"Турските актьори 24/7" (200): от 10 до 16 декември 2018 г.

декември 16, 2018
Здравейте, приятели! Неделя е, 16 декември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 10 до 16 декември 2018 г., научавате сега от новото юбилейно и последно за 2018-а година издание №200 от "Турските актьори 24/7"!

1) Мелике Ипек Ялова се завръща на екран! Екзотичната актриса, известна с участията си в два от най-успешните турски сериала на историческа тематика - "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) и "Справедливостта на Кара" (Karadayi), отново предстои да вдъхне живот на героиня от миналото. Съвсем скоро Мелике ще се присъедини към актьорския състав на хитовата историческа драма "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) на ATV. Героинята ѝ ще бъде медицинска сестра на име Аля и ще стане част от сюжетното развитие в седемнадесетия му епизод. Последната изява на Ялова бе в провалилата се през пролетта драма на KanalD "Човешка вина" (Insanlik Sucu). 

2) TRT1 подготвя нов сериал! Снимките на заглавието "Нулева точка" (Sifir Noktasi) вече започнаха, като са известни актьорите, които ще видим в главните роли в него. Това са Вилдан Атасевер, позната у нас от "Млечният път" и "Златната клетка" и снимала се за последно в комедията от есента на 2017-а година "Хакери" (Klavye Delikanlilari); Таянч Айайдън, когото в България сме гледали в "Готова на всичко" и "Завръщане" и чиито последни две изяви на малък екран бяха в хитовете "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) и "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler); Хилми Джен Интепе от "Великолепният век" и "Чучулигата"; и Анъл Тетик, придобил популярност с ролите си в "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) и "За дъщерите ми" (Kizlarim Icin). Премиерата на "Нулева точка", която ще бъде режисирана от Мехмет Ада Йозтекин, се очаква през новата 2019-а година.

3) Известно е кой актьор ще вдъхне живот на турския легендарен щангист Наим Сюлейманоулу в биографичния му филм! Както писахме по-рано, турската продуцентска компания Dijital Yapimevi, начело с Мустафа Услу, предстои да екранизира живота на починалия преди една година спортист, родом от България. Кино-лентата ще носи заглавието "Турския Херкулес" (Turk Herkul), като ще бъде оглавена от младия талант Хаят Ван Ек, който наскоро подписа договор за участие в нея. Снимките тепърва предстоят, а премиерата по турските кина е насрочена за 18 ноември 2019 г., когато ще се навършат две години от смъртта на Наим Сюлейманоулу. 

4) Ново попълнение в актьорския състав на "Забранената ябълка" (Yasak Elma)! Популярният млад актьор, набиращ все по-голяма скорост в изявите си на малкия екран - Ердем Кайнарджа, се присъедини към екипа на хитовата драма, излъчваща се всяка понеделник вечер с голям успех по FOX. Героят му, който носи името Дюндар, влезе в сюжетното развитие с началото на двадесет и седмия му епизод. Напомняме, че Ердем направи пробива си в турското кино с участието си в медицинската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi) през лятото на 2017 г. Последната му изява бе в провалилото се заглавие от тази есен "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar).

5) Нигяр калфа се завръща на екран! Актрисата Филиз Ахмет, която преди шест години стана световно-известна с култовата си роля в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), сключи договор за участие в новата криминална драма "Налягане" (Vurgun). Красавицата, чиято последна изява на малък екран бе в "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), а на голям във филма "Мед и сметана" (Bal Kaymak), ще влезе в образа на Михри в новото заглавие на Gold Film и ще си партнира, както вече знаете, с Дениз Чакър, Еркан Петеккая, Емре Кънай, Бегюм Биргьорен, Джемал Токташ, Инанч Конукчу, Алие Узунатаан и Алтан Еркекли. Снимките на "Налягане" вече започнаха, като премиерата се очаква през новата 2019-а година по FOX. 

6) След като беше разкрита мъжката част от актьорския състав на новия криминален сериал "Смяна 24/7" (Nobet 7/24), завесата около женската половина в него също започна да се открехва. Изключително популярната актриса Ипек Карапънар ще изиграе главната женска роля в новото обещаващо заглавие на продуцентска компания Pana Film, подготвяно за излъчване по ShowTV. Красавицата, позната у нас от "Малки тайни" и снимала се за последно в драмата "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler), ще влезе в екранна двойка с не по-малко популярния Сайгън Сойсал. Напомняме, че в "Смяна 24/7" ще видим още Юрдаер Окур, Ибрахим Кендирджи, Дениз Болъшък, Каан Севи, Тунджай Беязит и Кюршат Алнъачък. Началото се очаква през януари 2019 г. 

7) Гьокче Бахадър издаде албум! Изключително популярната актриса, която у нас помним като Лейля от "Листопад" (Yaprak Dokumu), наскоро пусна на пазара в Турция първия си музикален албум, в който изпълнява свои кавъри на някои от най-известните и обичани турски песни. Магнетичната красавица отдавна не крие певческия си талант, разкривайки го под различни форми и изяви пред аудиторията, но да издаде свой албум, бе една от най-големите ѝ мечти. Любопитно е, че албумът на Гьокче излезе в деня, в който приключи последният сериал с нейно участие - "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), в който също чухме прекрасния ѝ глас, изпълнявайки песента "Medcezir". 

8) Любими актьори се събират заедно на театралната сцена! Еркан Авджъ, когото за първи път у нас гледахме в "Справедливостта на Кара" и когото в момента гледаме в "Искрите на отмъщението", Хазал Тюресан, която българските зрители намразиха заради отрицателната ѝ роля в "Г-жа Фазилет и нейните дъщери", Ферит Актуу, когото помним още от "Мечтатели", и младият талант Йозгюн Айдън застават един до друг в новата театрална постановка "Крокодил" (Timsah), чиято премиера предстои на сцената на DasDas. Любопитно е, че един от двамата режисьори на пиесата е известният актьор Мерт Фърат, снимал се за последно в "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). 

9) Мине Тугай с втори отложен сериал! Красавицата, позната у нас с ролите си в хитовете "Времето лети" и "Кварталът на богатите", сякаш е съпътствана от лош късмет напоследък, тъй като само в рамките на половин година втори проект, оглавяван от нея, бива отложен за неопределен период от време. Първо бе заглавието "Рапсодия на Босфора" (Bogazici Rapsodisi), което трябваше да направи премиерата си през лятото по KanalD, но не видя екран и бе свалено, още преди да е започнало. Сега същото се случва с драмата "Верда" (Verda), в която Мине трябваше да си партнира с Кутси и която трябваше да стартира този месец по ATV. След заснемането на първите два епизода от новия сериал на Pastel Film телевизията не е пожелала да сключи договор за излъчването му и така продуцентите му са в търсене на друг канал. Дали "Верда" все пак ще види бял свят? Следете ни, за да разберете!

10) Ново попълнение в актьорския състав на "Гюлпери" (Gulperi)! Част от екипа на драмата, продуцирана от Tims&B Productions и излъчваща се всяка петъчна вечер с голям успех по ShowTV, става известният актьор Еркан Бекташ, който влиза в ролята на смятания за мъртъв съпруг на главната героиня Гюлпери - Еюп. Любопитно е, че Еркан и Нургюл Йешилчай, изпълняваща главната женска роля в "Гюлпери", не застават за първи път на една снимачна площадка заедно, тъй като през 2010 г. и двата участваха в хитовата драма "Любов и наказание" (Ask ve Ceza). Последната изява на Бекташ бе в криминалния феномен "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz).

11) Бурджу Бириджик и Баръш Ардуч се срещнаха преди началото на снимките на новия си сериал "Гарван" (Kuzgun)! Двамата световно-известни актьори проведоха среща в заведение в истанбулския квартал Арнавуткьой, продължила цели 7 часа! Обсъждайки предстоящото им общо участие в обещаващия проект на Ay Yapim и StarTV, двамата бяха придружени от своите половинки - Бурджу от съпруга си Емре Йеткин, а Баръш от приятелката си и известна комедийна актриса Гупсе Озай. На излизане от заведението двамата споделиха пред пресрещналите ги журналисти, че са се познавали отпреди, но че досега не са имали възможност да проведат разговор на дълго и на широко. Те разкриха още, че снимките на "Гарван" започват през януари 2019 г., което означава, че можем да очакваме премиерата му напролет. 

12) Бурак Дениз с нова любов! Изключително популярният млад актьор, когото в момента гледаме в главната мъжка роля в семейната трагикомедия "Нашата история" (Bizim Hikaye) всеки четвъртък по турската FOX, наскоро бе спипан от папараци заедно с новата си приятелка в кафене в истанбулския квартал Джихангир. На излизане от заведението заедно с новата си половинка Бурак лаконично сподели пред пресрещналите ги репортери, че това е новата му изгора. Напомняме, че доскоро Дениз имаше отношения с актрисата Бюшра Девели, продължили три години, но приключили по неясни причини.

13) Кенан Имирзалъоулу направи изключително скъп новогодишен подарък на съпругата си Синем Кобал! Световноизвестният актьор от "Диво сърце", "До последен дъх", "Езел" и "Справедливостта на Кара" наскоро извади от джоба си колосалните 2 000 000 турски лири, с които купи на любимата си автомобил марка Porsche модел 911. Според близки до светската двойка луксозното возило направило Синем щастлива на седмото небе. Съвсем скоро се очаква русокосата красавица от "Малки тайни" да кръстосва улиците на Истанбул с новия си ултра-скъп подарък. 

14) Джейда Атеш не се е отказала от актьорската професия! Наскоро изключително известната млада актриса, позната у нас от "Огледален свят", направи изявление от САЩ, където живее заедно със съпруга си Буура Топлусой от няколко години, с което зарадва многобройните си почитатели. "Омъжвайки се и премествайки се да живея в друга държава, се създаде усещането, че съм оставила актьорската професия на заден план. Но за мен да оставя работата си, е равносилно да оставя целия си живот. В Америка се развих още повече като актриса и получих много добро образование. Сега е време да започна отново!", сподели с хъс и голяма радост Джейда, давайки заявка за скорошното си завръщане на екран.

15) Развеждат ли се Неслихан Атагюл и Кадир Доулу? Отскоро този въпрос броди с все по-голяма сила в турското медийно пространство и не след дълго намира официалния си отговор. Самата Неслихан Атагюл, позната от "Листопад", "Двете лица на Истанбул" и "Черна любов", наскоро заяви, че не се развежда със съпруга си и че всичко между тях двамата е наред. Малко по-късно, от своя страна, Кадир я допълни с думите: "Всеки живее така, както поиска. Всеки отговаря сам за себе си. Нямаме за цел да посрещаме чиито и да било очаквания. Но когато това, което говорим пред вас - журналистите, се представя по друг начин на екран или в интернет, не е никак приятно". Напомняме, че съвсем скоро Доулу се завръща на екран в новия сериал на TRT1 "Достойнство" (Vuslat).

16) Къванч Татлъту преминал през дълга подготовка преди началото на най-новия си сериал "Сблъсък" (Carpisma)! Най-известният турски актьор, когото в момента гледаме у нас в епизодите на "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel) всяка делнична вечер по БТВ, е преминал през подготовка по използване на оръжие и полицейски техники, каквито особености изисква ролята му на Кадир в новата му криминална драма, в продължение на 5 месеца. Освен всичко това, и след началото на сериала Къванч не спира да спортува - по 3 пъти седмично в почивките между снимките. Уви, до момента "Сблъсък" не се представя особено блестящо и не оправдава високите очаквания, с които започна. 

17) Вахиде Перчин подготвя оттеглянето си от малкия екран! Световноизвестната актриса-ветеран, позната у нас с ролите си в "Истанбулска приказка", "Да върнеш времето назад", "Любов извън закона", "Огледален свят", "Великолепният век" и "Майка", смята да напусне екипа на историческата драма "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) в края на първия ѝ сезон през юни 2019 г. Причина за това решение на Вахиде са неблагоприятните условия за работа, в които ѝ се налага да работи - шестдневна работна седмица и продължителност на всеки един от епизодите от по над 140 минути. Със съпруга си Алтан Гьордюм вече са започнали да си търсят нов дом в малкото крайморско градче Фоча, намиращо се в близост до Измир, където ще се преместят да живеят догодина. Така от тук нататък Вахиде ще гледаме единствено в игрални филми.

18) Серенай Саръкая за пореден път събра вниманието върху себе си с външния си вид! Изключително популярната актриса, позната в България с ролите си в "Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите", присъства на наградите "Златна пеперуда 2018" (Altin Kelebek 2018), провели се преди седмица, облечена с доста провокативен тоалет. Серенай, чийто последен сериал "Фи" (Fi) бе отличен като най-добра интернет-драма за годината, предизвика сериозни дебати в социалните мрежи с визията си, като повечето коментари, дори от нейни фенове, обаче бяха отрицателни. Скандални бяха и погледите, които ѝ хвърли най-влиятелният турски продуцент и шоу-мен Аджун Ълъджалъ, току-що развел се с вече бившата си съпруга Шейма Субашъ. 

19) За поредна година Туба Бююкюстюн е посланик на добра воля към УНИЦЕФ. Въпреки връзката си със скандалния бизнесмен Умут Евирген, който през 2017 г. стреля по снимащ гo репортер, най-известната турска актриса продължава да бъде лице на световната организация. Преди няколко дни Туба, която в момента гледаме у нас всяка делнична вечер в "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel) по БТВ, посети център за турски и сирийски деца без родителски грижи в Анкара. Доказвайки за пореден път колко голямо сърце има, Туба обърна внимание на всяко едно от децата поотделно, като също така рисува, пя и се забавляваше с тях. 

Снимка на СЕРИАЛИ в България.
20) Приключи есенният сезон на СЕРИАЛИ в България за 2018-а година! Благодарим на всички ви, че бяхте с нас и следяхте рубриките ни през изминалите три месеца! През предстоящите празнични дни екипът ни излиза във ваканция, като се завръщаме с нови сили още в първите дни на новата 2019-а година. През междинния зимен сезон продължава рубриката ни "Какво гледат в Турция?" с ежедневни обновявания, предстоят нови издания от "Турция представя..." във вторник, както и нови интервюта с любими турски актьори и актриси от излъчващите се в момента у нас сериали в четвъртък. Разбира се, продължава и "Турските актьори 24/7" в неделя. А дотогава - на 26 декември (сряда) предстои да направим традиционната ни равносметка и да определим сериалите, впечатлили ни най-много през изминалата 2018-а година. Пожелаваме на всички наши читатели весели коледни и новогодишни празници! :) 

1 коментар:

Анонимен каза...

Весели коледни празници, здраве, усмивки и нови пътувания през 2019 г. С благодарност за информацията, която предоставяте

Предоставено от Blogger.