"Турските актьори 24/7" (212): от 18 до 24 март 2019 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 24 март, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 18 до 24 март 2019 г., научавате сега от новото издание №212 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Мелиса Аслъ Памук се раздели с половинката си! Изключително популярната актриса от "С Русия в сърцето" и "Черна любов" сложи край на връзката си със своя колега-актьор Толга Сала. Двамата бяха заедно през последните десет години, като любовта им пламна на снимачната площадка на сериала "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask). През настоящия телевизионен сезон Мелиса се изявява в криминалната драма "Сблъсък" (Carpisma) като Джемре, е Толга - в "Забранената ябълка" (Yasak Elma) като Курбан. Вероятно заради натоварените си графици и невъзможността да отделят достатъчно време за пълноценни взаимоотношения, двамата са решили да сложат край на връзката си.

2) Ново попълнение в актьорския състав на "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin)! Два месеца преди финала на драмата-феномен, излъчвала се през последните две години с голям успех всяка петъчна вечер по StarTV, към екипа ѝ се присъединява известният актьор Анъл Илтер. Познат в България с ролите си в хитовете "Мечтатели" и "Времето лети" и снимал се през последните години в не особено успешните заглавия "Трима приятели" (Uc Arkadas), "Черен хляб" (Kara Ekmek), "Чудесният зет" (Sahane Damat) и "Състояние на връзката: женени" (Iliski Durumu: Evli), неговият герой в историята, навлизаща в своята кулминация, се очаква да бъде новият партньор на героинята Дилара, играна от Неслихан Арслан. 

3) Въпреки тоталния крах, който продължи да отбелязва и през телевизионен сезон 2018-2019 г., KanalD упорито не се предава и подготвя излъчването на още и още нови сериали. Сред най-обещаващите е заглавието "Леке" (Leke), продуцирано от компания Tims&B Productions, което ще стартира през предстоящия месец април. През последните дни стана известна голяма част от актьорския състав на новата драма, на която KanalD ще разчита. Мелис Сезен от "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir), Толга Гюлеч от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", Селен Учер от "Истанбулска приказка", "1001 нощ" и "Ифет", Селяхаттин Пашалъ от "Сърцебиене" (Kalp Atisi), Нилюфер Ачъкалън и Аслъ Туранлъ ще видим в главните роли в новия обещаващ сериал, чийто снимки започнаха по-рано тази седмица.

4) Али Бурак Джейлян с престижна награда! Изключително популярният актьор, познат в България с ролята си в "Черна любов" (Kara Sevda) и снимал се за последно в лекарската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi), бе награден за най-добър млад актьор на провелите се в ливанската столица Бейрут награди "Crystalaward 2019". Както информирахме по-рано, Али Бурак предстои да се завърне съвсем скоро на екран в новата драма, подготвяна за излъчване по ATV - "Али и Севда" (Ali ve Sevda), в която ще вдъхне живот на екранния брат на героя на Керемджем. 

5) Звезда от "Любов на инат" (Inadina Ask) се завръща на екран! Арас Айдън, когото у нас гледахме като Полат в епизодите на романтичната комедия с Джан Яман и Ачеля Топалоулу през есента на изминалата 2018 г., подписа договор за участие в новия летен сериал на ATV "Скъпият ми дом" (Canevim). Актьорът, когото в България познаваме още от "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), ще изиграе главната мъжка роля в заглавието и ще си партнира с не по-малко популярната от "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) млада актриса Биран Дамла Йълмаз. Последните телевизионни изяви на Арас бяха белязани от провал в бързо свалените от екран заглавия "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) и "Не сме невинни" (Masum Degiliz).

6) Сценаристките на един от най-успешните турски сериали за всички времена - "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), заведоха съдебен иск срещу свои колеги от Румъния. Известното писателско дуо Едже Йоренч и Мелек Генчоулу, стоящо с работата си зад някои от най-гледаните и харесвани истории на Ay Yapim през последните години, е завело дело за плагиатство срещу сценаристи от Румъния и тамошната телевизия Antena1, по която отскоро се излъчва румънски сериал със сюжет и сценарий, копиран 1:1 от този на "Забраненият плод". Съдебното изслушване ще се състои на 27 март, като една от основните претенции на Едже Йоренч и Мелек Генчоулу е незабавното сваляне от екран на въпросната продукция-плагиат.

7) Известен е новият екранен партньор на Берен Саат! Както информирахме отдавна, световноизвестната турска актриса сключи договор с американската интернет-платформа Netflix за участие в нова нейна оригинална турска продукция. Красавицата от "Забраненият плод", "Пепел от рози", "Щастливи заедно" и "Великолепният век: Кьосем" ще си партнира с не по-малко популярния и дал своя принос за развитието на турското кино в световен мащаб - Мехмет Гюнсюр. Актьорът, когото в България познаваме от "Памуковата принцеса", "Златната клетка" и "Великолепният век" и който за последно се снима в интернет-сериала "Фи" (Fi), наскоро е сключил договор с продуцентите на новия сериал.

8) Ново попълнение в актьорския състав на хитовия сериал "Двор" (Avlu)! Към мъжката половина от каста на психо-трилъра се присъединява известният Ертан Сабан, който ще вдъхне живот на героя Оуз Окан - бившо гадже на главната героиня Дениз, на която живот вдъхва Демет Евгар. Включването на Ертан, станал известен с участието си в криминалната драма "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) и снимал се за последно в провалилия се "Мехмет, завоевателя" (Mehmed Bir Cihan Fatihi) от пролетта на миналата година, ще се състои в 38 епизод от "Двор". 

9) Поредна рокада в екипа зад кадър на "Ранобудна птица" (Erkenci Kus)! Сценаристката на хитовата романтична комедия Аслъ Зенгин се готви да се оттегли от поста си в началото на летния сезон. Както информирахме по-рано, заглавието с Джан Яман и Демет Йоздемир в главните роли ще продължи излъчването си без прекъсване и през предстоящото лято, но явно - с нови сценаристи. Аслъ Зенгин, известна през годините с работата си по изключително успешните романтични комедии "Сезонът на черешите", "Аромат на ягоди" и "Стая 309", ще работи като сценарист в "Ранобудна птица" до 44-я ѝ епизод. Причина за напускането ѝ е предстоящата ѝ това лято сватба, както и малката си дъщеричка, на която иска да отделя повече време. Все още не е известно кой ще застане на сценария стол на нейно място.

10) Берен Саат се развежда! Докато в професионален план актрисата предстои да направи голяма крачка напред, участвайки в новата оригинална турска продукция на американската интернет-платформа Netflix, в личен дава крачка назад. Близки до красавицата наскоро споделиха пред няколко магазинни предавания в южната ни съседка, че разводът ѝ със съпруга ѝ Кенан Доулу е въпрос само на няколко дни. Актрисата и певецът ще се разведат по взаимно съгласие още следващия четвъртък, 28 март. Новината за раздялата им шокира милионите им фенове по света. Двойката Берен-Кенан бе една от най-харесваните в турското медийно пространство.

11) Гьокче Бахадър продължава да си проправя път на музикалната сцена в Турция! След като в края на миналата 2018-а година издаде първия си самостоятелен албум, наскоро известната актриса от "Листопад" даде първия си концерт. Красавицата, снимала се за последно в модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), успешно мина през поредния "изпит" за певица, като събра голямо внимание на сцената DasDas в Аташехир, където се проведе певческата ѝ изява. Любопитно е, че докато за един епизод от последния си проект Гьокче е получавала по 70 000 лири хонорар, то приходите само от първия ѝ концерт възлизат на 100 000 лири. Този успех вероятно ще подтикне Бахадър към съсредоточаване повече върху музикалната ѝ кариера в близко бъдеще. 

12) Йойкю Карайел с ново начинание! Изключително популярната млада актриса, която доскоро гледахме у нас в повторението на драмата "Север-Юг" (Kuzey Guney), реши да отвори ресторант след поредицата от неуспехи в професионален план. Омъжилата се за известния турски музикант Джан Бономо красавица ще си сътрудничи заедно със своя приятелка, с която преди две години са открили подходящо място за бъдещото си начинание, но едва сега са намерили възможност да го осъществят. Ресторантът ще се намира в един от най-артистичните квартали в Истанбул - Кадъкьой. Напомняме, че последната изява на Йойкю на екран в полицейския сериал "Великолепният тандем" (Muhtesem Ikili) бе белязана от неуспех. 

13) Хазал Кая иска да стане майка! Световноизвестната актриса от "Забраненият плод" и "Огледален свят" наскоро е споделила пред свои близки, че се чувства готова да роди първото си дете, след като през изминалия месец февруари се омъжи за своя любим Али Атай, с когото има 5-годишна връзка. Хазал дори загатнала, че до края на настоящата година възнамерява да забременее и със съпруга ѝ вече са започнали да работят по въпроса. Тези планове на Хазал навеждат на мисълта, че при една евентуална бременност и последвало раждане, актрисата ще се наложи да отсъства от екрана за доста дълго време. Към момента сериалът с нейно участие "Нашата история" (Bizim Hikaye) продължава да отчита отлични рейтинги всяка четвъртък вечер, като най-вероятно ще бъде подновен за трети сезон на есен. С или без участието на Хазал, тепърва ще става ясно...

Свързано изображение
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 25 март, ще бъде финализиран брой №252 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 26-ти, започва новият №253, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В сряда, 27 март, очаквайте специална коментарна статия. В четвъртък, 28 март, предстои интервю с третия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2019" - актьора Биркан Сокуллу, познат у нас от "Малки тайни" и "С Русия в сърцето". В петък, 29 март, продължава новата ни рубрика "Турските сериали по света", в чийто четвърти брой ще се спрем на успеха им във Виетнам. В събота, 30 март, идва ред на "Любопитно", като в четвъртото за сезона издание ще разберете какви са криминалните прояви и съдебни досиета на турските актьори. И в неделя, 31 март, идва ред на брой №213 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.