмицата, включително и в обявените за национални празници. Поне за момента Фахрие не се е спряла на конкретен проект, в който да вземе участие.

9) Нургюл Йешилчай отваря собствена художествена галерия! Изключително популярната актриса от сериалите "Вярна на себе си", "Любов и наказание", "Ангелският остров", "Имението с лозите", "Твоят мой живот" и "Великолепният век: Кьосем", която за последно се снима в драмата "Гюлпери" (Gulperi) през изминалия телевизионен сезон 2018-2019 г., планира да направи изложба със свои картини. Нургюл, която не крие таланта си на художничка, наскоро бе забелязана в компанията на половинката си Неджати Коджабай, като пред именно пред пресрещналите ги журналисти тя сподели намерението си да отвори собствена художествена галерия.

10) Шекер ага от "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) отслабна със 70 килограма! Актьорът Юксел Юнал, добил световна слава с комедийната си роля в най-успешната турска историческа драма, се е променил до неузнаваемост, разделяйки се с повече от 1/3 от теглото си. Юксел, известен още с участията си в "Пастирска звезда" (Coban Yildizi) и "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma), за пет месеа е свалил близо седемдесет килограма, падайки от 173 на 108. Екранният Шекер ага е успял да отслабне като изцяло е променил хранителните си навици и е включил спорта като ежедневна част от ежедневието си. Юксел споделя, че нищо в менюто му вече не включва продукти, преминали през каквато и да е химична обработка, и са без етикети - т. е., напълно естествени. Заедно с това Юнал всеки ден изминава по около 40 километра с велосипеда си. Решението кардинално да промени живота си актьорът е взел на рождения си ден на 5 юли. 

11) Енгин Алтан Дюзятан се произнесе относно "престолонаследника" си! Изключително популярният актьор, познат у нас от "Край или начало", в продължение на четири години оглавяваше най-гледания сериал в Турция "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul). След неговия финал през май т. г. Енгин предаде щафетата на своя не по-малко известен колега Бурак Йозчивит, който пресъздава главната роля в своеобразното продължение "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman). По повод неговата игра Дюзятан се произнесе със следните думи: "Следя сериала и много ми харесва. Представянето на Бурак Йозчивит е много успешно. Пожелавам на него и целия екип много успех и занапред. Заслужават го повече от всички!". Напомняме, че последният проект с участието на Енгин - "Куршум" (Kursun), завърши с провал, победен по ирония на съдбата или не именно от "Основаването на Османската империя".

12) Нур Феттахоулу и Селма Ергеч не са прекъснали приятелството си и след края на "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil)! Двете актриси, снимали се заедно в най-успешния турски исторически сериал в продължение на три години - от 2011-а до 2014-а, наскоро се засякоха пред търговския център Zorlu в Истанбул, радвайки се изключително много една на друга. Макар и пет години след финала на проекта, който ги събра на една снимачна площадка, Нур и Селма не са прекъснали връзката помежду си и продължават да се славят като най-добри приятелки във филмовия бранш в южната ни съседка. 

13) Шюкрю Йозйълдъз стана гост-актьор в "Хайлайф" (Jet Sosyete)! Изключително популярният актьор, познат в България от "Надежда за обич", взима специално участие в новите епизоди на хитовия ситком, излъчил първите си два сезона в телевизионен ефир и въртящ в момента третия си на интернет-платформата puhuTV. Шюкрю, чиято последна изява на малък екран бе в криминалната драма от лятото на 2018-а година "Затаен дъх" (Nefes Nefese), си партнира с Гюлсе Бирсел, Хасибе Ерен и Енис Аръкан в "Хайлайф". 

Резултат с изображение за birand tunca
14)  Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 16 декември, ще бъде финализиран брой №289 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 17-ти, ще започне новият и последен за годината №290, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 19 декември, идва ред на интервю с актьора от хитовата романтична комедия "Свободен дух" (Erkenci Kus) Биранд Тунджа. В петък, 20 декември, ще обявим резултатите от гласуването към последната категория за най-добър сериал, излъчен в България през годината, в класацията ни "Турски награди 2019". И в неделя, 22 декември, ще бъде публикуван последният за годината брой №250 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.