"Турските актьори 24/7" (198): от 26 ноември до 2 декември 2018 г.

декември 02, 2018
Здравейте, приятели! Неделя е, 2 декември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 26 ноември до 2 декември 2018 г., научавате сега от новото издание №198 от "Турските актьори 24/7"!

1) KanalD подготвя нов сериал! "Приказното цвете" (Masal Cicegi) е заглавието на новата драма, която предстои да се завърти в ефира на медията през новата 2019-а година. В актьорския състав на новия проект ще видим някои от най-големите имена на турското кино, сред които: Йешим Джерен Бозоулу ("Моят живот"), Месут Акуста ("Черна роза"), Зейнеп Еронат ("Завръщане" и "Момичето с червения шал"), Уур Юджел ("Любов и наказание" и "Любов извън закона") и Маджит Копер ("Великолепният век"). Кои ще бъдат младите лица, които ще застанат редом до тези петима ветерани, предстои да научим съвсем скоро. 

2) Още любими актьори-ветерани се завръщат на екран! В новата криминална драма "Налягане" (Vurgun), чийто старт се очаква в началото на новата 2019-а година, с ключови роли ще видим две от най-големите имена на турското кино - Алтан Еркекли от "Истанбулска приказка" (Bir Istanbul Masali) и Алие Узунатаан от "Незабравима" (Unutulmaz) и "Висше общество" (Yuksek Sosyete). Така те ще застанат редом до мега-звездите Еркан Петекккая и Дениз Чакър, които ще оглавят обещаващото заглавие на TIMS и FOX. Наскоро стана ясно, че с ключова роля в "Налягане" ще видим и младия Джемал Токташ, познат у нас от "Завръщане" (Sila) и превърнал се във феномен с отрицателни си персонаж в "Мерием" (Meryem). 

3) Мюжде Узман става старши лейтенант! Изключително популярната актриса, позната у нас с ролите си в хитовете "Опасни улици" (Arka Sokaklar) и "Любов под наем" (Kiralik Ask), наскоро се присъедини към актьорския състав на военната драма "Войник" (Savasci), чийто трети сезон продължава своето излъчване всяка неделна вечер с огромен успех по FOX. В новите епизоди на историята предстои да видим Мюжде в непозната до момента светлина - на пилот и старши лейтенант Фунда Турач. Напомняме, че последната изява на Узман бе като водеща на предаването "Звездата на бъдещето" (Gelecegin Stari). 

4) Фуркан Палалъ на голям екран! Познатият у нас с ролята си в хитовата романтична комедия "Стая 309" (№: 309) актьор предстои да изиграе главната мъжка роля в нов игрален филм, съвместна продукция на турски и японски продуценти. Кино-лентата носи заглавието "Завръщане у дома" (Yuvaya Donus), като ще бъде по мотиви от романа на Ердал Гювен "Бягство от Техеран" (Tahran'dan Kacis), който ще бъде адаптиран към сценарий от Шейда Делибашъ. Режисьор на филма ще бъде Хакан Куршун, а продуценти - Mac Medya. Напомняме, че последната изява на Фуркан Палалъ на малък екран - през пролетта в драмата "Нека стане чудо" (Bir Mucize Olsun), се увенча с неуспех.

5) Въпреки че приключва след малко повече от седмица, към актьорския състав на модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) продължават да се присъединяват нови имена! След включването на известната от "Твоят мой живот" актриса Шюкран Овалъ, идва ред на не по-малко популярната и харесвана Хазал Тюресан. Красавицата, която в момента гледаме в България в драмата "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), предстои да вдъхне живот на адвокат Джерен в последните два епизода от проекта на Ay Yapim и StarTV. Финалът на "Малки убийства" ще бъде излъчен на 11 декември (вторник). Сериалът приключва след изключително успешен първи и неуспешен втори сезон с 45 епизода. 

6) Мурат Йълдъръм се завръща на екран! Световноизвестният актьор, който прекъсна актьорската си кариера за три години, ще видим с главна роля в нов сериал, подготвян за излъчване по ATV от продуцентска компания Tims&B Productions. Познатият у нас от "Гордата Аси", "Любов и наказание" и "Голямата лъжа" актьор ще играе по сценарий на майсторите на перото Айфер Тунч и Етхем Йозъшък, последният от които стои зад изключително успешните "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) и "Обещание" (Soz). За екранна партньорка на Йълдъръм се спряга името на не по-малко популярната Хатидже Шендил ("Черни планини", "Дила" и "Част от мен"). Напомняме, че последната изява на Мурат Йълдъръм на малък екран бе преди три години в провалилата се драма "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi). 

7) Актьорите, вдъхващи живот на двама от най-могъщите султани в историята на Османската империя, са сред най-известните на Арабския полуостров! Наскоро Бюлент Инал, оглавяващ историческата драма "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid), и Енгин Алтан Дюзятан, който пети сезон играе главната роля в най-гледания сериал в момента в южната ни съседка "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul), бяха поканени от на тазгодишния шести филмов фестивал в Катар, където бяха посрещнати с огромно внимание. Напомняме, че Бюлент е познат в България с ролите си в "Под липите" и "Семейни тайни", а Енгин - от "Край или начало". 

8) Приключва ли "Великолепният тандем" (Muhtesem Ikili)? След провала, който новият полицейски сериал отбеляза с излъчването си в четвъртък по KanalD, в интернет-пространството закономерно се заговори за скорошния му преждевременен финал. Най-обещаващото ново заглавие на KanalD този сезон определено не успява да оправдае големите очаквания към себе си, но тук е мястото да успокоим многобройните му български фенове, следящи го онлайн, преведен от екипа на "Любими сериали с превод", че снимките му продължават с пълна сила и в това ни увери наскоро самият Керем Бюрсин, изпълняващ една от главните роли в него. Актьорът, познат у нас от "Сърцето на града", сподели в профила си в социалната мрежа Instagram своя снимка, с която опровергава излезлите новини за ранен финал. 

9) Хилял Сарал стана модел! Една от най-добрите турски режисьорки, която през 2017-а година бе наградена с най-престижната награда в световен мащаб - "Emmy", за работата си по драмата "Черна любов" (Kara Sevda), излезе на модния подиум като модел по време на дефилето, организирано от Зейнеп Картал в Английското консулство в Истанбул. В ревюто се включиха 24 жени, изявени в различни професионални области и донесли големи заслуги за родината си. Напомняме, че в момента Хилял Сарал работи по режисурата на новия сериал на Ay Yapim и ATV "Хълмът на орлите" (Sahin Tepesi). 

10) Санем Челик стана вегетарианка! Актрисата, известна у нас с ролята си в драмата "Готова на всичко" (Aliye), наскоро сподели в общественото пространство, че е спряла да консумира всякакви животински продукти от година насам. Санем, снимаща се в момента в излъчващия се всяка неделна вечер по KanalD сериал "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi), увери, че се чувства чудесно, след като е наложила тази радикална промяна в начина си на хранене, и дори загатна, че през май 2019 г. планира екскурзия до Индия, където ще присъства на научна конференция на тази тема. 

11) Шевкет Чорух бе ограбен! Един от най-известните турски комедийни актьори, който вече 13 сезона се снима в полицейския феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar), наскоро пропищя от кражба в Държавния театър, в който работи. Под формата на пост в профилите си в социалните мрежи Шевкет направи апел към крадците на откраднатия театрален декор да го върнат, тъй като поради специфичността си няма как да го продадат, а с него единствено биха могли да отворят собствен театър. Така не след дълго обирджиите върнали откраднатото срещу условието да не бъде подавана жалба в полиция срещу тях.

12) Аслъ Енвер се събра с Мурат Боз! Една от най-известните светски двойки в южната ни съседка за последните три години отново даде шанс на отношенията си, този път - трети. Да се надяваме, че тук поговорката "три за щастие" ще е в сила, тъй като този път Мурат е направил доста голяма крачка напред в отношенията си с актрисата, предлагайки ѝ брак. Аслъ, продължаваща да се снима в "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), е приела отправеното предложение и се очаква да се венчае за известния актьор и певец, с когото се запозна преди три години на снимачната площадка на игралния филм "Братко мой" (Kardesim Benim), през лятото на 2019 г. 

13) Животът на младата надежда на турското кино Айбуке Пусат, чиято звезда изгря в излъчената у нас драма "Моят живот" (O Hayat Benim), не е бил никак лек, защото ѝ е отнел най-голямата страст. Зад перфектната ѝ визия и бляскава усмивка стои голямо изпитание, което съдбата ѝ е поднесла преди няколко години, когато вече бившата балерина е получила тежка контузия, наложила да преустанови изявите си като такава. Лъч светлина в тунела за изпадналата в депресия след това Айбуке се оказва участието ѝ в телевизионната игра "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister?), по време на което бива забелязана от нужните хора и ѝ бива предложено да участва в конкурса "Мис Турция 2014". Победата на Пусат в него осява пътя ѝ, по който продължава да върви вече като актриса. След успешното ѝ участие с главна роля в първите два сезона на "Обещание" (Soz), в момента Айбуке оглавява новата драма "Хълмът на орлите" (Sahin Tepesi). 

14) Ръза Коджаоулу с нова любов! След като преди пет месеца се раздели с вече бившата си половинка Зейнеп Бастък (известна турска певица), актьорът от "Езел", "Север-Юг" и "Справедливостта на Кара" има нова връзка - с младата актриса Мерве Чаъран. Красавицата, която отскоро се снима в новия сериал на Ay Yapim и ShowTV "Сблъсък" (Carpisma), и нестандартния актьор, продължаващ участието си в хита "Пропаст" (Cukur), са повече от щастливи заедно според близки до тях. Напомняме, че звездата на Мерве изгря преди три години в "Сладки малки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar), след което последваха успешни участия във "Фи" (Fi) и "Сърцебиене" (Kalp Atisi). 

Резултат с изображение за salih bademci
15)  Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 3 декември, ще бъде финализиран брой №238 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 4-ти, започва новият №239, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В сряда, 5 декември, предстои специална статия. В четвъртък, 6 декември, ще бъде публикувано интервю с актьора от "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) Салих Бадемджи. В петък, 7 декември, ще обявим резултатите от гласуването към тринадесетата категория в "Турски награди 2018" - за най-добър актьор, и ще дадем началото на последната четиринадесета - за най-добър сериал, излъчен в България. В събота, 8 декември, продължава "Строго секретно с Демет Акбаа", в чието тринадесето издание ще представим шега със скрита камера, скроена от актрисата от "Клетва" Туба Юнсал. И в неделя, 9 декември, идва ред на брой №199 от "Турските актьори 24/7", в който ще отразим на живо тазгодишите награди "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.