Салих Бадемджи: "Не съм готов да стана баща"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 6 декември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През последните четвъртъци от 2018-а година те са със звездите от хитовия сериал "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), чийто трети сезон продължава да се излъчва всяка петъчна вечер по турската StarTV и чиято премиера в България по БТВ предстои през пролетта на 2019-а година. Тазседмичното е с актьора, изпълняващ една от главните роли в него - Салих Бадемджи. Той е роден на 15 август 1984 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 34 години, зодия лъв. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 1994-а, когато е едва на десет години. Първата му роля е епизодична. Едва през 2007-а се включва с по-важна и голяма роля в хитовата класическа драма "Сбогом, Румелия" (Elveda Rumeli). В нея се снима две години, до 2009-а. През 2010 г. отново вдъхва живот на второстепенен герой, а именно - на Хакан в една от най-успешните турски семейни драми "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). Чрез нея придобива световна популярност и макар героят му да бъде мразен от аудиторията, той успява да привлече вниманието ѝ. Снима се в поредицата с Айча Бингьол до 2013-а. Следващите му две участия са белязани от неуспех - в провалилите се проекти "Завоевателят" (Fatih) и "Зехтиновият хълм" (Zeytin Tepesi). През лятото на 2014 г. се включва в мюзикъла "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul). От лятото на 2015 г. до януари 2017 г. игра ролята на Синан в изключително успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask). През 2015 г. също така се жени за своята съпруга Имер Йозгюн, която също като него е актриса. Вече почти две години го гледаме като Фикрет в хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Любопитно е, че през втория сезон в актьорския ѝ състав се присъедини неговата съпруга. Да започваме с интервюто!

Преди време се бяхте оплакал, че от дългата продължителност на работния ден на снимачната площадка не успявате да отделите време за съпругата си Имер Йозгюн. Сега, вече работейки заедно в "Истанбулска невеста", не би трябвало да Ви липсва...
Имаме най-малко по 1-2 дни в седмицата, в които снимаме общите ни сцени. Тоест, да, виждаме се вечер, преди да си легнем (смее се).

Лесно ли свикнахте да работите заедно със съпругата си?
Стиковахме се много добре. Но докато тя е изпълнителна и трудолюбива ученичка, аз си падам по-разсеян и несериозен. Докато аз се мотая някъде и си говоря с някого, тя вече е заела мястото си на снимачната площадка. Докато аз я питам: "Утре да отидем ли на закуска?", режисьорът вече казва: "3-2-1!", и снимките започват. Но, разбира се, тъй като си знам репликите, за мен това не е проблем. Пък и съм свикнал да работя с този екип. Със Зейнеп Гюнай Тан (бел. ред. - режисьорката на "Истанбулска невеста") бяхме заедно и във "Времето лети".

Какво е чувството да играете заедно със съпругата си?
Чувството е много носталгично, защото направихме своеобразно завръщане към миналото, когато играхме заедно за последно в университета. Така и поосвежихме връзката си. Но, разбира се, когато срещу теб стои съпругата ти, пък и приятелка от 12-годишен, си наясно, че тя знае всичките ти слаби места и по всякакъв начин се опитваш да ѝ покажеш нещо различно, което не знае. Аз, от своя страна, искам тя да се чувства като у дома си на снимачната площадка. Но като видях, че няма да се получи, продължих да се държа така, сякаш въобще не се познаваме.

Казват, че на всяка снимачна площадка трябва да има по един Салих Бадемджи...
Обичам да се забавлявам пък и да забавлявам другите. Изключително спокоен и отворен съм на снимачната площадка. Това се превърна в моя мисия.

И вкъщи ли сте такъв?
Всичките ми приятели са спокойни. Затова трудно понасям някой да говори повече от мен. Не мога, идва ми в повече.

Съпругата Ви ли е най-добрият Ви приятел?
Като се замисля, да. До четвърти курс не бяхме гаджета, събрахме се след това. После се и оженихме.

Как приятелството Ви се превърна в любов?
Често ми се подиграват, че за да съм в един клас с Имер, повтарях една година, тъй като тя е с година по-малка от мен. Отношенията ни не започнаха рязко и отведнъж, а постепенно се зародиха. Изминаха три години откакто се оженихме и осем, откакто сме заедно, но на мен въобще не ми се струват толкова. Пък и за един човек, който не работи в нашия сектор, би било доста трудно да има връзка с актьор или актриса. Изхождайки от това, че и двамата сме актьори, смятам, че това е голямо предимство.

Харесаха ли зрителите зародилата се двойка между героя Ви Фикрет и асистентката му Есра (бел. ред. - в ролята влиза съпругата на Салих Бадемджи - Имер Йозгюн)?
От това, което чета като коментари и съобщения в социалните мрежи, останах с впечатлението, че зрителите са много доволни. И най-накрая започнаха да оправдават изневеряващите мъже (смее се). На никоя друга двойка, освен на нашата, изневярата нямаше да ѝ отива толкова. Пък и Фикрет се намира под натиска на майка си и по-големия си брат. Нормално е в такава ситуация да потърси изход. Изборът му да не напусне семейния дом говори за неговата слабост, обаче. Никога не е стоял на собствените си крака. Но вярвам, че все пак някой ден ще направи решителната стъпка. Защото е много против настроено срещу брат си, пък и Ипек го настройва още повече. Като голям фитил е Фикрет. Докато Есра е неговата пълна противоположност - спокойна, разумна, добра...

Каква е тайната за успеха на "Истанбулска невеста" според Вас?
Добрата актьорска игра и добрата режисура. Героите създават свои собствени истории. Ако някой друг, например, играеше Адем, вместо Фърат Танъш, героят му нямаше да се развие толкова много. Никой не може да лепне на Адем клишето "лошия герой". Това е човек с голяма дълбочина. И Есма е такава... Сериалът определено заслужава успеха си с историята си, актьорската си игра и режисурата си.

Искате ли да имате дете?
Доста от приятелите ми и хората в обкръжението ми имат деца. Но създавайки дете, трябва да си наясно, че от раждането му животът ти се концентрира изцяло върху неговия. Промяната е голяма. Със съпругата ми все още не сме готови за дете. Тази идея все още ни плаши. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте последното за 2018-а година интервю с известен турски актьор следващия четвъртък, 13 декември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.