"Турските актьори 24/7" (196): от 12 до 18 ноември 2018 г.

ноември 18, 2018
Здравейте, приятели! Неделя е, 18 ноември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 12 до 18 ноември 2018 г., научавате сега от новото издание №196 от "Турските актьори 24/7"!

1) Батухан Екши напуска екипа на "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma)! Младият актьор, познат в България с ролята си в "Кварталът на богатите" (Medcezir), който взимаше ключова роля в хитовата драма на TRT1, излъчваща се всяка неделна вечер с голям успех, подписа договор за участие в новия сериал "Деца-братя" (Kardes Cocuklari) с продуцентска компания Gold Film. Напомняме, че дамата, чиито снимки вече започнаха, ще бъде оглавена от Айча Бингьол ("Млечният път", "Времето лети" и "Семейни тайни"), Мехмет Аслантуу ("Истанбулска приказка"), Нур Феттахоулу ("Забраненият плод" и "Великолепният век"), Афра Сарачоулу ("Г-жа Фазилет и нейните дъщери"), Фуркан Андъч ("Другите отчаяни съпруги") и Мурат Далтабан ("Пепел от рози") и ще стартира в края на 2018-а или началото на 2019-а година в ефира на StarTV. 

2) Озан Гювен се завръща на театралната сцена! Един от най-добрите и харизматични турски актьори, когото българските зрители познават с ролите му в хитовете "Истанбулска приказка" и "Великолепният век", ще оглави новата интерпретация на постановката "Дон Кихот" (Don Kisot'um Ben). Така Озан, снимал се за последно в интернет-сериала "Фи" (Fi), се завръща отново на театралната сцена след 14-годишна пауза в кариерата му на театрален актьор. Любопитно е, че ролята на Санчо Панса е поверена на актриса, при това не коя да е, а Гюнай Караджаоулу, известна в България от "Огнено сърце" и снимала се за последно в провалилата се полицейска комедия "Хаяти и другите" (Hayati ve Digerleri). 

3) Завръща ли се Мерием Узерли на екран? От скоро в интернет-пространството все по-усилено се спекулира, че актрисата с германски произход, спечелила световна слава след участието си във "Великолепният век", се присъединява към актьорския състав на модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), замествайки напусналата Тюлин Йозен. Малко по-късно самата Мерием опроверга тази информация с пост в профилите си в социалните мрежи, уточнявайки, че в момента работи по игрален филм. Съвсем скоро премиерата си по турските кина ще направи най-новата кино-лента с нейно участие "Кошер" (Kovan). 

4) Още две големи имена се присъединяват в актьорския състав на новия сериал "Халка" (Halka)! Младият актьор, набиращ все по-голяма популярност - Каан Йълдъръм, и доказалата се актриса-ветеран Фунда Илхан наскоро подписаха договор за участие с продуцентска компания Es Film за участие в новата ѝ криминална драма, чиито снимки вече започнаха. Каан е известен в България с ролята си в "Тайни", като през последните години се снима в не особено успешни заглавия, сред които "В името на щастието" (Adi Mutluluk), "Сърцето ми изгаря в пламъци" (Kalbim Yangin Yeri), "Хакери" (Klavye Delikanlilari) и "Човешка вина" (Insanlik Sucu), a Фунда у нас сме гледали в "Долината на вълците" и "Черни планини", като по-скорошните ѝ участия са в "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), "Кой те взе от мен?" (Seni Kimler Aldi) и "Човешка вина" (Insanlik Sucu). Напомняме, че "Халка" започва съвсем скоро по TRT1, като ще бъде оглавяван от Серкан Чайоулу, Ханде Ерчел, Хазал Субашъ, Ахмет Мюмтаз Тайлян и Назан Кесал. 

5) Аслъхан Гюрбюз се завръща в "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler)! Актрисата, изпълняваща една от главните роли в модерната история на Ay Yapim и StarTV - Мерве, я напусна временно преди месец заради сериозен здравословен проблем и операция. За щастие, Аслъхан, позната в България от "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), вече е напълно възстановила се и от трейлъра към новия 42 епизод на "Малки убийства" става известно, че се завръща в историята, при това - с гръм и трясък. Гюрбюз не взе участие в последните пет епизода на драмата. 

6) Излезе дългоочакваният трейлър към първия турски сериал, създаден за американската интернет-платформа Netflix! "Пазителя" (The Protector/Muhaviz), чиито снимки започнаха преди половин година, впечатли зрители от целия свят с рекламата си и даде заявка за голям успех. Заедно с излизането на първия трейлър към фантастичната драма с участието на Чаатай Улусой, Хазар Ергючлю, Окан Ябалък и Айча Айшин Туран в главните роли стана известна и датата, на която ще направи световната си премиера - 14 декември (петък). Вижте трейлъра към "Пазителя" с български субтитри от тук

7) Джесика Мей се сбогува с екипа на "Новата булка" (Yeni Gelin)! Най-успешната турска романтична комедия за последните години приключва след седмица, на 24 ноември (събота), като през изминалите дни бе заснет последния ѝ 63 епизод. Едно от най-големите открития на турското кино - бразилката Джесика Мей, изиграла главната роля във феномена на Surec Film и ShowTV, сподели трогателно прощално обръщение след заснемането на последната сцена от сериала в профилите си в социалните мрежи, гласящо: "Не знам откъде да започна. Не ни беше никак лесно да заснемем последната сцена от сериала днес. Благодаря на продуцентите ни от Surec Film и на режисьора ни Ерсой Гюлер за доверието, което ми гласуваха от самото начало. Благодарение на тях имах възможността да се запозная с вас. Благодаря и на ShowTV и на целия ни технически екип, които полагайки огромни усилия, ни изведоха три сезона на екран. Успяхме да станем едно голямо семейство и мисля, че това е най-важното. Това, което чувствах, разделяйки се с Бразилия преди две години, усещам сега, разделяйки се с Адана. Колкото и да благодаря на колегите ми актьори и майстори, от които се учех, ще е малко. Всички винаги ще заемате специално място в сърцето ми". 

8) Екипът на "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel) отпразнува номинацията си за най-добра теленовела на тазгодишните награди "Emmy" броени дни преди очакваната церемония. Както информирахме по-рано, драмата на Ay Yapim, излъчваща се в момента всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ, ще се бори заедно с "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) и още две други теленовели - португалска и мексиканска, за приза тази година. По този повод актрисата, изпълнила главната роля в "Искрите на отмъщението" - Туба Бююкюстюн, заедно с режисьора Али Билгин и сценаристката Едже Йоренч присъстваха на празничен коктейл в The Campbell Bar. Ще успее ли и тази година Турция да излъчи най-добрата теленовела в света след миналогодишния успех с "Черна любов" (Kara Sevda), предстои да научим още утре, 19 ноември, когато ще се състои церемонията по награждаване на 46-то издание "Emmy". 

9) Бегюм Биргьорен се завръща на екран! Актрисата, известна в България с ролята си в драмата "Цената на живота" (Omre Bedel), се присъединява към актьорския състав на новия сериал на FOX "Налягане" (Vurgun). Красавицата, чиито последни изяви на малък екран не бяха особено успешни - в кратко продължилите сериали "Една морска история" (Bir Deniz Hikayesi) и "Не можеш да сложиш белезници на надеждата" (Umuda Kelepce Vurulmaz), ще влезе в образа на медицинска сестра в новата криминална драма, оглавявана от Еркан Петеккая и Дениз Чакър и започваща съвсем скоро в края на 2018-а или началото на 2019-а година. 

10) Джем Белеви се включи в благотворителна кауза. Наскоро известният турски актьор и певец, когото доскоро гледахме у нас в романтичната комедия "Любов на инат" (Inadina Ask), се включи в благотворителен маратон заедно със своя колега-музикант Бурай. Каузата, която подкрепиха двама от най-харесваните турски певци, е за осигуряване на топла храна на хора в затруднено положение и се проведе под името "Споделена кухня", като събра 220 000 лири, които ще бъдат вложени в създаването на социална кухня. 

11) Екранният баща на Берен Гьокйълдъз в новия ѝ сериал "Дъщеря ми" (Kizim) - Буура Гюлсой, е неразделен с нея. Наскоро на малката голяма актриса, спечелила сърцата на милиони по света с играта си в "Майка" (Anne), се наложи да посети зъболекар. По време на прегледа, стресиращ голяма част от децата, а и от възрастните, неотлъчно до Берен бяха екранните ѝ партньори Буура Гюлсой и Тугай Мерджан, които я държаха за ръка и ѝ вдъхваха кураж по време на изпълняването на зъболекарската процедура. Напомняме, че отскоро у нас гледаме Буура в новата романтична комедия "Любов от втори опит" (Ask Yeniden) всеки следобед по БТВ. 

12) Първо доказателство за връзката на Джан Яман с Демет Йоздемир! Наскоро в известно заведение в Истанбул се проведе парти по случай рождения ден на сценаристката на хитовата романтична комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) Аслъ Зенгин, на което, разбира се, присъстваха и двамата актьори, изпълняващи главните роли в нея. По време на купона Джан и Демет демонстрираха изключително близки отношения, като Яман закачливо щипна Йоздемир по бузата. В края на вечерта двамата екранни партньори, чиято любов от снимачната площадка прерасна в реалността, танцуваха заедно на песента "Хвани ме, човеко" (El Adami). 

13) Йозджан Дениз се оказа мъж под чехъл! Световноизвестният турски актьор, познат в България с ролите си в "Млечният път", "Имението с лозите" и "Част от мен", се отчита за всяка похарчена лира на съпругата си Фейза Актан, която след раждането на сина им Кузей през месец април т. г. му поставила дневен лимит в харчовете. 25-годишната съпруга на 45-годишния актьор го е посъветвала да не купува нищо, от което няма нужда, а когато все пак Йозджан се е поотпускал, Фейза получавала сигнализация от банката, на която е кредитната му карта, за надвишения дневен лимит. Напомняме, че в момента Дениз се снима в драмата "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), продължаваща вече трети сезон с голям успех. 

14) Къванч Татлъту спря движението в Истанбул! Наскоро заради снимките на най-новия сериал на най-известния турски актьор "Сблъсък" (Carpisma), чиято премиера е насрочена за 22 ноември (четвъртък) по ShowTV, се наложи временното затваряне на натоварен булевард в истанбулския квартал Бебек. Избирайки най-натоварения момент от деня - сутринта, екипът на новата криминална драма предизвика недоволството на десетки шофьори, закъсняващи за работа, които в знак на протест започнаха да бибипкат с клаксоните на автомобилите си и дори слязоха от тях. Разбира се, спирането на движението е било регламентирано и позволено от общината след молба на Ay Yapim, но неудобството, което предизвикаха снимките му, си остава факт. 

Резултат с изображение за dilara aksuyek
15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 19 ноември, ще бъде финализиран брой №236 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 20-ти, започва новият №237, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В сряда, 21 ноември, предстои четвърта част от поредицата пътеписи "Седмица в Истанбул". В четвъртък, 22 ноември, ще бъде публикувано интервю с актрисата от "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) Дилара Аксюек. В петък, 23 ноември, ще обявим резултатите от гласуването към единадесетата категория в "Турски награди 2018" - за най-добра драма, и ще дадем началото на дванадесетата - за най-добра актриса. В събота, 24 ноември, продължава новата ни рубрика "Строго секретно с Демет Акбаа", в чието единадесето издание ще представим шега със скрита камера, скроена от певеца и актьор Мурат Боз на актрисите Ясемин Аллен и Ирем Шах . И в неделя, 25 ноември, идва ред на брой №197 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.