Еге Кьокенли: "Искам да пробия в чужбина"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 3 октомври, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. Този месец четете такива със звездите от хитовия сериал "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari), излъчвал се доскоро всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили. Тазседмичното е с актрисата, изпълняваща ролята на Мелиса в него - Еге Кьокенли. Тя е родена на 20 март 1993 г. в турския град Киркларели. В момента е на 26 години, зодия риби. Когато е на 14 години, заминава за големия Истанбул, където завършва средното си образование във Френската езикова гимназия. Докато учи, участва и в училищния театър, в който в продължение на пет години играе в постановки, поставяни на френски език. Дебютът ѝ на малкия екран, необичайно, е преди този на театралната сцена. Тъй като когато е на 11, участва в сериала "Най-добрият ми приятел" (En Iyi Arkadasim) от 2007 г. Бива забелязана от по-широката аудитория с ролята си в историческата драма "Чучулигата" (Calikusu). Една от най-успешните ѝ изяви до момента, с която печели световна слава, е в младежката драма "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari), в която играе Мелиса. След нейния край през 2016-а година взима участие и в друг голям хит - "Сега и завинаги" (Asla Vazgecmem). През лятото на 2017 г. се снима в медицинската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi), а през пролетта на настоящата 2019 г. - във втория сезон на "Забранената ябълка" (Yasak Elma). Наскоро направи завръщането си на екран в романтичната комедия "Моята сладка лъжа" (Benim Tatli Yalanim), излъчваща се всяка събота по StarTV. Да започваме с интервюто! 

Какво Ви накара още като малка да изберете актьорството за своя професия?
Понеже братовчедите ми, които са по-големи от мен, ходеха на училище, от инат поисках да започна 1-ви клас на 4 години. В края на годината поставихме малка пиеса по повод завършването. Участвах в нея и бях много впечатлена от аплодисментите накрая. В този ден реших, че ще стана актриса.

От 2006 г. Ви гледаме в сериалите по телевизията. Всичко ли върви по план - така, както искате?
Всяка крачка, която правя по пътя си, е с цел да се усъвършенствам и да ставам по-добра в професията си. Правя малки, но сигурни крачки. Имам обаче големи амбиции. От време-на време се явявам на кастинги за чуждестранни продукции. В нашата професия винаги трябва да се стараеш да си по-добър. Един актьор никога не трябва да казва: "Готов съм, станах актьор, знам и мога всичко". Затова винаги се стремя да участвам във все по-добри проекти.

Всеки ли може да стане актьор?
Невъзможно е да дам точен и ясен отговор на въпроса кой може да стане актьор и кой не. Просто да играеш, е едно, но да имаш образование и поне малко талант и мая - друго. Знам само едно - че не трябва всички да стават актьори. Така, както не всеки става лекар, адвокат, директор... В края на краищата актьорската професия, като всяка друга, изисква талант, образование и дисциплина.

Смятате ли, че е важно човек да е красив, за да стане актьор?
От хората съм, които смятат, че дори не е необходимо да си красив, за да станеш актьор. Има много актьори, които са световноизвестни и са дали голям принос за развитието на киното и телевизията, но не блестят с кой знае каква красота, а с таланта си. Но у нас все още важи схващането, че екранът търси красиви лица, защото зрителят ги харесва. Смятам, че аудиторията търси по-скоро качествен сценарий, заснет и изигран също толкова качествено.

Какви са професионалните Ви цели?
Определено искам да пробия в чужбина. Голяма мечта ми е да се снимам в европейското или американското кино. Това, което би било повратна точка в кариерата ми, би било именно да участвам в чуждестранна продукция.

Какво Ви кара да усещате театралната сцена?
Да играеш в театъра на сцена, е съвсем различно чувство и огромно удоволствие. 

По какво си приличате и се различавате с героинята си в "Слънчеви момичета" Мелиса?
Това, което най-много ни сближава с Мелиса, е, че когато обичаме някого, правим всичко по силите си, за да не го загубим. И не казвам това, визирайки само интимната любовна връзка с някого. Не мога да отрека обаче, че Мелиса е доста по-смела от мен.

Имате ли поставени граници в професията си, които не прекрачвате?
Бих играла всичко, каквото налага сценарият. Нямам проблеми. В крайна сметка всичко, което играем, отразява действителността и е част от нея, а на нас се пада задачата да го пресъздадем възможно най-реалистично и органично. Разбира се, обаче, не бих се снимала в неприлични сцени, ако целта е единствено и само висок рейтинг.

Какво правите в свободното си време?
Постоянно чета книги, свързани с професията си. Правя го, за да се усъвършенствам и да ставам все по-добра. Много обичам да се разхождам със семейството си и с приятелите си. Не издържам да си стоя у дома, става ми много скучно. Но когато съм много изморена, се настанявам удобно в леглото си и гледам чуждестранни филми.

Добра ли сте в кухнята?
И още как! Много обичам да готвя и да ям. Рецептите ми се получават много вкусни. Брат ми винаги ме подканва да вляза в кухнята и да сготвя нещо. Имам си и свой собствен специалитет. Пилаф, например, не правя с ориз, а с пастина.

Говорите много бързо. Имате ли за цел да промените този свой навик?
Разбира се, че имам за цел. Започна ли да говоря, ставам като къртечница. Много се старая да не го правя и да се изразявам по-бавно и ясно. Уча се да говоря бавно, постепенно, дума по дума, изразително, с нормално висок тон.

Притежавате много енергия. Откъде я черпите?
Генетично е. Майка ми и нейният баща са същите. Много щуро семейство сме. Много се забавляваме и можем да се смеем по цял ден. На която и снимачна площадка да отида на работа, винаги ми казват: "Много си забавна, много се смееш". Много обичам да се усмихвам. Предпочитам да разговарям лично с хората, отколкото по телефона. Проблем ми е, че когато започна, понякога не мога да спра. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю със звезда от "Слънчеви момичета" следващия четвъртък, 10 октомври! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.