"Турските актьори 24/7" (219): от 6 до 12 май 2019 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 12 май, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 6 до 12 май 2019 г., научавате сега от новото издание №219 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Кенан Имирзалъоулу и Синем Кобал застават един до друг на снимачната площадка на нов сериал? От няколко дни феновете на популярната светска двойка не спират да си задават този въпрос, след като двамата съпрузи бяха забелязани от журналисти на излизане от заведение, в което прекараха четири часа в разговори на дълго и на широко с друго звездно семейство - Хатидже Шендил и Бурак Саяшар. Пред пресрещналите ги репортери Синем и Кенан отрекоха възможността да се снимат заедно, каквато теория се зароди именно заради дългата им среща с продуцента от Tims&B Productions Бурак Саяшар. На въпроса дали Кобал е бременна, отговориха лаконично с: "Ако е, ще се разбере".

2) Със специално участие в новия епизод на навлизащата в кулминационния си етап мелодрама "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) предстои да видим две изключително популярни актриси. Дефне Самйели, която гледахме в няколко от епизодите от втория сезон на сериала-феномен, се присъединява отново, за трети път, към каста му като бившата съпруга на героя Гарип. Другата актриса, която ще вземе специално участие в "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), е ветеранката Нурсели Идиз, позната у нас от "Цената на славата" (Sohret) и известна в южната ни съседка със скандалното си поведение и чести провинения под влиянието на алкохола. Напомняме, че драмата с Аслъ Енвер и Йозджан Дениз приключва на 31 май (петък) с 87 епизода.

3) Актьор от "Кварталът на богатите" (Medcezir) издава книга! 47-годишният любимец на зрителките Мурат Айген, когото познаваме още с ролите му в "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), предстои да представи на книжния пазар в южната ни съседка свое литературно произведение. За момента не е известен жанрът, в който ще бъде книгата. Освен с актьорските си заложби, Мурат е известен и с певческия си талант. За последно се снима в провалилата се през есента на 2018-а г. драма "Хълмът на соколите" (Sahin Tepesi).

4) Левент Юлген напуска актьорския състав на "Гарван" (Kuzgun)! Актьорът-ветеран, познат в България с участието си в хитовата романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), се разделя с екипа на драмата, излъчваща се всяка сряда вечер по StarTV. След като Левент бе удостоен с наградата за най-добър театрален актьор от класацията за кино и театър "Сади Алъшък", стана известно, че участието му в "Гарван" ще приключи в предстоящата да се излъчи следващата седмица четиринадесета серия. Напомняме, че главните роли в сериала изпълняват Баръш Ардуч и Бурджу Бириджик. Очаква се "Гарван" да излъчи сезонния си финал на 29 май (сряда) и да бъде подновен с нов втори сезон на есен.

5) Джемал Хюнал се завръща на екран! Изключително популярният актьор, когото у нас познаваме с ролите му в драмите "Гордата Аси" (Asi) и "Твоят мой живот" (Paramparca), се присъединява към актьорския състав на детския сериал на TRT1 "Тозкопаран" (Tozkoparan). Джемал, снимал се за последно във военната драма "Обещание" (Soz), ще експериментира и за първи път ще изиграе роля в подобен проект, посветен на децата и разказващ за супер-герои. Докато досега сериалът се излъчваше веднъж седмично в следобедния слот, то се очаква през предстоящото лято да премине в prime-time-а на TRT1.

6) Нови попълнения в актьорския състав на продължението на полицейския феномен "Бехзат Ч." (Behzat C.). Изключително популярните актьори Джанан Ергюдер Едже и Еге Айдан се присъединяват към екипа на сериала, чиито нови епизоди предстои да гледаме на интернет-платформата BluTV. Джанан е известна у нас с ролите си в "1001 нощ", "Златната клетка" и "Войната на розите", като е любопитно, че и по-рано е участвала в "Бехзат Ч." - в периода от 2010-а до 2012-а година. Еге Айдан пък познаваме от "1001 нощ", "Листопад", "Мечтатели" и "Цената на живота". Главните роли в продължението на "Бехзат Ч." ще изпълнят Ердал Бешикчиоулу и Аху Тюркпенче, както вече информирахме.

7) Поредна рокада в екипа на сериала "Братовчеди" (Kardes Cocuklari). След напускането на един от актьорите, изпълнявал една от главните мъжки роли в него - Фуркан Андъч, режисьорският стол на драмата също предстои да бъде овакантен. Работилият по режисурата на "Братовчеди" досега Фарук Тебер напуска екипа на Gold Film в края на първия сезон на сериала, който ще се излъчи на 26 май (неделя) по StarTV. На негово място с началото на втория сезон ще застане не по-малко популярната и известна с работата си по заглавията "Отмъщението" (Intikam), "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) и "Сърцето на града" (Bu Sehir Arkandan Gelecek) Чааръ Вила Лостувалъ, спечелила две поредни години наградата за най-добър турски режисьор на "Златна пеперуда" (Altin Kelebek).

8) Събраха ли се отново заедно Берен Саат и Кенан Доулу? Наскоро известният турски певец направи първото си изявление пред медиите след излезлите новини за развода му с актрисата от "Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Великолепният век: Кьосем". Пред тях Кенан разкри, че между него и Берен всичко е наред, като в същото време помоли журналистите за повече деликатност и разбиране, тъй като малко или много всяка излязла лоша новина, свързана с тях, натоварва и разстройва както самите тях, така и техните близки роднини и приятели, пък и хилядите им почитатели. В същото време пък Саат сподели в профилите си в социалните мрежи своя стара снимка с едно от бившите си гаджета, което вече не е сред живите, добавяйки объркващото описание: "Всичко е наред". Какво трябва да значи всичко това? Отново заедно ли са Берен Саат и Кенан Долулу?

9) Актьор от "Листопад" заживя в Америка! Известният Толга Карел, когото гледахме като Оуз в семейна драма №1, се установи в страната на неограничените възможности, където създаде семейство и започна нов живот от нулата, работейки като... шофьор на тир! Толга, който преди няколко месеца сериозно притесни феновете си с болния си външен вид, вече изглежда по-добре и здрав, като използва редовно социалните мрежи за връзка с родината си Турция и съгражданите си там. Наскоро Карел сподели с възмущение поредната новина за покачващата се спрямо турската лира стойност на американския долар, изразявайки съпричастността си към нестабилното икономическо положение на Турция в момента и борбата ѝ с настъпилата инфлация.

10) Пелин Карахан се завръща на екран! Изключително популярната млада актриса, направила дебюта си в най-успешната турска младежка драма "Мечтатели" и затвърдила успеха си в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век", предстои да гледаме отново в нов сериал след дълга професионална пауза, която си даде след ражданията на двете си деца от 2014-а година насам. Наскоро Пелин бе забелязана от журналисти заедно със съпруга си Бедри Гюнтай, като пред тях чаровницата, водила доскоро кулинарно предаване по ShowTV, разкри, че предстои да се завърне на екран в ново заглавие в началото на новия телевизионен сезон 2019-2020 г.

11) Онур Туна и Тувана Тюркай ще изиграят главните роли в нов игрален филм! "Тежка романтика" (Agir Romantik) е заглавието на новата кино-лента, чиито снимки започват след броени дни и в която актрисата от "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) и актьорът от "Филинта" (Filinta) и "Смело сърце" (Cesur Yurek) ще си партнират. Режисьор на филма ще бъде Дениз Денизджилер. С ключови роли в "Тежка романтика" ще видим още актьорите-ветерани Алтан Еркекли от "Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса" и Сервет Пандур. Напомняме, че в момента гледаме Онур Туна в главната мъжка роля в хитовата драма "Забранената ябълка" (Yasak Elma), а Тувана Тюркай за последно участва в провалилата се в началото на 2018-а "За дъщерите ми" (Kizlarim Icin).

12) Напуска ли Ирем Хелваджъоулу екипа на "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz)? Този въпрос броди из турското медийно пространство още от края на миналата година, когато заради участието си в социалната драма на ATV младата актриса, позната у нас от "Слънчеви момичета" и "Стая 309", бе възпрепятствана да участва в специалното новогодишно издание на шоуто "Гласът на Турция" (O Ses Turkiye). Въпреки официалните изявления, дошли от продуцентската компания на сериала Sinegraf, които опровергаха тези спекулации, в медийните среди все още се говори за вероятността Ирем да напусне проекта. Този път - заради слуховете за предстоящата ѝ сватба! На въпрос на свой почитател в социалната мрежа Instagram дали напуска "Разказвай, Черно море" заради предстоящата си сватба, Хелваджъоулу на шега отговори: "Кажете ни датата на сватбата, че поне и ние да дойдем".

13) Хюмейра с втора самостоятелна изложба! Изключително популярната актриса-ветеран, позната у нас с ролите си в "Ангели-пазители" и "Твоят мой живот", наскоро организира втора изложба със свои картини, този път - в родния си град Анкара. 71-годишната любимка на зрители от три поколения сподели пред присъствалите на събитието журналисти, че поставянето на нейна изложба в родния ѝ град е израз на уважението ѝ към него и към съгражданите ѝ. Хюмейра посвети изложбата си от картини и на 50-годишнината ѝ като човек на изкуството и артист.

Резултат с изображение за zeynep gunay tan
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник,  13 май, ще бъде финализиран брой №259 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 14-ти, започва новият №260, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В сряда, 15 май, очаквайте специално интервю с режисьорката на "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) Зейнеп Гюнай Тан. В петък, 17 май, продължава новата ни рубрика "Турските сериали по света", в чийто единадесети брой ще се спрем на успеха им в Пакистан. В събота, 18 май, идва ред на "Любопитно", като в единадесетото за сезона издание ще отделим внимание на новите двойки от сериалите, чиято любов от екрана прерасна в реалността. И в неделя, 19 май, идва ред на брой №220 от "Турските актьори 24/7"!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.