Батухан Екши: "Криех от всички първото си участие в сериал"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 7 ноември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През изминалия месец четохте такива със звездите от хитовия сериал "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz), излъчващ се всеки делничен следобед от 13.30 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняващ една от поддържащите роли в него - Батухан Екши. Той е роден на 13 октомври 1990 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 29 години, зодия везни. Още докато е малък се заражда страстта му към актьорското майсторствои и така на 25 години завършва висше образование с такава специалност. Израства в семейство на разведени родители, като след раздялата им остава да живее при майка си. Първата му изява на малкия екран е от 2011 г., когато е едва на 21 години и се включва в сериала "Вълшебната ми майка" (Sihirli Annem). През 2012-а година следва участие в турския римейк на едноименната американска криминална драма - "Отмъщението" (Intikam), партнирайки си с Берен Саат и Мерт Фърат. Първата му по-голяма роля, с която бива забелязан от широката аудитория, е тази в още една адаптация на американски хит - "Кварталът на богатите" (Medcezir) от 2013 г. През 2015 г. се снима в лятната драма "Историята на Яз" (Yaz'in Oykusu). В началото на 2016 г. си партнира с Вахиде Перчин, преподавала му по-рано в университета, в сериала "Време на преселване" (Goc Zamani). В края на същата година се включва в хитовата драма "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz), в която го гледаме в момента у нас. Последните му изяви бяха в заглавията "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) и "Братовчеди" (Kardes Cocuklari). Да започваме с интервюто!

Станахте познат на широката аудитория с ролята на Дорук в "Кварталът на богатите". Как започна пътят Ви в актьорския бранш?
В началното училище имах голям интерес към биологията и по-точно - към анатомията на човешкото тяло. Имах намерение да изучавам генетика като висше образование. Но нещата не се получиха и не постъпих с тази специалност в университет. Знаех, че ще си играя или с гените, или със самия себе си. Така реших, че ще избера второто и записах актьорско майсторство.

Как протече следването?
Проучих обстойно какво трябва да направя и как да се подготвя, преди да кандидатствам. Постъпих във Факултета по изящни изкуства към университет "Бейкент". Едновременно с това ходех и на различни обучителни курсове, сред които и този на Вахиде Перчин. Научих много неща на тези work-shop-ове. 

Как дойде първата роля в сериал?
Първата ми роля беше в "Отмъщението", но не беше особено голяма и дълга. Същинският старт, потапянето в дълбокото бе ролята на Дорук в "Кварталът на богатите". След това продължих в "Историята на Яз". Предпочитам да залагам на сигурното. Ако ще правя някаква крачка, непременно трябва да знам каква ще бъде следващата. Не обичам да рискувам. Вървя по пътя със сигурни крачки и добре обмислени ходове.

Заехте място сред младите актьори, по които всички момичета въздишат. Как Ви се отразява тази голяма слава?
В началото ми се струваше много странно. Когато ме питаха дали могат да се снимат с мен, отговарях учуден със: "Защо?". Но вече свикнах. Пък и много ми харесва да знам, че някой иска нещо от мен, защото ме харесва, подкрепя и уважава. Това, което ми се отрази най-добре, бе, че спечелих уважението на много хора. Намирам за голямо уважение това, че напълно непознати хора ме възприемат като част от семейството си. Винаги съм искал това. Всичко се случва така, както съм го планирал.

Какви са целите Ви като актьор?
Да стигна до най-доброто възможно място в кариерата си. Защото процеса на учене и опознаване в актьорската професия няма край. Искам хората да казват за мен, че съм стигнал до тук с много труд и големи усилия. Да съм заслужил това, което говорят за мен. И усилено работя в тази посока. Една от най-добрите платформи за един актьор да покаже таланта и възможностите си е киното. Ученето няма край и в нашия бранш си принуден непрестанно да се развиваш и да доказваш. 

С какво се занимавате извън работа?
По принцип почти винаги снимам. Ако ли не - уча нови неща, свързани с актьорството. В оставащото свободно време се срещам с приятели или плувам. Обичам да спортувам. Обичам и да се разхождам с мотора си. Като цяло съм домошар и обичам да прекарвам време вкъщи. Преди имах амбицията да направя развито и мускулесто тяло. Но впоследствие забелязах, че професията ми не изисква това. За участието си в "Историята на Яз" отслабнах много. За месец и половина свалих 10 килограма. Като всеки мъж, и аз съм запален по автомобилите, но напоследък задръстванията много ме отегчават и все по-чисто слизам от колата и се качвам на мотора.

Какво е отношението на семейството Ви към професията Ви?
Майка ми не знаеше за първата ми роля. Защото вярвам в уроки. Мениджърката ми пък вярва още повече и от мен! Затова и криех първата си актьорска изява от абсолютно всички, докато не ме излъчиха по телевизията.

Амбициозен ли сте?
Смятам се за такъв. Много самокритичен съм. Винаги намирам нещо, което не ми харесва, във всяка своя изява. Стремя се да съм в час с това къде се намират хората около мен и по-точно - колегите ми, и къде се намирам аз. Искам да съм по-добър и постоянно да се надграждам.

Какво най-много обичате в себе си?
Че обмислям всичко в най-дребни детайли. Това ме прави много по-подготвен и ми дава сигурност в живота. Не ми се налага да мисля, непосредствено преди да предприема нещо. Защото вече отдавна съм го обмислил. 

А има ли нещо, което не харесвате у себе си?
Много лесно се паля. Особено в отношение на това, което говоря. Мога да изрека такива неща, за които след 5 минути да съжалявам. Често ми се случва да си казвам: "Да си бях държал езика зад зъбите!".

Какво е отношението Ви към брака?
Преди имах желанието да стана млад баща на много деца, да имам голямо семейство. Но все още не съм готов за тази стъпка. Но, иначе, разбира се, че искам да стана семеен.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 14 ноември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.