Емре Кънай: "Не бих се оженил за жена с три деца"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 26 септември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. Този месец четете такива със звездите от хитовия сериал "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari), излъчвал се до вчера всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща главната роля в него - Емре Кънай. Той е роден на 5 март 1970 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 49 години, зодия риби. Първите си стъпки в актьорската професия прави в началото на 90-те години на миналия век в няколко театрални постановки. Дебютът му на малък екран е през 1999 г., когато се снима в три сериала - "Коварна история" (Yilan Hikayesi), "Баща" (Baba) и "Противопоставяне" (Yuzlesme). Добива по-широка популярност в периода от 2006-а до 2008-а година с ролята си в хитовата семейна комедия "Семеен сарай" (Iki Aile), излъчена в България. Следваща негова изключително успешна изява по телевизията е в хитовата младежка драма от лятото на 2013 г. "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken). След нейния финал година по-късно - през есента на 2014-а, се снима в комедията "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul). Следва участие отново в летен сериал, при това не по-малко успешен - в драмата "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari) от 2015 г. Уви, последните му роли в сериали бяха белязани от провали... През есента на 2017-а оглави приключилата едва с едва четири епизода драма "Градината на Севда" (Sevda'nin Bahcesi), а малко след нея и също свалената от екран заради нисък рейтинг "За дъщерите ми" (Kizlarim Icin). Последната му изява на малък екран бе през пролетта тази година, когато се снима в провалилото се заглавие "Налягане" (Vurgun). Предстои съвсем скоро да се завърне отново на екран в новия обещаващ сериал "Скъпо мое минало" (Sevgili Gecmis), в който ще си партнира с Едже Услу. Любопитно е, че е основател и директор на театър "Дуру" в истанбулския квартал Кадъкьой. Именно за негов кмет и се бе кандидатирал в началото на тази година, издигнат от "Iyi Parti", губейки обаче местните избори. Да започваме интервюто!

Какво Ви накара да приемете предложението за участие в "Слънчеви момичета"?
Г-н Ирфан Шахин. С KanalD вече станахме като едно семейство. Където и да съм работил досега, винаги е било съвместно с тази телевизия. Разбира се, спецификата и особеностите на ролята ми също бяха от значение.

Какъв е героят, на когото вдъхвате живот в сериала - Халюк?
Няма да казвам кой знае какво относно героя ми. Определено обаче не е от типовете хора, които срещаме на улицата всеки ден. Персонаж, криещ в себе си много изненади. Халюк е човек, пазещ много големи тайни. Суров и агресивен е. Има различни истории, които представя за себе си, и няколко различни лица, които използва според обстоятелствата и хората.

Двуличен ли е?
Не, не е двуличен. Тъкмо напротив - доста откровен е. Но както казах, крие големи тайни. Като се замислим обаче, кой няма тайни?! Халюк казва: "Преди да ме съдите, погледнете себе си в огледалото". И е прав. Не е ли именно така и в реалността?

За какви тайни по-точно говорите?
Важно е да уточня още в самото начало, че любовта, която този човек изпитва към Гюнеш, е истинска. Само в името на любовта води Гюнеш и трите ѝ деца в Истанбул, въпреки всички трудности и неприятности, съпътстващи ги. Халюк има изявени психически проблеми, страда и от несигурност и чувство за малоценност.

Ще се бори с три млади момичета в името на любовта? Толкова търпелив ли е този суров човек?
Да, и без това две от момичетата нямат проблем с него, единствена Назлъ не го приема и одобрява. А на въпроса дали е търпелив и какъв е изобщо... Във връзка с Халюк мога да кажа още нещо като допълнение: "Никой не е такъв, за какъвто се представя и какъвто го познаваш". 

Ако бяхте на мястото на Халюк, щяхте ли да предложите брак на жена с три деца?
За нищо на света, не. 

Защо?
Защото е наистина много трудно. Изисква голяма енергия. Пък и не е присъщо и редно за човек на моята възраст. Ако ме бяхте попитали, когато бях на 30 години, щях да отговоря по много по-различен начин.

Изпитвал ли сте толкова голяма любов, каквато изпитва Халюк?
Много съм се влюбвал. Толкова, че за една седмица да отслабна с 11 килограма! Но с напредване на възрастта и склонността на човек да се влюбва намалява. 

Сякаш Ви липсва доброто старо време...
Че как да не ми липсва?! Много искам отново да се влюбвам така. Дай Боже някой ден да се случи! Много обичам самото чувство да обичам - тази промяна в душевното ти състояние, дори от чисто хормонална гледна точка. Когато съм влюбен, още на другия ден го обявявам на всеослушание. Не крия нищо от никого.

Но с напредване на годините ставате по-взискателен в изборите си, нали?
Не толкова взискателен, колкото подозрителен. Пък и имам дете, една моя евентуална връзка не трябва да му се отразява по какъвто и да е начин.

Дъщеря Ви Дуру много ли се бърка в живота Ви?
Много (смее се)! Някой ден може и да се оженя, но не и да имам друго дете. Това е едно от условията на Дуру. Казва: "Не искам брат или сестра. Имам достатъчно приятели, които приемам като такива. Ако искаш обаче, се ожени".

Смятали ли сте някога досега да прекратите актьорската си кариера?
Не, никога. Тепърва ми предстои да снимам свой собствен игрален филм. Искам да продължа и да режисирам. Вече мога да правя всичко и нямам насищане. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю със звезда от "Слънчеви момичета" следващия четвъртък, 3 октомври! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.