"Турските актьори 24/7" (211): от 11 до 17 март 2019 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 17 март, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 11 до 17 март 2019 г., научавате сега от новото издание №211 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Остават два месеца до края на телевизионен сезон 2018-2019 г., като телевизиите в южната ни съседка започват лека-полека да подготвят новите си заглавия, които ще въртят през междинния летен. Три години след началото на романтичната комедия, превърнала се във феномен - "Стая 309" (№: 309), Фуркан Палалъ се завръща на екран отново в летен сериал! Наскоро актьорът е сключил договор с продуцентска компания O3 Medya за участие в новото ѝ заглавие "Докато чаках мама" (Annemi Beklerken), което ще се излъчва това лято по StarTV. Известна е и актрисата, с която Фуркан ще си партнира - младата Аслъ Бекироулу, направила дебюта си през лятото на 2016-а година в "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) и снимала се за последно в ситкома "Хайлайф" (Jet Sosyete). "Докато чаках мама" ще бъде режисиран от Баръш Ерчетин, а сценарият - поверен в ръцете на Пънар Орду. 

2) O3 Medya подготвя още едно обещаващо ново заглавие, само че - за началото на новия телевизионен сезон 2019-2020 г.! Арабската продуцентска компания е сключила договор с известната сценаристка Дениз Акчай за написването на сценария на новия сериал "Непознат" (Yabanci), като е известно и кой известен актьор ще изпълни главната мъжка роля в него. Това е Илкер Калели, известен от "Тайни" (Kayip) и "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). За екранна партньорка на снималия се за последно в интернет-сериала "Дъно" (Dip) отскоро се спряга името на младата актриса от "Любов под наем" (Kiralik Ask) Мелиса Шенолсун. "Непознат", по който Дениз Акчай ще започне да работи след приключването на "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), чийто сценарий пише в момента, се очаква да започне на есен по ShowTV. 

3) Известен актьор от "Любов на инат" се завърна на екран! Джем Белеви, който освен с актьорската си кариера е известен и с певческите си заложби, наскоро се присъедини към актьорския състав на семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim), чийто втори сезон се излъчва всяка съботна вечер по TRT1. Новото актьорско превъплъщение на Джем е на лекар. Напомняме, че също отскоро в "Ставай да вървим" участие взима Нилай Дениз от "Любов от втори опит" (Ask Yeniden).

4) Нови попълнения в актьорския състав на новия сериал "Али и Севда" (Ali ve Sevda)! След като стана ясно, че главната мъжка роля в драмата на ATV ще бъде поверена на Керемджем ("Моят живот"), договори за участие с продуцентската ѝ компания Baba Yapim сключиха още известни актьори. Енгин Хепилери от "Огнено сърце" и "Отмъщението", Себахат Кумаш от "Черна роза" и Али Бурак Джейлян от "Черна любов" се завръщат на екран в новия сериал, чийто старт се очаква в края на март или началото на април. Екранна партньорка на Керемджем в новия му сериал ще бъде младата актриса Йозгю Кая, станала известна от "Име-легенда" (Adi Efsane).

5) Турската филмова индустрия бе разтърсена от поредната скръбна вест. В началото на седмицата почина съпругът на най-известната и награждавана турска комедийна актриса Демет Акбаа. Известният продуцент Зафер Чика претърпя тежка пътна катастрофа, след която не можа да се пребори за живота си и почина. Водещата на предаването "Строго секретно с Демет Акбаа" (Demet Akbag ile Cok Aramizda), от което избрани издания СЕРИАЛИ в България преведе през есента на изминалата 2018 г., и близките му се сбогуваха с него на погребението му на 14 март. Демет и Зафер бяха женени от 1999 г., като плод на любовта им е синът им Али. Поднасяме нашите съболезнования на семейство Акбаа и близките му!

6) Една от най-известните турски певици взе специално участие в хитовия сериал "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma). Поп-сензацията Айдилге, чиито песни през 2015 и 2016 г. звучаха в романтичната комедия-феномен "Любов под наем" (Kiralik Ask), този път застана пред телевизионните камери на драмата на TRT1. Музикален съпровод на Айдилге прави актьорът, изпълняващ главната мъжка роля в заглавието - Алп Навруз, който застана зад барабаните на сцената. За изявата си като барабанист любимецът от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari) се подготви предварително, взимайки уроци.

7) Вели Джевхер влиза в "Пропаст" (Cukur)! Съвсем скоро един от главните герои в криминалната драма "Сблъсък" (Carpisma), излъчваща се всяка четвъртък вечер по ShowTV и оглавявана от Къванч Татлъту и Елчин Сангу - Вели Джевхер, ще вземе специално участие в другото заглавие на Ay Yapim, ротиращо се по същия канал и притежаващо същия жанр - "Пропаст" (Cukur). За така наречения похват "crossover", в който герои от сериали на една и съща продуцентска компания си гостуват едни други, Ay Yapim са се вдъхновили от САЩ, където подобна практика става все по-често срещана. Сцените на Вели Джевхер от "Сблъсък", на когото живот вдъхва Онур Сайлак, по план са с не по-малко колоритния Вартолу от "Пропаст". 

8) Освен StarTV, KanalD също още отсега подготвя лятната си програма. В новия сериал "Лошо момиче" (Kotu Kiz) завръщанията си на екран ще направят двама от най-харесваните сред младите зрители актьори - Чаалар Ертуурул и Бурджу Йозберг! Любимецът на зрителките от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari) и младата красавица от "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) ще изиграят главните роли в новото лятно заглавие, продуцирано от ARC Yapim. Последната изява на Чаалар бе в игралния филм "Остани до мен" (Yanimda Kal), а на Бурджу - в семейната комедия "Семейство Аслан" (Aslan Ailem). Началото на "Лошо момиче" се очаква в края на месец май.

9) Освен със специалното участие на Онур Сайлак, криминалната драма "Пропаст" (Cukur) предстои да привлече вниманието на зрителите и с присъединяването на известния актьор Мендерес Саманджълар към актьорския ѝ състав. Ветеранът на турското кино, познат в България с ролите си в "Имението с лозите", "Завръщане", "Гордата Аси" и "Тайни", предстои да видим в образа на екранен баща на не по-малко популярния от "Майка" Беркай Атеш, вдъхващ живот на героя Махсун. Любопитно е, че паралелно със завръщането му на малкия, зрителите в Турция ще могат да гледат Мендерес и на голям екран във филма с Вахиде Перчин "Врата" (Kapi).

10) "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) ще продължи да бъде част от програмата на StarTV и през предстоящия летен сезон! Хитовата романтична комедия, започнала през лятото на 2018-а година, няма да излезе в летен отпуск, подобно на останалите сериали, излъчващи се в момента в Турция, и ще продължи да вълнува зрителите през цялото предстоящо лято. Това решение наскоро са взели продуцентите ѝ от Gold Film, взимайки предвид все така високия интерес към нея. Не е известно обаче дали феноменът, оглавяван от Демет Йоздемир и Джан Яман, ще бъде подновен за новия телевизионен сезон 2019-2020 г., тъй като в последно време се наблюдава тенденция към спад в рейтингите му. 

11) ATV е в готовност за нов силен удар срещу конкурентите си. След летящия старт, който направи новата ѝ драма "Никой" (Hercai) в петък вечер, каналът подготвя още три нови заглавия! За "Богат и беден" (Zengin ve Yoksul) и "Али и Севда" (Ali ve Sevda) вече Ви информирахме, но новината за последния трети излезе преди броени дни. "Моят дом" (Canevim) е заглавието на новия проект, който по последна информация ще бъде част от лятната програма на ATV тази година. Главните женски роли в него са поверени на Биран Дамла Йълмаз от "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler), Нихан Бююкаач от "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) и "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel) и Симге Селчук. Продуценти на "Моят дом" ще бъдат Koliba Film. 

12) Йозге Борак се завръща на екран, но в ново амплоа! Известната актриса от "Комшии" и "Малки жени", чиято последна изява бе в първите два сезона на хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), ще застане пред камерите този път като водеща на новото предаване "Ти си моят фризьор" (Kuaforum Sensin). Шоу-програмата, в която най-талантливите фризьори в Турция ще се борят за първото място и голямата награда, започва съвсем скоро по ShowTV. Как ще се справи Йозге Борак като негова водеща, предстои да разберем!

13) Известен турски журналист издава книга, в която помества личните истории по пътя към успеха и славата на 16 от най-известните млади актьори в Турция за последните години. Хакан Гендже, работещ като лайф-стайл репортер за най-голямата новинарска медийна група в южната ни съседка Hurriyet, съвсем скоро ще представи на книжния пазар заглавието "Как са станали звезди?" (Nasil Star Oldular), като в него ще разкаже историите на Афра Сарачоулу, Алп Навруз, Айча Айшин Туран, Боран Кузум, Джан Яман, Джансу Тосун, Демет Йоздемир, Дилян Чичек Дениз, Еджем Узун, Еда Едже, Хазар Ергючлю, Хилял Алтънбилек, Кубилай Ака, Нирай Данер, Нилай Дениз и Пелин Йозтекин, от които през годините е взимал ексклузивни интервюта, някои от които преведени от СЕРИАЛИ в България. 

Свързано изображение
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 18 март, ще бъде финализиран брой №251 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 19-ти, започва новият №252, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В сряда, 20 март, очаквайте специална коментарна статия. В четвъртък, 21 март, предстои интервю с втория отпаднал участник в "Любима турска звезда 2019" - актьора Бюлент Инал, познат у нас от "Под липите", "Момичето, което обичах" и "Семейни тайни". В петък, 22 март, продължава новата ни рубрика "Турските сериали по света", в чийто трети брой ще се спрем на успеха им в Русия. В събота, 23 март, идва ред на "Любопитно", като в третото за сезона издание ще разберете кои са сериалните любови, завършили със смърт. И в неделя, 24 март, идва ред на брой №212 от "Турските актьори 24/7"

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте, като стана дума за успеха им в Русия, можете ли да ми кажете кои руски телевизии излъчват турски сериали?

Предоставено от Blogger.