"Двойно интервю" (58): Бурджу Йозберк и Чаалар Ертуурул

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 29 август, продължава новият сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в която през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Шестото за сезона и петдесет и осмо подред е с Бурджу Йозберк и Чаалар Ертуурул, изпълняващи главните роли в най-гледания летен сериал за 2019 г. - "Любов на показ" (Afili Ask). Преди да започнем обаче, нека се запознаем с техните биографии.

Бурджу е родена на 12 декември 1989 г. в един от най-големите турски градове Ескишехир. В момента е на 29 години, зодия стрелец. Има сестра. Завършила е театрално изкуство в университета "Хаджеттепе" в Анкара, след което се мести в Истанбул. Играе в театър "Татбикат". Участва в доста пиеси, сред които "Маркиз дьо Сад" и "Приказка за Войчех". Първата ѝ телевизионна роля е на Хуриджихан Султан, дъщеря на Хатидже Султан и Ибрахим Паша, в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). През лятото на 2015-а се снима в драмата "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari), която в момента гледаме у нас всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили, в ролята на Назлъ. Година след това, през лятото на 2016 година, оглавява романтичната комедия "Перфектният зет" (Sahane Damat), влизайки в главната роля на Мелике. Сериалът не отчита нужния успех и е свален от екран преждевременно. През 2017 г. се снима в игралния филм, състоящ се от три части - "Сладко от бадеми" (Badem Sekeri), в който си партнира с Алпер Салдъран. Телевизионен сезон 2017-2018 г. преминава за Бурджу в снимки в семейната комедия на TRT1 "Семейство Аслан" (Aslan Ailem), в която си партнира с популярния си млад колега Акън Акънйозю. В момента оглавява най-гледания летен сериал за 2019 г. в Турция "Любов на показ" (Afili Ask), заставайки редом на една снимачна площадка до не по-малко известния Чаалар Ертуурул. 

Чаалар пък празнува рождения си ден на 5 ноември. Роден е през 1987 г. в Каршъяка, Измир. В момента е на 31 години, зодия скорпион. Завършва гимназия Bornova през 2005-а. През 2011 г. пък се дипломира със специалност "машиностроене" в университета Коч. По това време прави и първите си стъпки като актьор, участвайки в постановки, поставяни от университетската театрална трупа. През 2012-а прави дебюта си на голям екран, изигравайки главната роля в най-успешния турски военен игрален филм "Планина" (Dağ). По същото време се снима и в сериала "Не тъгувай за мен" (Benim Icin Uzulme). През 2014 г. следват участия в три сериала - "Бял карамфил" (Beyaz Karanfil), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) и "Кварталът на богатите" (Medcezir). Най-успешната си роля в кариерата му досега - на Яъз Егемен, изиграва в периода от март 2017-а до юни 2018-а година в хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), придобивайки световна слава. От близо три месеца насам е отново на екран след едногодишна пауза в кариерата си, оглавявайки най-гледаната романтичната комедия това лято "Любов на показ" (Afili Ask) на KanalD. Именно Чаалар бе големият победител в тазгодишния сезон на онлайн-състезанието на СЕРИАЛИ в България "Любима турска звезда" за 2019 г.

Изкарвате ли на показ любовта си, когато сте във връзка?
Бурджу: Когато съм влюбена в някого, не искам да го загубя, като ставам все по-привързана и страстна към него. Смятам, че всяка една връзка има страна, която може да бъде извадена на показ и не може да остане скрита. 
Чаалар: Докато бях тийнейджър, всичките ми връзки бяха обществено достояние, гордеех се и се фуках с тях. Но с напредване на годините оцених интимността в една връзка и уважението, което влюбените един в друг трябва да проявяват взаимно. 

Как се описвате като екранна двойка?
Бурджу: Заставайки на снимачната площадка до Чаалар, се чувствам много спокойна. Докато има случаи, в които работиш с някого и за да вървят нещата, си принуден да се разбираш що-годе добре с него. С Чаалар не е така. С него не само се разбирам, а го и уважавам, което е по-важното.
Чаалар: Бурджу е много талантлива. Разбираме се много добре и за кратко време си станахме близки.

За какво се разказва в "Любов на показ"?
Бурджу: Героинята, на която вдъхвам живот - Айше, е сирак, тъй като баща ѝ е починал. По-големите ѝ братя, отгледали я, не са ѝ позволили да запише висше образование. Айше работи във фабриката на семейството на Керем (бел. ред. - героят на Чаалар Ертуурул). И тъй като поставя себе си винаги на заден план, за сметка на останалите, ѝ се случват не особено приятни неща. Сред които - да се омъжи за мъж, когото не обича. Така едно младо момиче, заричало се с "Да пази Господ" и "Никога", ще се окаже в центъра на игра, поставящи я пред най-непредвидими обстоятелства.

Във все повече от новите сериали главният герой задължително е мускулест и физиката му ни най-малко се спестява на зрителите. Носи ли това висок рейтинг?
Чаалар: Според мен да, носи. Живеем в такъв свят. В "Отмъстителите" (Avengers), например, Крис Хемсуърт не беше в най-добрата си форма, беше направил коремче, и имаше доста недоволни фенове от този факт. Смятам, че ако добрата физика на една актриса или на един актьор спомага за по-доброто му представяне, няма проблем.

Бурджу, притеснява ли Ви фактът, че все повече млади момичета получават роли и стават актриси, само защото са красиви?
Бурджу: Допреди пет години ме притесняваше. В театъра, в който работех, имаше много талантливи момичета, които обаче не изкарваха добри пари. В същото време пък на екран с главна роля излизаше току-що спечелила някой конкурс за красота. И намирах това за крайно несправедливо. Но с времето осъзнах, че ако човек се издържа с някакъв вид работа, то той със сигурност плаща цената за това.

Как бихте се описали на някого, който не Ви познава?
Бурджу: Може би изглеждам студена отстрани. Не се откривам лесно, хората ме опознават трудно и бавно, но ако дойдеш и си поговорим открито, ще ме харесаш. Забавна съм.

Някои Ви свързват с образа на добрата дъщеря у дома, а други Ви намират за секси. Към кое определение спадате повече?
Бурджу: Колкото повече време минава, колкото по-възрастна ставам, се чувствам толкова по-женствена. Но вътре в мен си остава малката симпатична и разглезена Бурджу (смее се). Да кажем, че спадам по-скоро към определението за добрата дъщеря у дома. И нека си остана такава.

Когато се срещнахме последно преди четири години, споменахте, че не сте влюбена. Ами сега? Има ли някой в живота Ви?
Бурджу: Да, от известно време насам съм влюбена. Любовта носи голям прилив на енергия, както и на адреналин. Има от всичко по много в нея. Преживяваш всичко много силно и интензивно. И макар че съм актриса и професията ми се състои в това всеки ден да опознавам все по-добре себе си, докато съм влюбена, откривам напълно нови черти у себе си. Добивам второ "аз", докато съм влюбена.

Чаалар, мнозина Ви оприличават на Джейк Джилънхол. Кога започна това?
Чаалар: Още в университета. Джейк е много успешен актьор, но когато се погледна в огледалото, не се оприличавам на него.

Най-отличителната и коментирана черта във външния Ви вид са веждите Ви...
Чаалар: И аз често сам се подигравам на себе си за тях. Така съм си роден.

Поддържате ли ги по някакъв начин?
Чаалар: Не правя нищо специално за тях, единствено се старая да не се получи една вежда и да заприличам на Реджеп Иведик (бел. ред. - главният герой, превърнал се във феномен и карикатура, в най-известния и успешен турски филм за последните години). Защото ако ги оставя, мога да стана не по-малко космат от него.

Ако мъж, искащ да стане актьор, е красив, това дава ли му предимство пред останалите?
Чаалар: Ако имаш развита физика и си красив, трябва да положиш много повече усилия от останалите, за да докажеш, че зад външния ти вид има и нещо друго - талант. Ако кариерата ми зависеше от това, определено щях да се възползвам, но в никакъв случай нямаше да залагам изцяло на него. За да пробия в бранша, лично аз се обучавах известно време в чужбина. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото седмо за сезона и петдесет и девето подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 5 септември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.