"Турските актьори 24/7" (197): от 19 до 25 ноември 2018 г.

ноември 25, 2018
Здравейте, приятели! Неделя е, 25 ноември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 19 до 25 ноември 2018 г., научавате сега от новото издание №197 от "Турските актьори 24/7"!

1) Берен Саат се завръща! Световноизвестната актриса, позната в България с ролите си в хитовете "Забраненият плод", "Пепел от рози", "Щастливи заедно" и "Великолепният век: Кьосем", подписа договор с американската интернет-платформа Netflix за участие във втората оригинална турска продукция, която ще се излъчва на нея. Все още няма други подробности около новия проект с участието на Берен Саат, освен че снимките му ще започнат през предстоящата 2019-а година, което пък означава, че премиерата му ще се очаква най-рано през 2020-а. Напомняме, че първият оригинален турски сериал, създаден за Netflix - "Пазителя" (Muhafiz/The Protector), оглавяван от Чаатай Улусой и Хазар Ергючлю, ще направи световната си премиера на 14 декември. 

2) Турция с филм за щангиста Наим Сюлейманоулу! Точно година след смъртта на световната легенда - на 18 ноември 2017 г., бе обявено, че турският продуцент Мустафа Услу, известен с работата си по блок-бастърите "Айля" (Ayla) и "Мюслюм" (Muslum), ще заснеме биографичен игрален филм за живота ѝ. Режисьор на кино-лентата, посветена на световния шампион по вдигане на тежести, който е роден в българското село Птичар през 1967 г., ще бъде наградената с "Emmy" за работата си по "Черна любов" (Kara Sevda) Хиля Сарал. Сценаристи ще бъдат Синем Услу и Мерт Дикмен. Премиерата на филма със заглавие "Турския Херкулес" (Turk Herkul) е насрочена за 18 ноември 2019 г., когато ще се отбележат две години от смъртта на Наим Сюлейманоулу.

3) Трима изключително популярни актьори се завръщат на екран! Новата криминална драма "Смяна" (Nobet), чиято премиера се очаква през януари 2019-а година в ефира на ShowTV, ще бъде оглавена от трима любимци на зрителите - Юрдаер Окур ("Справедливостта на Кара"), Сайгън Сойсал ("Гордата Аси", "Момичето с червения шал" и "Великолепният век") и Ибрахим Кендирджи ("Мечтатели"). Актьорският състав на обещаващото заглавие от създателите на феномена "Долината на вълците" (Kurtlav Vadisi) - продуцентска компания Pana Film, се допълва от Дениз Болъшък, Каан Севи, Тунджай Беязит и Кюршат Алнъачък. 

4) Освен Берен Саат, през новата 2019-а година още една голяма турска звезда се завръща на снимачната площадка - Баръш Ардуч! Изключително популярният актьор от "Любов под наем" (Kiralik Ask) ще оглави новият сериал със заглавие "Гарван" (Kuzgun), който ще се излъчва по StarTV. Според непотвърдена и неофициална информация пред подписване на договор за участие в обещаващото ново заглавие е не по-малко известната актриса Бурджу Бириджик, придобила световна слава след участията си във "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) и "Песента на живота" (Hayat Sarkisi). Ще видим ли официално Бурджу като новата екранна партньорка на Баръш, предстои да разберем много скоро. Следете ни за повече информация!

5) Аджеля Топалоулу в ново амплоа! Младата актриса, чиято кариера тръгна стремглаво нагоре след участието ѝ в хитовата романтична комедия "Любов на инат" (Inadina Ask), приключила наскоро у нас, се завръща на екран в новия сезон на най-гледаното комедийно предаване в Турция "Смях, смях" (Guldur Guldur Show). Чаровната Аджеля, снимала се през лятото на 2017-а в драмата "Мерием" (Meryem), а през това на 2018-а година в комедията "Дай Боже всекиму" (Darisi Basimiza), се присъединява към силния актьорски състав на шоуто, продуцирано от BKM и излъчващо се по ShowTV. В него предстои да гледаме Топалоулу в различни комедийни скечове всяка седмица.

6) Шюкран Овалъ се завръща на екран! Изключително популярната актриса, която у нас сме гледали в драмите "Вярна на себе си" и "Твоят мой живот", предстои да вземе специално участие в модерната история на StarTV и Ay Yapim "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). Влизайки в образа на новата мистериозна героиня Шебнем Аксак, Шюкран предстои да оплете още повече и без друго заплетената история, излъчваща епизоди от втория си сезон всяка вторник вечер. Напомняме, че през месец август т. г. Овалъ роди първородната си дъщеричка Михран Еля, като явно три месеца майчинство са ѝ били достатъчни, щом се е завърнала на снимачната площадка. Последната изява на Шюкран преди раждането бе в историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin).

7) Джем Карджъ напусна екипа на драмата "Гюлпери" (Gulperi), която режисира. Известният режисьор, станал популярен с работата си по успешните заглавия "Справедливостта на Кара" (Karadayi), "Сладки малки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar), "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) и "Черната перла" (Siyah Inci), се разделя с екипа на хита, излъчващ се всяка петъчна вечер с голям успех по ShowTV, 11 епизода след началото му. Така на режисьорския стол на "Гюлпери", считано от 12 серия, сядат Яъз Алп Акайдън и Метин Балекоулу, които едновременно с това ще режисират и другото хитово заглавие на Tims&B Productions - "Обещание" (Soz). 

8) Аслъ Енвер и Ибрахим Челиккол спечелиха делата, заведени срещу фалиралата продуцентска компания Endemol Shine Turkey! Двамата световно-известни турски актьори, които през 2016-а взеха участие в два от проектите ѝ, най-сетне получиха неизплатените си хонорари, каквото постанови съдът в южната ни съседка след дълго продължило дело. За участието ѝ в драмата "Зимно слънце" (Kis Gunesi) на Аслъ Енвер бяха изплатени приблизително 39 000 турски лири. Сумата, която Ибрахим Челиккол получи за ролята си в "Гордиев възел" (Kordugum), е доста по-крупна - от близо 167 000 лири. Любопитно е, че тези суми не са неизплатени хонорари, а дялове, полагащи им се от продажбите на двата сериала в чужбина. 

9) Кадир Доулу с нова визия! Един от най-известните турски актьори, познат в България с ролите си в хитовете "Малки тайни", "Двете лица на Истанбул" и "Великолепният век: Кьосем", наскоро бе забелязан в компанията на своя приятелка на излизане от заведение в истанбулския квартал Етилер. Това, с което Кадир привлече вниманието върху себе си, бе новата му доста къса прическа. Причина за подстрижката на Доулу е участието му в новия сериал "Достойнство" (Vuslat), чиято премиера се очаква в началото на новата 2019-а година по TRT1. 

10) Джан Яман отрече да има връзка с Демет Йоздемир! Най-коментираният турски актьор за 2018-а година, когото доскоро гледахме у нас в романтичните комедии "Любов на инат" (Inadina Ask) и "Горчиво и сладко" (Dolunay), наскоро заяви в публичното пространство, че няма връзка с екранната си партньорка в "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) Демет Йоздемир. Напомняме, че след изтеклите в медиите снимки на двамата, демонстриращи изключително близки отношения на партито на рождения ден на сценаристката на сериала, всички медии в южната ни съседка гръмнаха с новината, че са заедно. Джан обаче сложи край на тази мълва и отрече категорично да има отношения с Демет.

11) Толгахан Сайъшман и Алмеда Абази ще си имат близнаци! Наскоро стана ясно, че изключително популярната турска светска двойка чака не едно, а две деца. По последна информация - синове. Любопитно е, че наследниците на световноизвестния актьор от "Сезони на любовта", "Сега и завинаги" и "Черната перла" ще имат двойно гражданство, тъй като майка им Алмеда Абази е албанка по произход. Близнаците ще бъдат родени в Истанбул, където отсега родителите им са в подготовка за новия си дом, който закупиха наскоро - на стойност 4,5 милиона турски лири. Отсега бъдещата майка Алмеда е решила да не публикува снимки на децата си в социалните мрежи определен период от време след раждането им, тъй като се страхува от уроки и зли очи. 

12) Фарах Зейнеп Абдуллах в нова светлина! Изключително популярната млада актриса, позната у нас с ролите си във "Времето лети", "С Русия в сърцето" и "Великолепният век: Кьосем", наскоро издаде първия си самостоятелен сингъл, носещ името "Коя беше тази приказка?" (Bu Hangi Masaldi?). Чаровницата, която блесна освен с актьорски, и с певчески качества в игралния филм "Ако забравя, прошепни ми" (Unutursam Fisilda) от преди няколко дни, най-сетне сбъдна мечтата си и записа първата си песен, която можете да чуете от тук! Напомняме, че съвсем скоро Фарах се завръща на снимачната площадка на новия сериал "Бягащите към огъня" (Atese Kosanlar) на FOX и Limon Film.

13) Една от най-харесваните светски двойки в южната ни съседка се разпадна! Изключително популярните Бурчин Терзиоулу и Илкер Калели сложиха край на връзката си, продължила три години и половина. Двамата актьори, чиято любов пламна на снимачната площадка на хита "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), всъщност са се разделили още преди няколко месеца, но чак сега това стана известно в публичното пространство. Нарушавайки дългото си мълчание, наскоро Бурчин, снимала се за последно във втория сезон на интернет-сериала на Netflix "Пазителя" (Muhafiz/The Protector), сподели: "И без друго всички знаят, че сме разделени. Не съм говорила, когато сме били заедно. Не съм говорила и когато сме се разделили". 

Резултат с изображение за firat tanis
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 26 ноември, ще бъде финализиран брой №237 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 27-ми, започва новият №238, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В сряда, 28 ноември, предстои пета част от поредицата-пътеписи "Седмица в Истанбул". В четвъртък, 29 ноември, ще бъде публикувано интервю с актьора от "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) Фърат Танъш. В петък, 30 ноември, ще обявим резултатите от гласуването към дванадесетата категория в "Турски награди 2018" - за най-добра актриса, и ще дадем началото на тринадесетата - за най-добър актьор. В събота, 1 декември, продължава новата ни рубрика "Строго секретно с Демет Акбаа", в чието дванадесето издание ще представим шега със скрита камера, скроена от актрисата от "Моят живот" Йешим Джерен Бозоулу. И в неделя, 2 декември, идва ред на брой №198 от "Турските актьори 24/7"

2 коментара:

Анонимен каза...

Да не би „Истанбулска булка” да стартира скоро в България, та публикувате интервюта с актьорите?

Станимир Петров каза...

Турска журналистка в поредица от твитове е написала, че Чаалар Ертурул гледа на един сценарий за предстоящ проект "с особен жар". В коментари към тези твитове се предполага, че става дума за турска версия на "Бягство от затвора" или "Форсмажор". Може ли повече инфо, ако има възможност?

Предоставено от Blogger.